• Enira

    Tips till alla som vill bli gravida...

    Ok

    Jag blev helt ivrig och ringde till Hälsan Life, den hade inte Glandin 25 hemma men hon sa att Borago olja fanns hemma och det är en nyare variant av Gladin och nästan exakt samma sak.

    Tänkte kolla lite med TS vet du om det är samma?

    Vet någon om det är samma produkt så jag inte slösar min tid på den i onödan.

  • Enira
    flowerLowa skrev 2008-03-27 16:10:29 följande:
    jag har köpt en burk som heter "boragoolja, jamsrot" hoppas det ska grejja biffen för min del...
    Det var den hon sa att det var samma sak som Glandin 25
  • Enira
    Februari skrev 2008-03-27 16:38:45 följande:
    Har läst en del här i tråden och det verkar vara samma sak
    Så bra :)
  • Enira
    Lillamamma05 skrev 2008-03-27 19:09:01 följande:
    Jag brukar vara lite nojig när det gäller hälsokost så måste ju fråga om ngn vet. Det kan inte vara sä här att i vanliga fall, när slemhinnan är som den brukar vara, sätter sig de friska äggen (ibland "dåliga" men då leder de ändå till mf) om då slemhinnan är tjockare kan det bli så att "dåliga" ägg fäster lättare då? Dvs ökar risken till att dåliga ägg fästs om man äter detta preparat? Jag hoppas ju så klart att fallet inte är så, vill ju springa till hälsokost och öka chanserna till att bli gravid. Börjar nämligen bli knäpp på att det tar så lång tid.
    ett dåligt ägg kan väl inte bli befruktat...eller?
  • Enira
    Lillamamma05 skrev 2008-03-27 19:23:02 följande:
    Med "dåligt" menar jag ett ägg som det kan finnas defekter på och som kanske leder till mf eller ngt fel på barnet. Och det händer ju att såna ägg blir befruktade och då var min fråga om risken till att såna ägg befruktas ökar då äggen fäster lättare om man tar detta preparat. Om nu ngn vet...
    Ok , jag är lite dålig på det med dåliga ägg, så jag undrade bara..jag hoppas verkligen att så inte är fallet :(
  • Enira
    Lillamamma05 skrev 2008-03-27 19:36:49 följande:
    Jag hoppas inte att det är så heller. Har inte heller stenkoll på varför vissa ägg fäster och vissa inte.
    Jag har i alla fall varit och handlat in detta nu på hälsoteket, jag tar den risken även om jag inte skulle vilja gå igenom ett missfall till.
  • Enira
    Lillamamma05 skrev 2008-03-27 19:59:20 följande:
    Jag ska nog köpa det imorn! Lycka till!Min svägerska som är at-läkare kunde dock inte svara men hon trodde dock inte att det var ngn fara så länge man inte åt längre än till ÄL - dvs att sen kanske man kan skada fostret om nu preparatet inte skulle vara tillförlitligt.
    Men vad jag har förstått så är detta inte speciellt farligt utan bra för huden mm ,bra fetter.
  • Enira
    plantan skrev 2008-03-27 21:15:32 följande:
    nu har ja osså beställt de glandin 25 men hur ska man ta.. en varje dag hela månaden??
    1-2 tabletter om dagen, man kan ta hela månaden om man vill för det är ju ett kosttilskott väl som är bra för andra saker också som hy och allmänt välmående. Så har jag förstått det.
  • Enira
    Februari skrev 2008-03-28 13:38:43 följande:
    OK, en sista fråga: är det själva Omega 6 man är ute efter? Om jag fattat det rätt finns Omega 6 både i Gurkfröolja och i Nattljusolja. Så kan man välja vilken som av dessa eller är det viktigt att det är från just Gurkfröolja?Förstår att det inte är lätt att svara på men någon kanske kan gissa

    Vad jag har förstått så är det just gurkfröoljan som är viktig i detta sammanhanget. Jag köpte Borago Jamsrot ( Omega 6 ) det var också den hon rekommenderaed först och främs i Hälsobutiken.

  • Enira
    längtarOhoppas skrev 2008-03-28 15:02:56 följande:
    Någon som vet i fall detta preparat kan skada ammande bebis??!Vill gärna få barn tätt o sonen är snart ett halvår,ammas ganska mkt fortfarande (var 3:e/4:e timmen, men mängden han äter varierar) så mensen har inte kommit igång...men kan det hjälpa till vid ägglossning så behöver jag inte vänta på mens o det är lika bra det...vad tror ni? nån som vet?har köpt rosenrot och bisolvon, men har inte vågat testa dessa än...pergotime får man inte utskrivet medans man ammar så om det går med detta kommer jag bli överlycklig!

    Jag har för mig att TS skrev någonstans i denna tråden att hennes doktor INTE rekomenderade detta under tiden hon var gravid och inte heller när man ammar. Men jag är inte helt säker så du kan väl höra med några fler innan du bestämmer dig.


    Kram

Svar på tråden Tips till alla som vill bli gravida...