Inlägg från: Risgrynet |Visa alla inlägg
  • Risgrynet

    DM 1.3

    Haha, tyckte att det var så dött i gamla tråden och så plötsligt kom ett svagt minne av en ny tråd. Så det är HÄR ni är!?

    Åsa - ja, man FÅR droga ner sina barn fast jag fattar att det inte är det du vill. Säger som Joanna - en dag får ni sova - amen!

    Joanna - dina barn är ena rackare på att få många tänder samtidigt. Här kommer de alltid en och en. På gott och ont. Lukas får nog inga på ett halvår än. Ganska skönt. Hur går det med sommarhus-drömmarna? Här nere vid havet byggs det nya små kojor (och slott) hela tiden. Tänker på dig då.

    Nu ska jag surfa fina sängkläder. M ska få sängram, sängar och finbäddat i trettioårspresent. Jag har gott om tid på mig som tur är, för det är svårt att välja. Har i alla fall hittat ramen med stort R. Alltid nåt

  • Risgrynet

    Imorse fick Filip vila ögonen på Bompa-bompa till vällingen. Där var nåt program med en brunhårig söt Ellen och plötsligt säger Filip - Naivi vilket såklart är Naimi. Sött. Snacka om att de har bra minne liksom.

    Nu går det riktigt bra på dagis. Han blir inte alls ledsen när jag lämnar, inte ens idag när jag lämnade till enbart vikarier. Oerhört glad över beslutet att söka plats tidigare. Jag saknar honom redan när jag stänger den bjällrande dagisdörren bakom mig men när jag hämtar så är det en nöjd, stolt och lycklig kille vilket är värt varenda sekund av moderlig bävan över att vara separerad från sitt barn. Det där griniga rastlösa trotsmonstret som bodde här för ett par månader sedan, han har flyttat. Han äter dessutom hur bra som helst igen. Verkar lycklig och till freds. Lyckliga familjen! Ja och snart är det semester och vi ska äntligen få rota fram hammare, spik, färg och penslar igen *kliar i fingrarna*

  • Risgrynet

    Grattis Tindra!

    Joanna och Åsa - jag har sagt det förr men jag lider verkligen med er. För oss kom ju breaket när vi flyttade/eget rum/Filip rörde sig mer (ålade först och började sen krypa) vid åtta-nio månader. Jag blev också erbjuden 'droger' men jag hann aldrig känna att det var riktigt så illa innan det vände. Tyvärr är min erfarenhet (genom andra mammor här på nätet) att läkemedel bara hjälper delvis och endast en kort period. Men allt är ju värt att prova.

    Store Ian, han är strax om Lukas som 'bara' väger lite drygt 6500 vid sex månader. Hur går det på amningsfronten Josephine. Jag har lite dåligt samvete för att jag loade dig pumpen men att du ännu inte fått den.

    Asch, nu gapar F för högljutt. Det är ett smärre kaos här idag. Mamman är alldeles för trött för att ens orka räkna till tio när mitt tålamod prövas. Somliga dagar är man verkligen en sämre mamma än andra. Ikväll blir det att lägga sig ihop med Filip *längtar*

    Kram och hej!

  • Risgrynet

    Grattis i efterskott Jonathan! och grattis Axel på namnsdagen.

    Jo - jag ääälskar bumbon och Lukas har äntligen blivit så stadig att han kan sitta i den. Är faktiskt inloggad för att lägga upp just en bumbo-bild på han. Söta Ian förresten. I alla fall, jag kan alltså varmt rekommendera bumbon och det gör ju sjukgymnaster och läkare också.

    Åsa - stora H och duktiga S.

    Var är Johanna? *hooohoooooooo*

    Hoppas att Charlie kryar på sig.

  • Risgrynet

    Joanna och Åsa - ni är ena starka tappra par kvinnor. Krånglande nätter under sååå lång tid och så fler barn att vara mamma åt hela dagarna. Dessutom män som inte är hemma så mycket. Det måste vara otroligt tufft. Önskar att jag hade några bra tips eller råd att komma med men tyvärr så har jag ju inte det. Ni kanske redan hittat trådar här på FL om andra med liknande problem. Eller så är det kanske bäst att låta bli. Jag vet inte vilket som är jobbigast, att bli uppäten av problemet (så som jag nog blev) eller att försöka hålla humöret uppe och köra på. Alternativ två är nog det bästa ett tag men inte för länge, man orkar inte det. Asch, allt jag skriver känns så töntigt och inte alls konstruktivt. Det enda jag vill ha sagt är väl egentligen att jag läser det ni skriver och känner med er. Tycker verkligen att ni är starka och underbara människor, jag brukar tänka på er när jag tycker att det är tradigt eller jobbigt. Känns som ni fixar så mycket så bra. Aldrig att ni klagar heller. Även om ni skriver om att det är jobbigt så känns det inte som klagan utan mer bara som konstaterande. Men man FÅR klaga också och att be om hjälp när det är jobbigt är ju verkligen att vara stark det med.
    Svammel svammel...

