• Anonym (mushroom)

    Svamp igen! Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och ig....

    Blir vansinnig. Varför får jag svampinfektion flera ggr/år?! Och inget hjälper i förebyggande syfte (då menar jag som att: inte raka sig, ha bomullsunderkläder, unvika tighta kläder, undvika socker, tvätta underkläderna i 60grader eller mer och aldrig ihop med strumpor, behandlat partnern).
    Har haft återkommande svamp och läkare har bara bett mig ta en kur (klassikern på apoteket, hjälper ju, men det ÅTERKOMMER - det är nyckelordet).
    Känner nästan att ni på FL kan bidra med fler tips än läkarna..,
    VAD MER KAN JAG GÖRA?

  • Svar på tråden Svamp igen! Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och ig....
  • Anonym

    Börja käka mjölksyrabakterier finns som tabletter på hälsokosten. Det har hjälpt mig!

  • Anonym

    Jag har tagit tabletter som jag fått utskrivet av en läkaren. Har själv problem ,med återkommande svaminfektioner...Usch....inte alls kul....

  • Anci

    Olivolja som sagt. Och sluta använda trosor (åtminstone ett tag)! Du har hela våren och sommaren på dig att bli av med svampen för gott.

  • Anonym

    Får också svamp var och varannan månad, vet inte varför. Har slutat med recepfriamedel, kör den gamla huskuren vitlök istället... :D Och olivolja.

  • Anonym (Jag ocksa)

    Det hade jag i flera ar tills jag bytte gynekolog. Hon - min räddare - sa att jag hade en bakterieinfektion som gjorde att jag hade sma sma sma sar pa slemhinnan i vilken svampen satte sig. Fick en fet antibiotikakur och sen dess har jag inte haft svampproblem mer. Sa du kanske ocksa har en kass gynekolog?

  • Anonym (funghi)

    Jag är allergiker och blev allergisk mot Pevaryl, så när jag efter många veckor kom till läkaren med mitt irriterade underliv var svampen stendöd men irritationen hade blivit självgående.

    Jag kan inte läka ut irritationen i underlivet utan antihistamintabletter också, det kan vara ett tips om det bara går runt runt. Det tog tills läkare nr fem innan jag fick en som visste det.

  • Skusan

    Be att få en Diflucan behandling av din läkare. Det är tabletter du ska ta genom munnen som tar bort all svamp i kroppen, jag fick en sån behandling en gång när jag gång efter annan fick tillbaka underlivssvampen.

  • Lilla i

    Jag skulle ta kontakt med min gyn. Jag hade själv svamp jämt förr, fick det som en klocka en vecka innan mens. Min gyn sa att jag förmodligen hade en sk kronisk svampinfektion som var resistent mot pevaryl osv. För många behandlingar med pevaryl osv kan oxå förvärra besvären ist för att förbättra dem. Jag fick Diflucan tabletter som skulle tas en vecka innan mens (när svampen brukade komma) samt att jag tvättade underlivet med olja istället för tvål, bytte till parfymfritt tvättmedel och sköljde extra noga samt tvättade alla underkläder i minst 60 grader. Det hjälpte en del, sen blev jag gravid och hux flux var alla svampbesvär helt borta (då de flesta brukar få problem) och ta i trä så har de inte återkommit. Det är verkligen grymt jobbigt att få upprepade svampinfektioner man vet knappt var man ska ta vägen när det kliar som värst, hoppas du blir bättre!!!

  • Anonym

    Hur går den klassiska huskruren med vitlök till om man får fråga?

Svar på tråden Svamp igen! Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och igen. Och ig....