• Tulibul

    kostnad förskola/skola utomlands..

    Hej

    Har en liten undran. Vi är i tankarna att framöver kunna prova på att flytta och bo utomlands. Det som vi bland annat kom att tänka på är kostnader för skola och förskola. För detta måste man ju ta med i beräkningen av lön och utgifter.
    Förstår att det kan variera, säkert mycket också...men vad är det man minst bör räkna med för kostnader? Vi har fyra barn som detta skulle vara aktuellt för från 6 år till 14.
    Kan skolor subventionera avgiften om man har flera barn på samma skola? Svenska skolor, internationella eller landets egna, vad har ni för erfarenheter?

    Finns det några hemsidor man kan läsa om detta och/eller se andras erfarenheter?

    Förstår att det kanske vore bra om jag hade något specifikt "resmål" och ort, men än så länge är vi öppna för många alternativ.

  • Svar på tråden kostnad förskola/skola utomlands..
  • Tulibul

    tack så mycket för ditt engagemang att försöka svara mig.

    för oss gäller skolavgift endast eftersom vi inte har planer för att låta någon mindre gå på dagis. det är fyra barn det skulle gälla som skall gå i skolan. blev lite förvånad att skolan inte ska kosta något. jag trodde så säkert att det gjorde det. att man ska vara delaktig i skolan med olika insatser har jag också hört och att man får vara beredd att det tar tid när man har många barn.

    ska ta och titta in på de hemsidor du tipsade mig om.

    tack

  • Tulibul

    Tack för de svar ni ger mig, jag läser dem med stor nyfikenhet och intresse.

    Statliga skolor verkar vara avgiftsfria men de svenska och privata kostar. Betyder det i vissa fall att dessa svenska och privata alternativen erbjuder mer?
    Väljer svenska barn lika ofta statliga skolor som privata/svenska/internationella?

    Ni som provat på att ha era svenska barn på skolor utomlands, hur har det gått? Vilka alternativ valde ni och varför?

Svar på tråden kostnad förskola/skola utomlands..