Inlägg från: Southern Belle |Visa alla inlägg
  • Southern Belle

    DM 1.3

    hej!

    Nu har vi hoppat på studsmattan så svetten dryper... Dags att hoppa i sjön!

    Ses senare!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Jag kan fika på vardagar fast bara på förmiddagen. Herman har sommarlov fr o m nästa vecka men börjar i stället på simskolan. Efter 4 juli kan vi däremot hela dagarna.

    Fördelen med tre barn är att man känner tre gånger så mycket kärlek jämfört med ett barn. Nackdelen är att risken att nån är vaken på natten är tre ggr större än om man bara har ett barn... Inatt var ALLA barnen vakna i omgångar så jag sov bara mellan kl 05-06.30. Kul. Maken är givetvis bortrest så det är bara att hälla i sej kaffe och se glad ut och hoppas att nästa natt blir bättre. Får man droga ner sina barn?


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle
     Grattis Tindra!

    Var på BVC idag jag med. Min "lille" kille vägde in på drygt 13 kg och är 77,5 cm lång. Elly väger 13,5 kg på vår våg här hemma (och är 90 lång) så nu är han henne hack i häl...! Pratade med bvc-sköterskan och distriktläkaren om våra nätter. Vi kom överrens om att göra "en attack" nu under semestern då maken tar Sixten och jag sover på annat håll. Funkar inte det blir det besök hos barnläkaren och troligtvis sömnmedel efter semestern. Känns skönt att de tar vårt problem på allvar och inte bortfärdar det med att "så är det minsann när man har barn..."

    En som i sin tur är Sixten hack i häl är ju Ian! Sixten vägde jämförelsevis 5930g när han var 6 veckor.

    Härligt Jo när graviditetskilona försvinner! Själv har jag ett-två seeeega kilon kvar....

    Nä, dags att hämta Herman!

    Ses sen!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Joanna - Ja, ni får testa samma sak! Hoppas på snar förbättring för oss båda, med eller utan droger... (Eller droger och droger, gissar att det är antihistaminer man får, dvs allergimedicin som även har lugnande verkan.)

    Tror inte att de nödvändigtvis har sömnproblem, våra småkillar, utan att de bara har kommit in i en "dålig" vana. Det gäller att bryta mönstret och hoppas att de kan lära sej att man SKA sova på natten.

    Överväger också att sluta att amma helt. Lite trist men samtidigt får vi vara nöjda att vi har lyckats amma så här länge!

    kram


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Om vi tvingas ta till "droger" får vi verkligen hoppas att det hjälper! Har en kompis som använde det till sin son och det fungerade jättebra! *lyssnar inte på era "skräckhistorier"* Problemet med just antihistaminer, om det nu är vad man får här i Sverige, är att de kan ge motsatt effekt, dvs göra barnet mer aktivt och DET vore ju inte så kul... he he... Köpte det i USA och hade med på våra långflygningar, till Herman, men vi behövde aldrig använda det. (Så där ja, nu har jag minsann erkänt vilken hemsk mamma jag är som är villig att ta till medicin för att få ungarna att sova...! )

    Jo - Glöm inte att även Sixten föddes som en liten sparv. Svårt att tro när man ser honom idag...... Men visst är det imponerande att de små liven kan öka så våldsamt i vikt... Tänk om en annan skulle göra det! Hjälp!

    Ellinor - Jaaa, det är så fantastiskt roligt när barnen börjar att prata! Och roligare blir det ju mer tokigheter som kommer ur deras små munnar... Elly t ex går runt och säger "Mamma pippa dej!" hela tiden... Hmmm... För er som inte genast förstår så betyder det "mamma hjälpa mej!" Fast allra roligast var det när Herman satt på toa för en stund sedan. Plötsligt sniffade han i luften och utbrast: "Vad är det som STINKER?" Jaa, vad tror du??!!!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Grattis Jonathan! Hoppas du har en härlig 2-årsdag!

