Inlägg från: DaJoDe |Visa alla inlägg
  • DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • DaJoDe

    HAHAHAHA, några geografikunskaper behövs väl inte direkt. Hittar man till IKEA så hittar man hit

    Usch hemska dag för er Joanna... Och jobbigt med alla uppvak om nätterna.

    *viskar* Ian sov hela 5 timmar inatt innan det var dags för första amningen, och i förrgår gick det 4 timmar. Hoppas det håller i sig!!! *viskar*

    Så, idag fick jag utmaning nr 1 i min nya roll som tvåbarnsmor! Hämtade Naimi från dagis vid 13.30 och efter det var vi inne och grejjade och hon var jättelugn och fin. Allt kändes bra, Ian sov och jag var ute på altan med  snurpisen. Sen skulle jag börja laga mat och då bröt helvetet lös. Ian vaknade och ville äta, men han fick vänta i babysittern. Detta resulterade i att han till slut började skrika. Naimi ville äte upp alla korvbitar jag skar och blev skitförbannad när hon inte fick det så hon började också skrika. Och ju mer Ian skrek desto mer gastade hon. Hade allt bra lust att sätta mig ner och skrika lite jag med, men jag tog fram mobilen och spelade in oljudet och delade med mig av detta till D . Till slut ammade jag och då blev Naims jättesotis och grät för det. Som tur var kom D hem då så han kunde ta henne. Puh! Måste verkligen jobba med mitt tålamod känner jag... Imorgon ska Naimi inte till dagis så det blir ju utmaning nr 2 det. Naimi har sagt att hon vill baka så jag får väl se om tillfälle ges så att vi kan göra det. Ian sover ju inte jättemycket om dagarna, men han tar ett något längre sovpass på dagen så då får vi väl baka lite. Ikväll hittade han för övrigt sitt pekfinger och började suga på det. Jisses, var ju helt rött efter det, men han var nöjd och vi använder ju inte napp så why not.

    Imorse hade jag på nyhetsmorgon och där spelade Rednex deraas gamla hit "wish you were here" och jag blev nostalgisk och tänkte på hur D och jag spelade den för varandra när jag var i sthlm precis efter det att vi träffats. Kollade då almanackan och såg att det ju var i dag för 13 år sen vi blev ett par!!! Häftigt sammanträffande va! Numera firar vi inte denna dag utan fokuserar mer på bröllopsdagen!

    Nä, nu ska jag gå och mysa med lilleman lite innan det är dags för att krypa till kojs .

    Kram på er!

  • DaJoDe

    Åsa, jag missade ditt inlägg... hoppas verkligen att du fått mer sömn inatt!!! Tur så överväger väl tre gånger kärlek en hel del . Idag har vi haft en mysig dag jag och mina barn, inga illvrål än så länge . Ian har sovit mest hela dan och när han har varit vaken har han mest legat och beundrat sin storasyster! Sååå gulligt! Han suger på pekfingret rätt mycket och det är han nöjd med. Och än mer nöjd blev han när Naimi gav honom den där orangea leksaken med massa knoppar på som småbarnen tuggar på! En sån plupp åkte in i munnen direkt och han sög glatt på den och Naimi ville också vara med så hon tog en annan plupp och så satt de där bredvid varandra och hade varsin plupp i munnen! Givetvis var batteriet i kameran dött... Men det lär väl komma fler tillfällen. Nä, nu ska jag slänga in lite mat i ugnen, lika bra att passa på medans Ian sover och Naimi är någorlunda lugn. Gick för övrigt igenom de BB-väskor jag fick med mig hem och i ena fick man en DVD med Teletubbies. Vilken hit, för det är ju Naimis nya favorit!!! Så ja, TV:n får ju stå på lite då och då . Håll i hatten mina vänner så ni inte blåser bort!

  • DaJoDe

     Grattis Tindra på födelsedagen!