    Midsommar ja. En hel del annorlunda sen barnen kom. Sen är ju vårat bästa vänpar splittrat och den nya konstellationen är inte lika enkel som den förra då min bästa väns nya kärlek är en tjej. Ännu är det alltså inte lika 'lätt' som det var när Jim och Magnus snackade medan jag och bästa vännen pratade ikapp. Nu blir det mer som jag och mina tjejkompisar och så M. Sen ä de fortfarande rätt mycket inne i svängen med fester, resor och stadsliv. Så vi firar med svägerskan och hennes familj plus vänner till dem. Ska bli jättemysigt, Filip älskar sina kusiner.

    Jo - 80pix var inte mycket det. Vi var ju två som låg fyra dygn.... lite annat det. Har ännu inte fått tummen ur och skickat in 'kvitto' till försäkringsbolaget för att få pengarna tillbaka. Varför är jag så lat och oproduktiv????? Ofta när du skriver så blir jag liksom lite avundsjuk på er Bullerby-gata. Lyckliga Naims och Ian som får växa upp så! Förresten fortstätter F att prata om Nivi av och till. Han säger rätt vad det är 'åka Naivi?' eller 'Naivi, Vilmer, mina kompisar - åka bilen' Undrar så varför han snöat in så på just Naimi och Vilmer. Dessutom utan att vi direkt pratat om Naimi. Sött. Kanske lir vi släkt till slut

  • Risgrynet

    Joanna - håller med om att det låter som det är nåt galet med C. Är det nåt särskilt just nu eller har han varit sån länge? Kanske är det nåt tillfälligt som öron, hals, bihåler eller så. Annars sen jag läste 9½ månad så tänker jag alltid på mjölkproteinallergi eller just reflux som Lantz-bebisen hade. Han har inga såna problem? Typ kräkningar eller mer ilsk när han ligger ner. Hoppas du får bra hjälp och svar på Axess.

  • Risgrynet

    Jo - när är det Naimi hostar? Filip har ju hosta också som varat sen februari. När han blir förkyld så blir han jättehostig men när han är frisk så hostar han bara när han har sovit eller ska sova. När jag hade bihåleinflammation så läste jag lite på en infosida för läkare. Där hittade jag detta 'maxillarsinuit hos barn kan manifestera sig med symtom som långdragen purulent snuva och nattlig hosta' Maxilarsinuit är alltså inflammation i bihåla/or ovan överkäken - under ögat. Purulent snuva skulle man kunna översätta med varig snuva. Filip har just sån där klibbig tjock snuva från ena näsborren också så jag funderar på att söka för det eftersom det hållt i sig bra länge nu. Men Naimi kanske inte har nån snuva eller redan har ätit en antibiotika-kur (Kåvepenin eller Peceve) under tiden och utan resultat. Ibland avskyr jag att kunna så pass mycket att jag kan hitta eventuella diagnoser men inte tillräckligt för att veta om jag bara är en hypokondriker som nu överfört mina 'sjukdomar' på mina barn.

    Idag har vi haft premiär med annat än bröstmjölk här. Lukas fyller ju sex månader på tisdag och idag kändes som en bra dag eftersom han igår började med nåt nytt, nämligen att suga på sin egen tunga Så, lite potatis-majspuré utblandat i bröstmjölk slank ner under glada ivriga miner. Lille fågelungen! Har jättefin teknik, han stänger mnunnen och suger på tungan så precis allt som kommer in i munnen slinker ner.

    Idag ska jag in till grannen på 'tantkväll' (jmf tjejkväll). Tänkte lägga Lukas och sen gå men har kommit fram till att jag ska amma honom och sen låta M ta tvätt, pyjamas och läggning. Det är ju bara att lägga honom i sängen, pussa 'godnatt min skatt' , dra igång speldosan, släcka och gå ut. L somnar som vanligast vid 18-18.30 så M och F får ju en god stund själva sen. Det kommer nog gå jättebra och så får M's självförtroende sig en boost.

  • Risgrynet

    Ja, sötaste sparven i trakten var på besök här med sin mor och syster. Man tackar för det underhållande och mysiga sällskapet. Tyvärr fick F feber och snuva/hosta igår, hoppas så att ni klarar er utan.

    Krya på er till alla sjuklingar och tröttlingar.

    Angående bröllopspresent så ska Magnus få en bokad läkartid av mig, för hälsoundersökning. Men han ska få betala den själv eftersom han kan ta det på firman. Tanken bakom är att jag vill att han ska vara frisk så att vi får leva lyckliga tillsammans läääääääänge. Så mao en smart kärleksförklaring. Ja och sen får han det sedvanliga års-brevet som han inte får läsa. Alltså ett brev för varje år som läggs i en fin ask, nån gång i livet ska breven öppnas och läsas. När får tiden utvisa.

