Inlägg från: KajsaAnka |Visa alla inlägg
  • KajsaAnka

    2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!

    Vad trevligt, Sommarvind! Tyvärr kan vi inte komma, vi är redan uppbokade då.

    Men visst är det eg den 11 han blir två? (Så jag inte skrivit fel i rubriken längst upp?)

    Idag har vi varit och hälsat på en liten Eskil, 10 dagar Vad mysigt, jag längtar tills jag får hålla en bebis igen Han var så pytteliten, tyckte vi (men normalstor 10-dagars).  Det är mammans andra barn och första sonen föddes för 15 månader sedan. Men hon tyckte att denna förlossningen gjorde mycket ondare... Jag som varit så inställd på att komma lite lindrigare undan denna gång... Men det gäller tydligen inte alla. Men den gick i alla fall snabbare så hon var inte lika slut efteråt denna gång.

    Imorgon ska vi på profylaxkurs (repetition). Ska bli spännande och nyttigt!


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Fy, Adagio, vilken rysare!! Man blir så himla orolig då ens "allt" mår dåligt!! Stackars L, vad ont det måste ha gjort. Skönt att det hela slutade lyckligt!!

    Idag är jag extra "gråtig" (har mer varit arg denna graviditet, men idag har jag haft väldigt lätt till tårar)... Grät imorse över allt hemskt som kan hända små barn och blev nästan livrädd att vi ska mista L eller att hon ska råka illa ut... Usch! Jag tror att jag gått och "samlat på mig" efter alla hemska saker som hänt på sistone, med Engla och nu detta i Österrike. Det finns så många sjuka/onda människor.

    Ulf är lite nervös för att jag ska vara aggressiv mot honom på förlossningen denna gång, eftersom jag varit så arg och skällt ut honom X antal gånger under denna graviditeten... Stackarn! Då jag väntade L grät jag mest...


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Sommarvind: Jadu, man tröttnar ju redan efter en titt Eller en halv t o m. De är ju sååå tråkiga, de där! Vi har en scen i en av Linneas DVD-filmer (hon har två) där det kommer ut meningen "Jojo, brun ko!" ur en av högtalarna, sen ska varenda en teletubbie lyssna på det 10 ggr och fnissa... Jösses, vem kom på idén att Teletubbies är pedagogiska?? Linnea gillar också dem. Är dock en rastlös natur så hon vill bara titta några minuter, och visar de något annat i teletubbies ropar hon "Nej, Teletubbies!" så vi får glatt "spola fram".

    Adagio: Hoppas, hoppas att han är bra i magen nu. Hemskt ju!! Javisst känns det som att man misshandlar sitt barn! Då vi var på Barnakuten med L för någon månad sedan och vi sa att "Vi får inte i henne någon vätska!" tittade de bara konstigt på oss och sa "Tvingar ni inte henne?". Sen fick vi ju sitta själva i ett rum i 4 timmar och tvinga i henne vätska. Så nästa gång hon är sjuk får vi tvinga med en gång om hon inte dricker frivilligt. Puh!


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Stort grattis till stora killen Elias idag!! Hipp, hipp hurra!!

    Idag har jag en månad kvar till bf...


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Sommarvind: Tack så mycket! Tänk att hon blivit så stor, min lilla bebis Häftigt!!


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Tack för alla grattis! Vi har kalas både igår och idag. Idag är det de närmaste vännerna som kommer - skoj!

    Och idag säger vi grattis till lilla Molly! Hoppas att du får en jättebra födelsedag!


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Tack för att ni frågar, nat och mina Efter flera veckors jättehektiskt jobbande (plötsligt blev det 150% istället för mina 75%... Rätt uttröttande då man är höggravid och med en aktiv tvååring hemma Ingen fritid what so ever!) är jag nu ääääntligen ledig!! Snart fulla 38 veckor (på torsdag)!! Oj, vad tiden har gått fort, det är ju helt sjukt!

    "Dags att packa förlossningsväskan!" stod det på veckobrevet från Vårdguiden denna gång! Oj!

