• Alexa

    Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?

    Jag har haft mängder med mf.. Men har även 3 friska barn.. Sista gången jag blev gravid med sonen hade jag haft 3 mf innan och fick börja utredning..
    Det visade sig att jag hade på gränsen till underfunktion.. Och fick börja med 25mikrogram per dag..

    Men nu till frågan. jag minns inte vad man skall ha för värde?? Finns det någon som kan berätta det för mig?? Alltså minsta och högsta..

    För har man haft 8-9 mf så börjar man ju undra.. Och jag vill INTE ha ytterligare ett..

  • Alexa

    Jag har ju haft ett gäng mf och tror skarpt på att detta är orsaken.. Med sista sonen åt jag levaxin..
    Nu har jag tagit nya prover som visar THS 1,9 och T4 12. Känns som att det är precis precis på gränsen för vad det skall vara..

    När jag var gravid med sonen så började precis utredningen eftersom jag haft 3 mf på raken.. Dom första proverna THS 3,4 och T4 12. Fick då börja med Levaxin.. Då var jag i v. 6 nånting.. 

    Jag är ju SUPEROROLIG igen.. Borde jag inte börja med en låg dos utav Levaxin..??? Samma som sist.. 25mikrogram..

  • Alexa
    Pearl74 skrev 2008-03-10 14:53:44 följande:
    Intressant att följa er diskussion om läkare och tilltro till dem. ajg har själv vlivit felbehandlad och när jag till slut bokade tid hos en endokrinilog (specialist på bla hormoner)så sa han klart och tydligt att om jag hade ätit tillräckligt med Levaxin så hade jag med stor sannolikhet inte fått gå i över 1 år utan att bli gravid och att mina 2 missfall (som skedde i den känsligaste perioden när hjärnan utvecklas och tillgång på sköldkörtelhormon är kritiskt)hade kunnat undvikas. SÅ mitt råd är att prata med en eller föera läkare om man är osäker, och ställa frågor till andra som varit i samma situation för man lär sig om sin egen sjukdom med tiden.
    Måste bara få fråga en sak.. När är den kritiska perioden då hjärnan utvecklas?? Vilken vecka på ett ungefär??
  • Alexa
    Pearl74 skrev 2008-03-10 19:13:18 följande:
    Runt v7-9, om det finns för lite hormon då så kan inte utvecklingen ske normalt och ofta blir det då fel och fostret dör (varför det är vanligt med missfall omkring då också antar jag). Men de säger att fram till ca v12 eller lite därefter så är hormonnivån hos mammam avgörande. Efter det börjar fostret producera eget hormon.
    Tack för ditt svar.. Jag har pratat med min barnmorska i omgångar nu och imorgon så skulle dom gå igenom mina resultat.. Ligger precis på gränsen THS 1,9 och skulle vilja komma aningens lite lägre.. Är i v. 7 nu.. Så det råder ju snabba beslut.. Efter alla mina 8 mf så känns det som att en minidos av Levaxin inte kan göra någon skada.. Åt det sist med sonen och han föddes fullt frisk.. Blev inget mf där inte.. Så nu hoppas jag att dom tar rätt beslut och ger mig en dos Levaxin..
Svar på tråden Har du frågor kring underfunktion av sköldkörtel/Levaxin före eller under graviditet?