Inlägg från: Anonym (Ångrar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ångrar)

    Jag ångrar att jag skaffade barn....

    Jag hatar å vara mamma, att skaffa barn va nog det dummaste beslut jag tagit i hela mitt liv! Klart jag älskar mitt barn, man nästan alltid tänker jag att om jag fick bestämma idag skulle jag aldrig skaffat barn.
    Min pojk är 9 månader och han har varit "ett snällt barn" som alla säger. Det jobbigaste har varit att MITT liv försvann när han kom till, jag kan inte ens koppla av när jag är utan honom. Jag hatar att aldrig kunna göra vad man vill att ständigt ha någon som skriker än i örat, om jag hade varit ensamstående att jag övervägt att adoptera bort han. JA det låter HEMSKT jag vet, men det är så här jag känner!

    Finns det ingen som känner likadant som jag?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-02 17:41
    Lite info:

    Jag är 27år och vårat barn var väldigt planerat. Jag kännde mig mer redo än någonsin och gag hade inte några förutfattade meningar om det är att få barn. Jag är "hemma" tjejen och längtar inte efter vilt partyliv eller långa resor eller karriär. Orkar inte med alla påhopp. Det ända jag vill veta är om det finns fler som känner/känt så här. Om det blir bättre? För nu känns det helt hopplöst.

    Självklart va det lite att ta i om att adoptera bort, hade aldrig haft hjärta och göra så!

  • Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....
  • Anonym (Ångrar)

    Jag trodde verkligen jag var redo, det var ändå ett planerat barn och jag kände mig mer redo än någonsin. Va fel man kan ha...

  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-02 09:08:50 följande:
    Okej. Hur gammal är du?
    27
  • Anonym (Ångrar)

    ja, det blir säkert bättre. Jag tror det beror mycket på att jag inte har några att umgås med som har barn där jag bor + inga kompisar som har barn =( Jag känner mig så himla inlåst och sitta hemma dag ut och dag in. Tror det blir extra påfrestande att nästan alltid vara hemma med en liten och bara sitta och vänta på hans sovstunder =(

  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-02 09:17:15 följande:
    Meningen med livet tycker jag är att få barn, eftersom det är det man lever för att föra vidare generationerna...>MIN ÅSIKT!för jag menar, jag kan inte förstå vad det är för "liv" att inte välja att skaffa barn och bara vilja resa, festa osv. Lixom.. ingen som minns dig efter det när du sen är död... så anser jag iaf. Däremot så finns det ju helt klart dem som inte ska ha barn...... sånna son du som ångrar sitt barn, alkolister, knarkare osv osv... för det är väl så också att utan dem hade väl inte samhället fungerat och det hade funnits för många barn, det har väl naturen sett till.men riktigt ledsen blir man när man ser nån som ångrar sitt barn på det sättet... har bara hört talas om dem som kanske inte trott dem varit redo för att bli förälder och sen när deras barn kommit så blir livet plötsligt värt att leva. Jag sitter här gravid i v 23 med mitt första barn, snart 21 år och vi har kämpat som tusan för att lyckas bli gravida, och jag känner att ÄNTLIGEN snart kommer jag ha ett liv, snart kommer jag få uppfostra en annan människa.. för det är meningen med livet för mig, har alltid blivit uppfostrad så. :)
    Jag kännde oxå så när jag var gravid, vårat barn var VÄLDIGT planerat.
  • Anonym (Ångrar)

    Tack för allt stöd! Känns faktiskt "lite" bättre nu, har pratat med mín sambo om att han ska vara pappaledig istället ett tag så jag kan börja jobba och jag tror det behövs både för min och hans skull. Jag hoppas verkligen allt kommer kännas bättre!

    Jag tror att jag känner så här för det kom som en chock... första månaderna tänkte jag "ska det vara så här underbart och lätt" men det blev bara värre och värre. Har aldrig varit med om en sån här stor psykisk stress i hela mitt liv och var inte alls förberedd på det. (om man ens kan vara det)

    Jag säger till min sambo nästan varje dag - OM vi får för oss i framtiden att skaffa fler barn så MÅSTE du påminna mig om denna tiden för jag vill verkligen inte ha fler barn. Min sambo och jag är som tur var överens om detta.

