Inlägg från: Anonym (30+) |Visa alla inlägg
  • Anonym (30+)

    Jag ångrar att jag skaffade barn....

    Anonym skrev 2008-03-02 09:33:12 följande:
    Jag är lite rädd att jag ska känna som du, men jag har som tur är världens bästa man.Vi är 30+ och försöker bli med barn. Jag lever ett stillsamt liv och är hemma mycket ensam och har inga problem med det. Jag festar inte, är inte speciellt karriäristisk och gillar att vara på hemmaplan. Men... om vi får barn så är jag rädd att jag ska ångra mig. Se allt som jag inte kan göra osv. Men min man finns ju också där och han är ju också barnets förälder. Han vill gärna vara pappa-ledig (gärna mer än halva tiden) och jag VET att han kommer att ta sitt ansvar så jag får komma ut och bort om jag skulle behöva.Trots att vi försöker få barn så känner jag inte i varje cell i kroppen att jag vill ha barn, utan känner mest att "det är väl dags nu innan jag blir för gammal". Min man däremot är supersugen och världens barnkäraste människa.Jag tycker inte alls att det är skamligt att man känner att man ångrar sig. Barnet behöver faktiskt inte fara illa för det. Idag är det så otroligt tabubelagt att säga att man inte vet hur man är en bra mamma, precis som att det är genetiskt att vara en bra mamma? Visst kan man resonera som så att meningen med livet är att få barn, men vad säger det om alla som inte kan/vill få barn? Är deras liv meningslösa då?Ts, jag tycker du är normal, men gå gärna och prata med någon för din egen skull. Det kommer att kännas mycket bättre då! Och som många säger här, han kommer inte alltid att vara bebis, han kommer att bli 4-5 år, börja fråga saker, börja skolan, och bli en liten person på ett helt annat sätt än nu. Det kommer lösa sig, jag lovar.
    Herregud! Det hade kunnat vara jag som skrev inlägget! Allt stämmer exakt in på mig förutom att jag har blivit gravid och är i v7 nu. Jag är inte heller nån karriärmänniska, är t.o.m arbetslös nu, har rest en del och bryr mig inte så mycket om det längre, gillar inte ens småbarn så mycket...eller rättare sagt, jag bryr mig inte helt enkelt. min man är mest barnkär av oss och har velat ha barn mycket längre än jag. det var först när jag insåg att det inte var så lätt att bli gravid som jag plötsligt ville ha barn mer än nåt annat. men nu när jag väl är på smällen känner jag precis som du: tänk om jag ångrar mig, om man får den där hemska känslan att man bara vill lämna tillbaka ungen till BB, att man blir deprimerad och inte alls tycker det är kul med barn. usch, jag kanske är en kandidat för post-partum depression - förlossningsdepression.

    men egentligen: idag är det inte "normalt" och "naturligt" att få barn som det var för 100 år sen. idag är hela livet planerat och kontrollerat in i sista detalj och man väljer ofta exakt när man ska försöka bli gravid. är man dessutom 30+ så är man ännu mer van att kunna styra och kontrollera sitt liv och har vant sig vid att vara självständig, kunna slappa och lata sig hejvilt och bara tänka på sig själv. det ÄR en stor omställning att skaffa barn, och det blir lätt att man bara skjuter upp det hela tiden: nästa år, jag ska bara....och till slut är man så gammal att man, precis som du, känner sig tvingad att skaffa barn för att man snart blir för gammal. så känner jag det iallafall. jag skaffar barn för att jag snart blir för gammal för det och är orolig för att jag kommer att ångra mig om jag aldrig gjorde det. jag hoppas bara vid gud att jag kommer att tycka om att vara mamma och älska mitt barn precis som man "ska".
  • Anonym (30+)

    Vill bara tacka TS för att hon tog upp detta svåra ämne i en tråd så att alla får ventilera sig och man ser att man inte är ensam om hur man känner. Det är, som vi ser, mycket vanligare än man tror att man mår dåligt av att vara hemma med småbarn, att man kanske inte trivs och att man saknar sitt gamla liv. det är säkert inte tabubelagt hos männen att känna att allt är piss., men kvinnorna får tydligen inte tycka nåt förutom att allt är ett rosenrött skimmer. det kallar jag könsförtryck.

  • Anonym (30+)

    Anonym (Hm?) skrev 2008-03-02 17:10:29 följande:


    Jag undrar lite över hur gamla ni är?Varför skaffade ni barn om det är så ni känner? Varför väntade ni inte tills ni kände er ordentligt redo? Jag hade också känt som ni gör om jag hade skaffat barn då jag var 20-27.Nu är jag 29 och jag känner att mitt liv är urtråkigt och att det ska bli så, så roligt att få koncentrera mig på någon annan i stället för på mig själv. Sedan är ju livet inte över bara för att man har fått barn, det blir ju bara annorlunda?
    Men herregud, man vet ju inte hur det ska kännas innan man gjort det! tror du verkligen att de visste från början , innan de skaffade barn att de skulle ångra sig? det kan man ju inte hjälpa! tyvärr är folk inte robotar utan man har olika känslor som poppar upp, ibland "fel" enligt samhället, eller moraltanterna här på FL. men du ska inte döma dem förrän du själv varit deras situation vilket du ju inte har.
  • Anonym (30+)
    Anonym skrev 2008-03-02 17:03:52 följande:
    Vad är det för fel på er? Jag önskar av hela mitt hjärta att jag skulle få fler barn, men det har tyvärr bara slutat med ma.Så nu har jag gett upp!Tänk er för innan ni knappar på tangenterna!!!
    Ta det lugnt i den här tråden! alla har rätt att känna som de gör. det kan ju inte vara så att flera miljontals kvinnor jorden runt måste känna på ett visst sätt därför att ett antal andra miljoner kvinnor har svårt att få barn tex. racka inte ner på TS när hon är så pass öppen att hon vågar gå ut med detta i en tråd.
  • Anonym (30+)

    Anonym (Hm?) skrev 2008-03-02 17:24:03 följande:


    Anonym (30+) skrev 2008-03-02 17:17:46 följande:Nej visst vet man inte hur det ska komma att kännas innan, men man borde vara någorlunda mentalt förberedd på att livet inte kan komma att se ut eller kännas som det gjorde innan, man borde kunna förstå att man inte längre kommer att kunna poppa iväg till Grekland utan en diger planering, man borde kunna tänka sig in i att barnet kommer att finnas hos en 24 timmar om dygnet och att det stundtals kan komma att vara asjobbigt.Jag dömer inte, jag bara undrar, det är du själv som tolkar in dömande i min text. Kom jag åt en öm tå?Det finns för övrigt inga känslor som är fel i min mening.
    Jag tycker bara det är så oerhört lågt och onödigt att hacka på en person som redan mår jättedåligt i det att hon vet att det hon känner är "fel" och förbjudet.
  • Anonym (30+)
    Anonym skrev 2008-03-02 17:48:42 följande:
    Detta är ett öppet forum och ALLA får säga vad dom tycker så länge det inte är påhopp.Dessutom skriver hon att hon önskade att hon kunde få FLER barn. Alltså har hon redan barn.Otroligt otrevlig ton du har mot alla som inte daltar och tycker synd om dig.
    Men varför ger man sig in i en tråd där TS uppenbarligen mår dåligt och vill höra om andra varit i samma situation bara för att sen trycka ner henne och ifrågasätta hennes känslor. det är elakt faktiskt.
Svar på tråden Jag ångrar att jag skaffade barn....