Inlägg från: Anarcha |Visa alla inlägg
  • Anarcha

    DM 1.3

    Hej!

    Ja!!! Jag hittade ett trådlöst nätverk här ute i svärförädrarnas sommarstuga utanför Stenungsund. Vi kom hit i torsdags kväll och åker hem imorgon.

    Det är helt underbart härute, massa god mat, Jonathan kan vara ute hela dagarna och vi är lediga. D är färdig med ex-jobbet och har blivit lite piggare och gladare igen. Och jag lämnade in min tenta i torsdags. Ska göra en liten extraupggift också nästa vecka, men sen är det sommarlov som gäller. D ska jobba på sitt gamla jobb på Volvo IT över sommaren så nu är allt iordning för att kunna komma till nästa fas så att säga.

    J:s farmor köpte en lite uppblåsbar pool till oss idag, som har en slags fontän på sig - stor succé. Och så köpte hon en kratta, en jättestor badboll, såpbubblor och en basketkorg. Bortskämd unge? JA.

    Jag fick vara med och välja ut en trehjuling som J ska få i födelsedagspresent också. Perfekt att välja precis den man vill ha och sen betalar nån annan.

    Vi fick pengar till att köpa en ny digitalkamera också, så ni ska få se lite bilder på trådens "yngste tvååring" också.

    ps ja, svärisarna är lika muppiga som vanligt men jag andas djupt och slår dövörat till - fungerar ganska bra än så länge. känner att jag gillar dem lite mer nu när vi fick så mkt prylar haha.

  • Anarcha

    Grattis Tindra!!!

    Hoppas ni har haft en bra dag m födelsedagsbarnet.

    Jag var ingen snäll mamma idag, var för trött eller nåt. Men D har blivit lite gladar nu när ex-jobbet är klart så han räddade J från monstermamman

    J har börjat prata massor nu, jätteroligt. Krita, rita, luftballong och hoppa är några av hans nya ord.

    Han ramlade förresten idag och skrapade upp näsan och överläppen på asfalten. Blödde inte knappt, men han fick världens fläskläpp och ser ut som Rudolf med röda mulen. Jag blev mest rädd av oss tror jag. Men det gick ju ganska bra ändå. Alla tänder sitter kvar.

    Vi ska till tandläkaren nästa vecka för första gången så då är det ju bra att ha något att visa. Även om jag tvivlar på att han kommer gapa för tandläkaren. Hoppas de inte tycker att vi borstar för dåligt bara, får erkänna att vi kanske gör det lite för snabbt när J är motsträvig. Men å andra sidan äter han inte så mkt socker och mellan måltiderna så det kasnske räcker...

    Nu ska jag gå iväg och jobba min första natt, ska bli spännande. Hoppas jag kan somna imorgon bitti när jag kommer hem.

    Sara> Man vänjer sig vid att lämna bort sitt barn, som du skriver så är det ju lättare också när man märker att de trivs på dagis. Är väl bra träning inför att kunna släppa taget i framtiden kanske? När de ska börja skolan, få egna intressen och, hemska tanke, flytta hemifrån Förvånad.

    Jonathans dagis är helt klart det bästa i stadsdelen. Har hört det från föräldrar, personal och rektor, och vi tycker ju också det. Personalen är fantastiska med barnen, ingen är taskig mot nån annan i barngruppen och alla får vara med. Personalen är så flexibla med dagistiderna och hittar på så mkt aktiviteter. Allt är perfekt.

    Jag tycker synd om J ibland när jag hämtar tidigt - att han inte får vara kvar och leka med sina kompisar

  • Anarcha

    Jonathan tackar och bockar!

    Vi hade kalaset igår, och han fick sin älskade trehjuling, ett bandymål (?)  och massa annat. Han var sjukt lycklig över alla presenterna. Nu sitter han och sover i soffan baksmälla efter all uppståndelse.

    Såg ni annonsen igår då? Inget särskilt direkt men ni brukar alltid vara så observanta.

    Idag händer inte mycket här hos oss. D fick lite rest på ex-jobbet som han grejar med nu, och jag har sovit middag i tre timmar (var visst trött). D ska kolla på fotboll ikväll misstänker jag. Får se om jag gör det med. Annars kanske jag letar reda på ett ölhak ikväll, är sugen på öl!

    Kram från Ellinor, som äter jordgubbstårta till mellanmål idag.

  • Anarcha

    Hejhej är tillbaka efter en liten semester i Östergötland i min mammas sommarstuga i Övralid (om nån känner till det).

    Var skönt med somrigt väder och färska jordgubbar, smultron och blåbär. Mamma var mkt bättre på att engagera sig i barnpassning också och det var skönt eftersom D inte var med. Han var med Bruce på Ullevi istället han

    Idag var vi i Botaniska med syrran och hennes tokskojiga kompis. Vissa människor är så himla glada och svspända. Sån som man själv vill vara. Tar allt med en klackspark. Men man blir ju som man umgås så jag får se till att träffa fler såna människor helt enkelt.

    Det är bättre med D nu också, efter en lång period av känslomässig öken. Han är mkt lugnare nu när ex-jobbet är klart. Nu vågar jag hoppas på att kunna skaffa ett barn till nån gång (inte nu!) och kanske t.o.m förlova mig (inte heller nu!) med den där karlsloken. Hoppas att han fortsätter bevisa för mig att han verkligen är sig själv igen, för den där stressade ilskna ex-jobbsmänniskan vill jag aldrig mer träffa!

