Inlägg från: Fru hemlig |Visa alla inlägg
  • Fru hemlig

    Om man blir sjuk utomlands (Kina)

    väntar i Kina kön skrev 2008-06-13 00:06:55 följande:


    Gäller det Kina eller länder i eu? Hittade inte Kina på försäkringskassans hemsida så den gäller inte i Kina.Har inte varit utomland förrutom till finland...*ler och engång till Turkiet så jag är inte så haj med föräkringar
    Jag tycker att du ska ringa ditt hemförsäkringsbolag, din korleverantör och kanske din organisation och höra vad som gäller för er och för erat barn. Möjligen kan ni köpa en separat hemförsäkring men det är inte säkert att det behövs om ni har reseförsäkring och betalar med kortet. Men hör efter ordentligt vad som gäller. Hoppas ni får ett underbart möte och att ni alla tre håller er friska.
  • Fru hemlig

    väntar i Kina kön skrev 2008-06-13 00:10:18 följande:


    väntar i Kina kön skrev 2008-06-13 00:06:55 följande:SOS i Köpenhamn? Finns det inte någon i Sverige man kan kontakt? Små summer går bra att betala men gäller det flera tusen så är det inte roligt.
    Nej SOS internationelt ligger i köpenham. För att kunna nytttja dem utan att betala hisekliga summer om man ex måste flygas hem eller ligga på sjukhus behöver man ngn form av försäkring. Kolla vad din hemförsäkrig täcker. Om du inte är så resvan skulle jag rekommendera dig att ev ta en estre reseförsäkring så slipper ni oroa er över detta på era livs resa. Men mkt möjligt att detta täcks av hemförsäkringen.
Svar på tråden Om man blir sjuk utomlands (Kina)