    Idag var det avslutning på H's skola. Först var det sång från alla klasserna på den vackert smyckade skolgården. Solen sken och alla barnen var så fina! Sen var det avtackning i respektive klassrum. När H's fröknar höll sitt lilla tal och berättade om hur de älskar våra ungar och tycker att de är så fantastiska barn allihop kände jag tårarna bränna innanför ögonlocken. "Nej, nej, inte börja lipa nu, Åsa!" tänkte jag, "Det är ju pinsamt vilken lipsill du är!!" men tårarna lydde inte... men efter att diskret ha försökt dölja spåren av min rinnande mascara såg jag mej om i rummet och upptäckte att i stort sett alla andra mammor hade samma problem... Tänk att min lille Herman är så stor... Första sommarlovet.... Åh nej, nu kommer de igen, tårarna... *torka, torka*

    Ha en härlig fredag!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Sötis-Ian!

    Har en kul Hermangrej till att erbjuda. Han hade en kompis här i veckan och jag, som just hade lagat middag, stack in huvudet till dem för att förhöra mej om vilka grönsaker de ville ha till; "Majs? Ärter? Morot?". "Morot!" skrek Herman och kompisen nickade instämmande. På väg ut genom dörren hör jag hur Herman säger med sin allra coolaste röst "Morot äger!", "Morot äger!" svarar kompisen med lika cool röst.

    Hahahaha, de är så små men försöker ändå vara så tuffa...!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Igår tog Sixten sina första steg med lära-gå-vagnen! Idag har han sprungit runt massor här hemma, hur lycklig som helst och t o m vågat sej på att stå helt utan stöd i några sekunder! *stolt mamma* Kul att det har lossnat! Fast å andra sidan hade det inte gjort något ifall han hade nöjt sej med att stå på alla fyra tills förståndet hunnit ikapp...

    ÄVen Elly har gjort något imponerande idag! Hon har lekt med sin farfar! I flera månader har hon varit hysteriskt rädd för honom. Hon har vid flera tillfällen t o m fått panik och gråtit hejdlöst och skakat så fort hon har sett honom. Stackars Elly! Och stackars farfar.... Vi har länge "övat" här hemma genom att titta på foton av farfar och prata om honom, hur snäll han är och att han vill leka med henne. Idag äntligen har det gett resultat! Hon t o m sprang efter honom och ropade "Farfar! Farfar! Farfar!" och ville leka mera när han gick! Härligt att se och jag gissar att det kändes underbart för farfar att inte längre vara "gaggis" (=läskig)

    Imorgon ska Herman börja i simskolan. Utomhus. Härligt med tanke på vattentemperaturen..... *ironin dryper*

    See y'all later!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle

    Grattis Axel! Nä, har aldrig hört nån Axelina heller...

    Man brukar säga att man ska ta kontakt med sjukvården när småbarn har haft feber i mer än 3 dygn. Ring barnrådgivningen på Östra och hör med dem vad de tycker att du ska göra. Hoppas han kryar på sej!

    Läste att Naimi var förtjust i Teletubbies! Elly är också heltokig i Poo, Lala, Pixie och Pinkypinky...


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • Southern Belle
    klarafärdigagå skrev 2008-06-16 19:37:50 följande:
    Jag känner en Axelina, var bara tvungen och skriva det nu när jag kikade förbi... Hon är 6 år...


    Jo - Haha, vad lustigt att ni har fick barn så gott som samtidigt! Kan berätta hur det gick till när min mamma väntade mej och skulle berätta det för sin syster. Det var Lucia och de hade varit med i samma lussetåg på ett ålderdomshem. Efteråt satt de och drack lussekaffe med alla gamlingarna. Mamma vänder sej om till sin syster och tänker just säga att hon är med barn. "Jag är med barn" säger systern då! Det skiljer 4 dagar mellan mej och min kusin!

    ...och 3 dagar mellan Sixten och hans ena kusin!

    Har två nya bilder på min minste goding i standardmappen! Nu ska jag kika på Lukas i bumbon!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
Svar på tråden DM 1.3