    Imorgon ska jag träffa ny läkare för att se vad jag ska göra åt mina utbrändhetssymtom. Hoppas det är en bra person jag får träffa och att hon har några bra idéer. Jag mår ju bättre och sover mer normalt, men jag vill ju må ännu bättre!

    J har blivit personlighetsförändrad, det är så tydligt att han börjar förstå att han är en egen individ med egna åsikter. Han är inte lika samarbetsvillig längre, men samtidigt är det roligt att han tuffar till sig lite. Han sover inte på dagarna längre heller förresten, om han inte är jättetrött. Han somnar inte på kvällen om han sover en längre stund på dagen.

    Är det fler barn i tråden som inte sover middag? Jag tror att J sover mindre för att han har sommarlov också. Han blir tröttare av att gå på dagis.

    Låter som att alla har det gasnka bra i tråden, förutom svullna fötter till höger och vänster .

    Hurra för sömn, det är såå viktigt.

    Hej från mej!

  • Anarcha

    Mamasträff!!

    Tisdag 15/7:
    Ellinor & Jonathan

    Onsdag 16/7:
    Ellinor & Jonathan

  • Anarcha

    Ska vi mötas vid linnéplatsen kl 11:30?

    Jag tycker Slottsskogen är bra. Man kan ju vara ute även om det inte är kanonväder. Botaniska är mysigare iofs, men då måste man kanske ta med lite extra leksaker. Med en boll, typ ett memoryspel och god matsäck kanske det kan gå bra?

    Mig spelar ingen roll eftersom J gillar både stillsamma fikor och spring i lekparken.

    Nu ska jag sova efter en händelselös tisdag. LÄngtar till semestern är slut så jag får börja jobba på min prakikplats istället. Tråkigt att vara ledig när inte D är det också.

    Vi har tittat på en lägenhet borta vid eketrägatan/sannegården förresten. En trea på 75 kvadrat. Den var fin och mysig och området gillade vi. Men vi måste ju byta dagis då om vi får den spännande.

  • Anarcha

    Ska vi mötas vid linnéplatsen kl 11:30?

    Jag tycker Slottsskogen är bra. Man kan ju vara ute även om det inte är kanonväder. Botaniska är mysigare iofs, men då måste man kanske ta med lite extra leksaker. Med en boll, typ ett memoryspel och god matsäck kanske det kan gå bra?

    Mig spelar ingen roll eftersom J gillar både stillsamma fikor och spring i lekparken.

    Nu ska jag sova efter en händelselös tisdag. LÄngtar till semestern är slut så jag får börja jobba på min prakikplats istället. Tråkigt att vara ledig när inte D är det också.

    Vi har tittat på en lägenhet borta vid eketrägatan/sannegården förresten. En trea på 75 kvadrat. Den var fin och mysig och området gillade vi. Men vi måste ju byta dagis då om vi får den spännande.

  • Anarcha

    Usch, det är så hemskt med människor som utsätter barn för så mycket lidande. Och det är ju mycket vanligare än man tror...

    Har jobbat tre nätter nu och är lite seg i kolan. Idag ska vi till svärföräldrarna, J har sovit över där inatt eftersom jag jobbade natten och D jobbar idag och dagis är stängt. Hoppas det blir lugnt och fridfullt, men man vet aldrig med dom .

    De var så nöjda för att de lyckades hålla Jonathan vaken igår, han är ju i nån mellanperoiod där sömnen blir lite konstig om han sover på dagen. Så talade D:s mamma om för mig hur man ska göra för att han inte ska somna på dagen - gå ut och leka och bla bla. Grrr. Som om jag inte vet bäst själv hur mitt barn funkar. Hon tycker att hon vet precis hur man tar hand om barn, och fattar inte att alla inte vill göra precis som hon gjorde med sina barn för 25 år sen. Är alltid så att de ska hålla på och tala om saker för mig och D som är helt självklara, som om vi vore dumma i huvet. Jag överreagerar, jag vet. Men jag gillar inte deras sätt att "hjälpa till". Så himla konstigt när de beter sig som att de liksom känner Jonathan bättre än vi gör och vet hur allt ska gå till. Och D är så himla snäll så han skulle aldrig nånsin säga emot. Han har nog aldrig uttryckt en åsikt som går emot deras i hela sitt liv. Knepigt.

    Nåja, man får ju inte välja sina svärisar så det är bara att stå ut. Ska bli så mysigt att vara ledig med J nu i veckan. Saknar honom massor!

    Grattis på namnsdagen Johanna!

  • Anarcha

    Hej mamasarna!

    Jag finns fortfarande här, men jag jobbare massor så jag har typ ingen kontakt med omvärlden just nu. Men nu är jag ledig tor-sön.

    Flera gamla som har gått bort på jobbet nu i veckan... Är lite svårt att inte engagera sig för mycket. Inatt låg en dam ensam sina sista timmar, för hennes anhöriga ville inte komma förrän på morgonen. Så hemskt. Satt med henne, höll handen o.s.v. men så hade man ju annat att göra också. Så synd att hon inte hade nån närstående hos sig. Ja, jag grubblar som vanligt

    Men jag sover mkt bättre, är lyckligare med D och Jonathan är en solstråle nästan jämt . Äntligen börjar min depp-period släppa.

    Nu ska jag snart väcka Jonathan och gå ner med honom till dagis, sen ska jag sooova.

    Kram på er!

  • Anarcha

    Grattis på födelsedagen Åsa, hur känns det att fylla 25 i år igen?

Svar på tråden DM 1.3