Madreh skrev 2008-05-16 14:45:35 följande:
K Kavat:Låter som jag får köpa hem lite marschmallows jag med...hade du nåt recept på nåt gott med eet i, som du skulle ha på din tårta? Får man receptet kanske??
Marsmallowsfondant (MMF)
av Julan @ 22:19 200g marsmallow
2msk Vatten
2msk cocosfett
500g florsocker
smörj en skål med cocosfett, lägg i marsmallows, och vatten. Micra i ca 1,5-2 min eller tills de smält.
smörj en bakbunke med cocosfett. Sikta i florsocker, gör en grop i mitten där du häller i de smälta marsmallowsen. Arbeta ihop till en deg. Plasta in den väl och låt vila i minst 1 timme i rumstemperatur.
Håller upp till 3 veckor och går bra att smaksätta.
Det blev jätte kletigt! Men sägs att det ska bli bättre när det ligger till sig också. Jag tog lite olika karamellfärg i delar av den för att dekorera med. Tänkte mig vitt överst och sen dekorationer med färg. De med karamellfärg tog jag mer florsocker i alltså.
Kan tillägga ta en rymlig skål, marschmallowsen svällde!