Inlägg från: Blossi |Visa alla inlägg
  • Blossi

    Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...

    NiikeDirt skrev 2008-03-28 03:02:20 följande:
    Jag måste bara 0fårga 0om det 0är någon som vet, finns det typ Nationalsånger i typ Iran Irak turkiet
    Ja, tror de flesta länder har nationalsånger precis som sina egna flaggor. Säkert finns det väl något land som inte har det men de flesta, ja.
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    Bebbe2006 skrev 2008-03-28 03:03:58 följande:
    Jag främjar inte det ordet.
    Vad gör du då om du använder det?
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    NiikeDirt skrev 2008-03-28 03:11:11 följande:
    Låt säga att något gör att vi Svennar nu då skulle behöva fly till tex Turkiet, de skulle aldrig sluta sjunga sin sång för några 0jävla Svennar men här gör vi det varför, jag fattar inte...Jag giullar 0våran sång den gör mig stolt när jag hör den. Här hemma står vi under nationalsången varje gång den spelas tex vi fotbolls match, tackj gode gud för sport där är det inte 0ännu rasistiskt att spela den.
    Har du läst TS?
    Vidare undrar jag var får man INTE sjunga nationalsången? Har fortfarande inte fått bevis elelr hänvisning på varken en skola eller kommun där man har förbjudit det. Du får gärna visa mig.
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    Bebbe2006 skrev 2008-03-28 03:09:39 följande:
    Jag använder det i vissa forum.Att använda ett ord är inte samma som att främja det. Jag är ingen offentlig person, och jag har rätt att använda vilka ord jag vill.
    Absolut men att säga att du INTE främjar det skulle betyda att du inte använder ordet. Nu gör du det och därmed så bidrar du till främjning.

    Klart att du får använda ordet men det är lika rasistiskt för dig som någon offentlig person skulle ha sagt det.
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    NiikeDirt skrev 2008-03-28 03:22:08 följande:
    Idas sommar visa har jag aldriug hört 0det om men i mingammla skola så får vi inte sjunga våran fin Nationalsång påNationaldagenhelt fel tyckjer jag
    Tycker verkligen det är fel! Vilken skola var det för det är precis det som TS frågar efter?
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    LillaFlingan skrev 2008-03-28 04:23:02 följande:
    jag kan bara svara för min egen del: och min sambo fick då inte ha bomberjacka,vit t-shirt o kängor i sin skola när han gick på högstadiet pga invandrarna, det skulle anses rasistiskt... de fick ej heller gå i kyrkan på deras avslutningar eftersom ja.. invandrarna...så ts.. det ÄR sant!kanske de du varit i kontakt med hymlar själva?vad vet du/vi?för min sambo var det realitet!!de förbjöd det helt enkelt..!!när jag gick på gymnasiet så fick vi inte heller gå till kyrkan på våra avslutningar pga invandrarna!!!! ej heller när vi tog studenten!!! förjävligt!inte pga invandrarna utan pga de som tog det beslutet... kändes inge vidare att behöva sitta i skolans aula och få sin studentexamen!!! :/
    Bra om du anger vilken skola?
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    marina81 skrev 2008-03-28 18:52:09 följande:
    men det är ju rätt fantastiskt vilken makt invandrarna verkar ha enligt vissa. En av de svagaste grupperna i samhället har oinskränkt makt över staten och får den att göra som de vill...fantastiskt!
    Vaddå har inte makten tagits från staten än? Jättebra skrivet!
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    isisisis skrev 2008-03-28 21:20:25 följande:
    Diskussionerna har hela tiden gällt "Den blomstertid nu kommer".Tror du missat det TS.
    Fast det kan jag förstå om det enbart gäller den psalmen. Enligt vad man har beslutat så ska skolan och kyrkan inte höra ihop om det inte är en friskola så att säga.

    Det med fläsk har jag också läst i flera trådar här på fl. :-;
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    isisisis skrev 2008-03-29 10:20:47 följande:
    Jag tror inte folk vill ha det så faktiskt.Även om vi inte är så kristna längre,så finns det en hel del tradtioner som vi är vana vid sen barnsben.Att ta bort de traditionerna för att Staten inte sitter ihop med kyrkan längre är mer känsloladdat än man från början trott tror jag.Detta i kombination med att invandrare får utöva sin tro och sina seder i Sverige med skattepengar ,kan få många att känna sig kränkta.Men det får vi väl inte göra,känna oss kränkta när det är ett statligt beslut.huvudsaken att vi inte är dumma mot invandrarna.'
    Som jag sa så är det beslutet tagit utan invandrarnas inblanding. Fel att skylla på oss/dem för något som ingen kan rå för! :(
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    isisisis skrev 2008-03-29 14:50:00 följande:
    Men när diskussionen var aktuell så var det faktiskt så att det "även" var diskussioner pga att invandrare kände sig kränkta av det.
    Har någon frågat dem? Invandrarna menar jag. Tror bara det är ett antagande utan belägg.
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    Linnea72 skrev 2008-03-29 18:57:06 följande:
    Jag blir bara så fruktansvärt förbannad när jag läser sånt här!!!!!!Ska vi sluta med allt, bara för att de "stackars" invandrarna ska få som de vill??!!De får väl för tusan anpassa sig efter våra seder och bruk....Tror ni de skulle ändra sina traditioner om vi flyttade till deras länder?? Icke.
    Läs ts, det här är ingen "sådan" tråd.
    Brist på information skapar spekulation
  • Blossi
    Vroooooom skrev 2008-03-29 23:43:44 följande:
    Klart som sjutton det faktiskt finns en del sanna berättelser, därmed inte sagt att det skulle vara invandrarnas fel. www.expressen.se/1.460435www.vimmerbytidning.com/article/articleview/5.../
    Dina länkar bekräftar bara att skolan inte vill att kyrka och skola ska höra ihop. Den blomstertid nu kommer är en psalm och kan tyvärr uppfattas som en utövning av religionen, Kristendomen.
    Den andra länken var intressant. Det man inte accepterade var symboler på kläderna som kunde uppfattas rasistiska och det är väl inte mer än rätt att de förbjuds i skolorna. Ingen elev ska väl känna sig orolig eller rädd inför skolan om vissa nu väljer att ha hakkort och liknande på sina tröjor.
    Tycker tyvärr att det är korrekt så jag ser inte hur det här skulle på något sätt motsäga TS?
    Brist på information skapar spekulation
Svar på tråden Kommuner förbjuder rasistiska "Idas sommarvisa" i skolan pga invandrarna...