    Nu är det helg och SEMESTER om bara några timmar *tjihooo* Vi ska börja semestern med att hämta ett svintungt gammalt linneskåp som jag köpt på blocket. Sen middag hos min mamma, hoppas på uppehåll så att vi kan gå ner och ta oss ett par glas. Annars ska semestern mest innebära; fixa Fs rum och flytta in honom där (även nattetid), umgås med familjen och åka på små utflykter (bla camping med svärfamiljerna) samt att vi ska göra ett livräddningsförsök på vårt sexliv

    Vad ska ni andra pyssla med i sommar/på semestern?

  • Risgrynet

    Åsa - vad underbart att höra!! En dag som igår (och natt) det är du verkligen värd. Hoppas att det höll i sig och att du bjudits på ännu en natt. Och även om du inte gjorde det så har du så rätt, nu vet du att han kan. KramKram

    Spana in Filip och hans käresta i mitt galleri

  • Risgrynet

    Åh vad mycket här var att läsa ikapp. Härligt att läsa om bra nätter och tråkigt att höra att det INTE vänt för er Joanna. Men skoj med Charlies framsteg. Ja och med Sixtens. Och att Ian sover så bra och att Jennys mage växer. Härligt med lite gladare tankar och känslor Ellinor. Apropå gravtest så har jag ju gjort två stycken den senaste tiden. Nu har jag i alla fall börjat med mina minipiller, svårt bara att komma ihåg dem... Apropå projekt och egna sängar och sömn så är det full rulle med Fs rum. Nu är nya väggen reglad, el och nätverk draget och isolering på plats. Börjat skruva upp skivor för och igår var vi och storhandlade. Golv (äntligen har jag fått mitt vitoljade furgolv *lycklig materialist javisst*), gipsskivor, panelskivor, dörr och karm och massa annat trist och dyrt. Jag kände mig sjukt fattig efteråt eftersom det var jag som betalade hela dagen Idag har jag stått ute nu på kvällen och slipat och tvättat en gammal utdragssäng till F. Den ska målas så snart vädret är lite mer tillåtande. Det är så KUL att äntligen få greja! Tråkigt bara att det blir sån semesterstress. M ska jobba minst 50 timmar under sina fyra veckors semester plus deklarera och skicka ett gäng fakturor. Så utöver renovering och arbete så blir det inte så mycket mer. Fast Borås djurpark ska faktiskt vi också åka till. Hade tänkt nästa vecka när min pappa kommer men så kommer han redan i helgen så vi får se hur vi gör. Min lille minsting är ju en riktigt liten bebis om man jämför med alla 'normalstörda' barn. Men idag har han premiärsuttit i matstolen några sekunder i alla fall. Ska köpa ny sån uppblåsbar dyna innan det funkar nån längre stund. Annars har han precis kommit på att man kan prutta med munnen och jag bara älskar det. Även om det innebär att det blir gröt på halva mig. Han är så GO! Han dricker snällt sin välling på kvällen och äter en portion gröt på morgonen/förmiddagen. Matpuréer är han inte redo för. De allra simplaste som morot eller majs/potatis funkar men allt annat klöks han av. Så jag väntar lite. Skönt för jag har haft supersvårt att släppa helamningen. Nån känslomässig spärr jag har byggt upp. Känns faktiskt väldigt skönt att den här lille killen växer upp så mycket långsammare för jag har ändå svårt att hänga med. Det går för fort. Lustigt hur man får ändra sitt tänk. Innan Lukas föddes tänkte jag ju att han skulle sitta själv och leka nu till sommaren men nu är vi glada om han kan sitta till sin ettårsdag. Gå ska vi inte prata om, det kanske han gör om två år först. Men som sagt, jag har inte bråttom nån stans Jag ser faktiskt fram emot att få se era yngre små kuldklimpar (och andra vänners) komma ikapp och dra förbi i utvecklingen. Det kommer liksom befästa Lukas annorlundahet på något vis. Och eftersom hans annurlunda är något fint och härligt för mig så blir det nåt positivt. Vad flummigt det här blev då. Med våran sömn går det bra. Filip klarar sig verkligen inte utan middagsvila. Då blir han ett fullkomligt monster framåt tre-fyra. Han sover fortfarande oftast 1½ timme men ibland två eller mer. På kvällen somnar han vid åtta eller halv nio. Lite sent men det är det värt om jag slipper träffa monstret Filip somnar och sover ju i vår säng så det funkar helt toppen. Lukas somnar själv i sin säng i sitt rum vid 18.30 och vaknar för mat nån gång mellan 02.30 och 05. Går upp för dagen gör han och jag oftast vid fem-sex. Har vi otur vaknar F då också och då alltid på 'fel sida' och då är han som regel sån resten av dagen. Allt är fel liksom. På dagarna är Lukas lite svår med sömnen. Han somnar lätt men sover oftast bara korta korta stunder på 15-30 min (om han inte får sova på min mage får då kan han sova två-tre timmar). Två eller tre gånger per dag sover han än så länge. Facebook säger du Joanna. Jag har den senaste tiden undrat så hur Pix ser ut, hennes hår måste ha vuxit massor sen jag såg henne sist. Ska absolut bemöda mig med en inloggning

Svar på tråden DM 1.3