    Jag mår bra, men ska erkänna att jag är inte alls förberedd eller ens inställd på att föda snart. Rädslan var nog bra i sig, då jag verkligen tog tag i det och förberedde mig genom att öva andning, mm. Nu sticker jag huvudet i sanden och låtsas som om jag inte ska föda, men förr eller senare går ju sanningen upp för mig, så jag måste verkligen ta mig i kragen. Jag är lite rädd även denna gång, men inte för att jag ska dö av smärtan, men ändå för att det gör så ont. Då jag var på profylaxkurs blev jag helt konstig... Visserligen var luften jättedålig där och det var jättevarmt, men det var nog inte bara det. Det var t ex att hon skrivit på tavlan "När smärtan blir nästintill outhärdig" och då hon berättade hur ont det gör att föda så blev det en sån otäck flashback att jag blev helt yr och nästan höll på att svimma.

    För övrigt är det verkligen fullt liv i magen (vilket jag med mina erfarenheter är rädd ska betyda att bebisen kommer att sova lika dåligt som L. Tramsigt, jag vet, men man blir ju påverkad av sina erfarenheter, och förutom sjukdom/dödsfall är det en av mina värsta farhågor), men det känns som om det är rejält trångt därinne nu. Hoppas att h*n bestämmer sig för att det är för länge att vänta tills BF+17 i alla fall

    Adagio, Gambi och nat: Vad har ni tänkt er för bedövning denna gång?

    Jag ska skriva min förlossningsplan nu. Vill ha EDA, men risken finns ju att det inte hinns med, nu andra gången. Inte för att jag tror att det blir en snabb förlossning, med tanke på att värkarna var intensiva i 16 timmar sist, men de är ju ändå så restriktiva med smärtstillande till omföderskor.


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka
    natalie72 skrev 2008-05-18 20:42:58 följande:
    Kajsa, Gambi och Adagio - hur gör ni ang vagn nu när 2an är på väg? Syskonvagn eller?
    Vi har investerat i en Phil and Ted-vagn. Syskonvagn är ett måste, eftersom jag inte vill begränsa mig till att ta oss till ställen i närheten, och jag har hört många som säger att varken två- eller treåringar orkar stå på ståbrädan ett längre tag. Phil and Ted blev det eftersom det är den enda som går in i vår hiss, så det blev ett enkelt val + att jag hört så mycket positivt om den av de som har en sån.
    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Adagio: Det där ä nog en jättebra målsättning, att stå upp. Jag tror att det är därför som min förlossning tog lång tid, för att jag bara låg.

    Misstänker dock att jag kommer att vara tvungen att ligga ner även hela denna förlossningen också, jag tror att jag är en sån kvinna som kräks då jag föder, och jag hade inget annat val sist än att ligga, för det var enda positionen jag kunde ha för att inte kräkas.

    Napp och blöja... Här lär det dröja läääänge innan vi kan få L att sluta med napp, hon är helt tokig i den. Och hon är i en väldigt gnällig och trotsig period, så jag känner att det är inte riktigt läge att försöka minska på napp-tiden. Vad gäller blöja går potträning bra, men jag pratade med en barnpsykolog som berättade om retardationen som är så vanlig för storasyskon då det mindre kommer, så vi lägger inte så jättemycket tid och energi på det nu, eftersom det ändå kommer att gå tillbaka då hon blir storasyster. Men däremot har vi en ambition att hon ska bli torr i sommar. 

    Det är så lustigt som graviditeter skiljer sig åt... Denna gång har varit så annorlunda jämfört med förra. Bl a saker jag mår och mådde illa av, mitt humör, och även psykiska saker, som t ex att jag inte har någon hormonrand denna gång. Känner ni andra också olika förändringar?

    Gambi: Ja, vikt ja, fyyyy... Jag vägde 10 kilo mer vid denna inskrivning än vid förra och tyvärr ser det ut att vara ungefär samma stegring på viktkurvan denna gång, så ca 28 kilo plus denna gång också. Så räknar jag från då jag skrev in mig med L så är det + 35 kilo. Och det jag vägde när jag blev gravid med L jämfört med nu vill jag inte ens tänka på.... Och denna gång har jag inte ätit så mycket osunt som då jag väntade L. Har inget sötsug denna gång och eftersom jag hade högt på glukosbelastningen passar jag mig rätt noga för onyttigheter. Men viktmässigt har det inte hjälpt ett dugg...


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
  • KajsaAnka

    Fin matematik... +38 kilo, menar jag givetvis


    ♥ Dotter född 15 maj -06 ♥ krabat i magen BF 11 juni -08 ♥
Svar på tråden 2006 års vårmammor i Malmö – elfte tråden!