• SmSdRottNiNgEn

    Hjälp varandra att leva mer miljövänligt!

    Kanske finns det redan någon tråd om detta men jag startar den här ändå. Tipsa andra här på FL om hur man kan leva lite mer miljövänligt.

    Ex. använd inte hushållspapper, tvättbara trasor eller handdukar går i många fall lika bra att använda till att torka upp spill med. Sen är det bara att tvätta.

    När du druckit grönt te så kan man använda tebladen till att lägga bland tomatplantorna till exempel. Läste på internet att man även kan använda dem till att lägga i kattlådan (fast de ska torka först) då det ger en bättre lukt. Smart! Man kan också använda grönt te till att tvätta mattor i! Jodå! Det är tydligen vanligt att man tvättar mattor gjorda av bambu o dyl i Asien!

    Fyll på med era egna tips. Jag återkommer med fler jag med! Om vi alla hjälps åt så kan vi göra något åt all miljöförstöring.

  • Svar på tråden Hjälp varandra att leva mer miljövänligt!
  • SmSdRottNiNgEn

    Leonardo DiCaprio har en bra sida som är värt ett besök tycker jag. Här kan man även skriva på "No Plastics Pledge" där man lovar att inte köpa produkter i plastförpackningar. Det har jag gjort. Det finns ju alternativ. Matolja i glasflaska.. Hudkräm finns i glasburkar i hälsokosten bland annat. Det ska gå att minimera sin förbrukning av plast!

  • TTOO

    Varför ödsla tid på såna här triviala saker? Mår ni bättre av det eller vad?

  • SmSdRottNiNgEn
    TTOO skrev 2008-03-11 23:19:05 följande:
    Varför ödsla tid på såna här triviala saker? Mår ni bättre av det eller vad?
    Varför klanka ner på såna som mig som bryr sig om vår miljö och vår planet? Mår du bättre av det eller vad?
  • TTOO

    Nej, jag bara undrar hur ni tänker. Jag är bara nyfiken. Ni måste finna något inre välbehag genom att göra meningslösa saker?

    Sen är det rätt roligt att du var tvungen att bumpa din tråd två gånger.

  • SmSdRottNiNgEn
    TTOO skrev 2008-03-12 17:38:25 följande:
    Nej, jag bara undrar hur ni tänker. Jag är bara nyfiken. Ni måste finna något inre välbehag genom att göra meningslösa saker?Sen är det rätt roligt att du var tvungen att bumpa din tråd två gånger.
    Har jag bumpat min tråd två gånger? HUr då? Varför är det meningslöst?
  • TTOO
    SmSdRottNiNgEn skrev 2008-03-12 17:54:27 följande:
    Har jag bumpat min tråd två gånger? HUr då?
    [/citat]

    Va?
    SmSdRottNiNgEn skrev 2008-03-12 17:54:27 följande:
    [citat]
    Varför är det meningslöst?
    För att det inte gör någon skillnad när du använder handdukar istället för papper och använder te (!?) till en massa småsaker.
  • SmSdRottNiNgEn
    TTOO skrev 2008-03-12 18:06:04 följande:
    För att det inte gör någon skillnad när du använder handdukar istället för papper och använder te (!?) till en massa småsaker.
    Eh? Jag tror du missuppfattat det hela lite. Tror du dom två sakerna är det enda jag gör för miljön?!?! Då har du verkligen fått det hela om bakfoten. Själv anser jag att det är högst relevant att spara på jordens resurser. De två saker jag skrev var EXEMPEL på sådant. Sen om DU anser det vara meningslöst..ja det får helt enkelt stå för dig själv...

    Angående bumpa tråden.. Jag vet faktiskt inte vad du menar med att jag har bumpat min tråd???
  • TTOO
    SmSdRottNiNgEn skrev 2008-03-12 18:16:40 följande:
    Eh? Jag tror du missuppfattat det hela lite. Tror du dom två sakerna är det enda jag gör för miljön?!?! Då har du verkligen fått det hela om bakfoten. Själv anser jag att det är högst relevant att spara på jordens resurser. De två saker jag skrev var EXEMPEL på sådant. Sen om DU anser det vara meningslöst..ja det får helt enkelt stå för dig själv...Angående bumpa tråden.. Jag vet faktiskt inte vad du menar med att jag har bumpat min tråd???
    Läs på google om du inte vet.

    Lista allt du gör då som gör sådan enorm skillnad. För det hittills är ju bara patetiskt.
Svar på tråden Hjälp varandra att leva mer miljövänligt!