  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-02 17:03:52 följande:
    Vad är det för fel på er? Jag önskar av hela mitt hjärta att jag skulle få fler barn, men det har tyvärr bara slutat med ma.Så nu har jag gett upp!Tänk er för innan ni knappar på tangenterna!!!
    denna tråden riktar sig till dom som har barn och vet hur det känns och vad man går igenom. Tack för din åsikt men lite fel tråd.
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym (Hm?) skrev 2008-03-02 17:10:29 följande:
    Jag undrar lite över hur gamla ni är?Varför skaffade ni barn om det är så ni känner? Varför väntade ni inte tills ni kände er ordentligt redo? Jag hade också känt som ni gör om jag hade skaffat barn då jag var 20-27.Nu är jag 29 och jag känner att mitt liv är urtråkigt och att det ska bli så, så roligt att få koncentrera mig på någon annan i stället för på mig själv. Sedan är ju livet inte över bara för att man har fått barn, det blir ju bara annorlunda?
    Jag är 27 år och mitt barn var väldigt planerat och längtade av hela mitt hjärta att få barn. Men ibland blir det inte som man tänkt sig.
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym (Hm?) skrev 2008-03-02 17:10:29 följande:
    Jag undrar lite över hur gamla ni är?Varför skaffade ni barn om det är så ni känner? Varför väntade ni inte tills ni kände er ordentligt redo? Jag hade också känt som ni gör om jag hade skaffat barn då jag var 20-27.Nu är jag 29 och jag känner att mitt liv är urtråkigt och att det ska bli så, så roligt att få koncentrera mig på någon annan i stället för på mig själv. Sedan är ju livet inte över bara för att man har fått barn, det blir ju bara annorlunda?
    Jag tänkte/kende precis som du skrev

    "jag känner att mitt liv är urtråkigt och att det ska bli så, så roligt att få koncentrera mig på någon annan i stället för på mig själv"
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-02 16:54:28 följande:
    de skulle du ha tänkt på när du bresa!!
    Smart kommentar, hur skulle man kunna veta innan?
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym (Hm?) skrev 2008-03-02 17:24:03 följande:
    Anonym (30+) skrev 2008-03-02 17:17:46 följande: Nej visst vet man inte hur det ska komma att kännas innan, men man borde vara någorlunda mentalt förberedd på att livet inte kan komma att se ut eller kännas som det gjorde innan, man borde kunna förstå att man inte längre kommer att kunna poppa iväg till Grekland utan en diger planering, man borde kunna tänka sig in i att barnet kommer att finnas hos en 24 timmar om dygnet och att det stundtals kan komma att vara asjobbigt.Jag dömer inte, jag bara undrar, det är du själv som tolkar in dömande i min text. Kom jag åt en öm tå?Det finns för övrigt inga känslor som är fel i min mening.
    Saken är att jag är absolut inte en sådan person som längtar efter att resa, en lysande karriär, ett vilt partyliv hela mitt liv. Jag är "hemma" personen och jag kände verkligen att tiden var redo för barn. Jag hade inga förutfattade tankar om hur det är om att få barn. Alla personer reagerar olika och jag regerade så här, och tro mig det är inte det jag vill.
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-02 17:48:42 följande:
    Detta är ett öppet forum och ALLA får säga vad dom tycker så länge det inte är påhopp.Dessutom skriver hon att hon önskade att hon kunde få FLER barn. Alltså har hon redan barn.Otroligt otrevlig ton du har mot alla som inte daltar och tycker synd om dig.
    Jaha då läste jag fel, ursäkta! Du är inte speciellt trevlig själv, men det bryr du dig väll inte om.
  • Anonym (Ångrar)
    Anonym skrev 2008-03-03 08:26:24 följande:
    Jasså och vad i mitt inlägg va otrevligt? Om du bara vill ha medhåll så ska du inte ge dig in i ett öppet forum. Alla tycker inte synd om dig. För den det är synd om är ditt barn, ingen annan.
    tycka synd om mig? Varför ska folk tycka synd om mig? Förstår inte vad du menar
  • Anonym (Ångrar)

    Det känns lite bättre att läsa att det faktiskt finns fler som känner lite som jag, jag har faktiskt varit hos en och pratat men fick inte ut något av det,,, kanske fel person? Kankse måste ta kontakt med någon annan. Ska fundera på det!

    Måste bara ge en stor GULDSTJÄRNA till alla ensamstående mammor och pappor som klarar av ett litet barn (eller flera) helt själv! Jag tänker på er när det känns som jobbigast.

Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....