    Har precis kommit hem från BVC och idag vägde Ian in på 5 353! Och jag gick över till MVC och vägde ut mig på 81 kg (vägde in på 76 och vägde 92 som mest) så det är ett positivt givande och tagande oss emellan . Skulle egentligen ha gjort en efterkontroll, men eftersom jag inte sprack något alls så sa hon att jag inte behövde om jag inte ville. Och det ville jag inte . Blev dock påmind om att knipa så det får jag väl ta tag i, men det känns som att jag hade fått godkänt på ett kniptest . Får väl göra ett på maken och se om jag får godkänt eller inte .

    Ja, jätteskönt att dagis funkar så bra Sara! Och Joanna, det kommer bli jättebra för er också, det är jag helt säker på!

    Nä, nu ropar soffan på att jag ska passa på att vila innan yrvädret ska hämtas upp från dagis. Natten var ju sådär då snurpan har kommit in och snurrat runt hos oss och varit allmänt ledsen. Sen har herr stånk och stön hållt på och grymta och släppa sig en massa, dags för ett lass inom kort, han brukar ju låte en massa inför ett sånt och det senaste fick jag i måndags...

    Nä, soffan var det ja! Ha en bra dag allihopa!

  • DaJoDe

    Haha, ja från att ha fötts som en liten sparv på bara 3280 gr så är han verkligen hack i häl augustigrabbarna! Jag helammar ju och det går bra. Det är inte skönt att amma, det vill jag inte direkt påstå, men det funkar och jag tar en dag i taget och har delmål. Jag har inte varit på amningsmottagningen än och tror inte att jag kommer ta mig dit heller den här gången. Blir lite halvstressad över rätt tag hit och dit. Ian tar sitt tag som han gör, mina bröstvårtor ser fina ut efteråt och jag har inga sår, men han har ju ingen stor mun direkt men det hade inte Naimi heller. Och sen har jag väl trånga mjölkgångar, bla bla bla hit och dit. Som sagt, känns nästan värre när jag börjar tänka på det . Sara, du behöver inte alls ha dåligt samvete!

    Hihi, känner igen de där kassa tålamodsdagarna, men vem gör inte det. Ibland känns det ju att man inte hinner räkna till ett ens en gång!

    Åsa och Joanna, hoppas verkligen att det vänder för er snart och att det hjälper att göra ett markant break. Vad gäller drogerna så fick ju vi sån allergimedicin när Naimi hade vattkopporna och ja visst, första natten sov hon som en stock, men inte andra eller tredje natten. Men det kanske är tyngre doser om det är för just att få barnen att sova? Som sagt, hoppas ni får bukt på det hela så ni får sova. Och vad skönt att ni blir tagna på allvar!

    Nu står Naimi och ropar där uppe att hon är en nakenfis och att hon vill sitta på ppottan. Får nog gå upp och kolla hur läget är....

    Kram

  • DaJoDe

    HAHAHAHA - du har då roliga barn du Åsa!!! Nä, att Sixten en gång varit en sparv kan ju vara lite svårt att få ihop nu när han är så rund å go! Hoppas Ian också spelar i den ligan så man får en massa att klämma på! Har precis gosat och klämt på hans två lårveck, gaaahhhh att det kan vara så mysigt!!! Varför är det inte samma effekt med ens egna valkar för???

    Nä, rätt Åsa, lyssna inte på våra skräckisar, självklart kommer ni få nåt som hjälper om det skulle behövas! Men som sagt, håller tummarna på att det inte behövs.

    Elli, första gången hos tandläkaren gör de inget annat än å tar salivprov. Så var det i alla fall här och har hört det är så på andra ställen. Vi hade dock övat med Naimi så hon gapade stort när vi frågade hur man skulle göra hos tandläkaren. Men väl där fick tandläkaren knappt in pinnen för att skrapa saliv från tungan... Vi har dock fortfarande inte fått besked om hur provet var, men de sa att de bara hörde av sig om det var för mycket karies så vi har väl fått godkänt. Tur testet togs innan svärmor kom hit och skämde bort unga damen med åde det ena och det andra söta .

