Blodkorv/blodpudding?
Helt enkelt.. Vad är det för skillnad?
Är det bara namnet, eller är det formen på den?
Eller smakar det helt olika??
Jag kom å tänka på detta igår, men har ingen aning vad skillanden är!!
Helt enkelt.. Vad är det för skillnad?
Är det bara namnet, eller är det formen på den?
Eller smakar det helt olika??
Jag kom å tänka på detta igår, men har ingen aning vad skillanden är!!
formen bara tror jag...
Ja jag tror det med..
Nån annan??
Jag har käkat blodkorv med russin i, det har jag aldrig sett i puddingen.
Nej, det har jag aldrig sett heller..
Kryddningen skiljer sig åt något. Men sen beror ju också allt på vad för recept man har på blodkorv/blodpudding
Blodkorv är ju nåt helt annat. Det har ju typ grynkonsistens. Åt det när jag var i Spanien. Rätt ok ändå. Jag gillar blodpudding också men det ska vara Gea's.
Här fanns det lite att läsa, men jag vet inte om det säger så mycket...
http://sv.wikipedia.org/wiki/Blodpudding
Okej, lite svar som gav en mer info Man kan bli förvirrad
De säger blodpudding i Stockholm och blodkorv i Skåne.
Har bott på bägge ställena.
Ibland är det bitar i,det kanske är russindelar,vet inte...
Men de smakar i stort sett likadant.
Blodkorven brukar vara pressad i rund form ,medans blodpuddingen är pressad i "halv" korv.Delad.
Jag har gjort både blodpudding och blodkorv själv. Det är olika recept, vilket ger lite olika konsistens och smak. Blodkorven är lite mer "seg" och "krämig" medans blodpuddingen är mer "fast" och "torr". Blodkorven äts med smör och ev. lite sylt. Blodpudding äts med sylt och ev bacon. Så har iaf jag lärt mig