    Gick u för övrigt upp och kollade till Naimi efter förra inlägget och visst stod hon nakenfis i sängen och sa glatt att hon hade kissat i blöjan... Jahaja, ett nytt trick för att förlänga insomningen... Satte på henne en ny och då sa hon "Naimi nakenfis, så tokigt"! Ja, en tokfia är hon allt för bara några minuter efter det att jag lämnat henne hörde vi hur hon tog av sig den nya blöjan med kommentaren "mamma, pappa, Naimi är en nakenfis". Men efter det hände det som tur var inte igen!

    Håller för övrigt med om att det känns taskigt att hämta Naimi så tidigt för det känns som att hon missar en hel del skoj med kompisarna, men vi har ju inte nåt val. I förra veckan så skulle de precis ut på en picknick och äta mellanmålet och jag sa då "ååh, Naimi som älskar att ha picknick" och då sa fröken att det var just Naimi som hade föreslagit picknick... Taskigt att behöva ta henne ifrån det då, men vi hade picknick hemma och det var hon nöjd med!

    Nu ska jag gå upp till mina killar. Ian slocknade för en stund sen vid mitt bröst så nu ligger han och sover och då är det väl lika bra att passa på att få sig en stunds vila med .

    Men jisses, höll ju på att glömma dagens sötaste!!! När jag bytte på Ian idag så stod Naimi som vanligt bredvid och skojade med honom, hon blir så glad när han ler då säger hon alltid "nu skrattar han!!!". Men idag böjde hon sig fram över honom och sa "esklar dig" (=älskar dig) och ja, behöver jag säga att mitt hjärta svämmade över och att hon överöstes med pussar...

    sov gott

  • DaJoDe

    *torkar bort en tår jag med* Fatta vad jag kommer böla den dagen när det är mina egna barn det gäller! Mina egna barn i plural, så skumt. Och redan igår fick jag känslan i hela kroppen "jag måste ha minst ett barn till"!

    Igår natt fick jag inte heller många timmars sömn. Först höll maken min mig vaken (fick godkänt på kniptestet ), sen vaknade Naims och grät, sen när jag precis somnat så vaknade Ian och ville ha mat och jag hann väl bara blunda efter det så vaknade Naimi och var jätteledsen och ville sova hos oss. Sen låg jag och hörde hur rådjursbocken skällde och sen var det dags för Ian att äta igen. Typiskt, för D och jag hade på kvällen sagt att det var så skönt att Ian bara vaknade en gång per natt numera... Ian var nu även väldigt knorrig och bökig, hade ju inte kommit nån bajs sen i måndags... Jag gick ner och masserade honom lite och sen gick vi och la oss i gästrummet. Klockan var väl närmare 4.30 när jag till slut somnade bara för att bli väckt klockan 6 av Naims som stod på ovanvåningen och gapade efter mig! Ja ja, jag skulle ju in till kontoret idag så det var ju lika bra att gå upp och göra sig iordning, men nu så känner jag hur det verkligen bränner. Känner verkligen för er Åsa och Joanna som har det så jobbigt med sömnen. Jag har liksom bara haft en tuff natt och är helt slut. Kram på er!

    Ikväll somnade snurpisen rätt snabbt, skönt det för igår körde hon samma "Naimi nakenfisvisa" tre gånger innan hon till slut gav upp och somnade. Rätt tröttsam lek tycker vi, så vi får väl hoppas att hon inte återgår till den .

    Får väl dela med mig av mitt fredagsnöje här då - Ian har till slut bajsat!!! Vilken befrielse, nu får vi hoppas att han inte behöver stånka och stöna så mycket! Lillkillen! Och det var inte lite heller! Naimi var med och bytte blöja och hennes första kommentar var "men, vart är snoppen?" och sen "ojojoj, mycket bajs"... Ja, ni fattar .

    Hmmm, nu skulle jag surfa efter nåt, men jag kommer inte ihåg vad... Jo, ska kolla om jag kan hitta en billig begagnad bumbostol. Joanna, du har väl haft sån till dina barn, har du varit nöjd med den i så fall? Nån annan som har nånting att säga om den? Den verkar ju bra det man läser om den.

    Ha en trevlig fredagskväll goa mamas!

Svar på tråden DM 1.3