• tborst

    Sen avnsvling vid SNITT (systertråd)

    Hej alla blivande snittmammor (och även andra )

    Denna tråden finns till för att fånga upp och informera snittmammor om att även de har rätten och möjligheten att få sen avnavling av sina barn!!

    Själv är jag en fyrabarnsmamma som snittast med alla mina oväder och alla barnen utom ett (pga sövning) är sent avnavlade..

    En förutsättning för sen avnavling vid snitt är att du är vaken vid snittet och att inga komplikationer (som kraftig blödning eller att bebis är mycket medtagen) uppstår
    Annars finns det inga hinder för att det ska kunna gå

    Tyvärr så behöver snittmammor kämpa lite mer för sin rätt och just därför öppnades denna tråden..

    för att ge er lite kött på benen och mycket "peptalk"

    denna tråden är en systertråd till:

    www.familjeliv.se/Forum-2-13/m33799718.html

    Det är på den tråden ni hittar mer fördjupad fakta om vikten av sen avnavling och även vilka sjukhus som tillämpar det...

    Så fråga allt ni undrar över (det finns inga dumma frågor) så ska vi försöka få fram svaren så gott det går

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-06-26 22:46
    om de inte skulle gå med på sen avklampning kan du gå för en gyllne mellanväg...
    be dem vänta till bebis andats själv och att de under tiden "mjölkar" navelsträngen, detta gör de genom att klämma navelstängen med fingrarna vid moderkakan och dra ner mot barnet.. detta kan de göra ett par tre gånger... du kan även be dem hålla bebis lite lägre än op-bordet i en halv min för då rinner det på lite bättre...

    visst är det bäst med en sen avnavling men lite är bättre än inget alls

  • Svar på tråden Sen avnsvling vid SNITT (systertråd)
  • tborst
    abuelita skrev 2008-06-27 15:52:40 följande:
    Hej hej tjejer! Har fullt upp med sista förberedelserna för yngsta dotterns bröllopp i morgon, men kunde ändå inte låta bli att sätta mig vi datorn en stund igen. Hittade nu det här:www.bmj.com/cgi/eletters/333/7575/954 (se David Hutchon´s rapid response 5 nov) Själva artikeln : www.bmj.com/cgi/content/full/333/7575/954
    gud vad intressant.. ska printa ut artikeln och läsa mer noga inatt
  • Glenda Glad

    Hej på er!
    Har just läst klart "storasystertråden". Jag har bett om planerat snitt i Halmstad, men jag vill gärna ha sen avnavling också för det känns som en helt självklar sak att barnet ska få så mycket av det blodet som möjligt.

    För att ha så mycket argument som möjligt så följer jag trådarna!


    * Är i v 17 *
  • tborst

    Glenda Glad skrev 2008-07-04 10:03:14 följande:


    Hej på er!Har just läst klart "storasystertråden". Jag har bett om planerat snitt i Halmstad, men jag vill gärna ha sen avnavling också för det känns som en helt självklar sak att barnet ska få så mycket av det blodet som möjligt.För att ha så mycket argument som möjligt så följer jag trådarna!
    hej hej.. välkommen hit... fråga på om du undrar över ngt
  • Glenda Glad

    tborst: Tack för välkomnandet! Jag samlar så mycket information som möjligt och återkommer gärna med frågor. Som du skriver i trådstarten så får man kanske kämpa hårdare än vanligt.
    Det gör inte saken bättre att jag hade tänkt att föda i Halmstad som verkar vara väldigt tjuriga när det gäller sen avnavling vid vaginala födslar så kanske jag som ber om snitt kämpa ännu hårdare. I värsta fall får jag väl undersöka saken i Varberg.

    Men det känns ändå hoppingivande att läsa din historia


    * Är i v 17 *
  • tborst

    Glenda Glad skrev 2008-07-06 17:34:34 följande:


    tborst: Tack för välkomnandet! Jag samlar så mycket information som möjligt och återkommer gärna med frågor. Som du skriver i trådstarten så får man kanske kämpa hårdare än vanligt. Det gör inte saken bättre att jag hade tänkt att föda i Halmstad som verkar vara väldigt tjuriga när det gäller sen avnavling vid vaginala födslar så kanske jag som ber om snitt kämpa ännu hårdare. I värsta fall får jag väl undersöka saken i Varberg. Men det känns ändå hoppingivande att läsa din historia
    visst är det trist att det är så olika på sjukhusen i landet.... men jag ska hålla tummarna för dig.. får jag fråga varför du ska snittas??
  • Glenda Glad

    tborst: Jag har väldigt förlossningsskräck. Jag har genomgått ivf, men innan vi påbörjade behandlingen övervägde vi adoption för att jag är så rädd för att föda vaginalt. Vi har inte löfte om snitt ännu, men jag hoppas kunna berätta för dem så att de förstår hur allvarligt det är för mig.
    Jag är bara i v17, men man tar besluten så sent att jag ägnar massor av min tid att noja över detta med möjligheten att bli nekad snitt och inte våga glädja mig åt min graviditet.

    Detta med snitt är ju också väldigt olika mellan sjukhusen precis som avnavlingen verkar vara.


    * Är i v 17 *
  • tborst

    Glenda Glad skrev 2008-07-06 18:53:48 följande:


    tborst: Jag har väldigt förlossningsskräck.
    du.. jag har haft en enorm förlossnings skräck men fick mycket hjälp för att jobba med det.. om du vill kan du inboxa mig och prata lite??
  • abuelita

    Ville bara påminna om att i kväll mellan klockan 21-22 svensk tid (10-11 Eastern Time) ska George M Morley intervjuas i direktsändning i radioprogrammet Govern America. Han ska förstås prata om riskerna med för tidig avnavling.

    Det ska gå att lyssna på direktsändningen på den här sidan www.republicbroadcasting.org där intervjun även kommer att arkiveras . Liksom på den här sidan www.governamerica.com under ?On The Air? högst upp på sidan.

  • abuelita
    abuelita skrev 2008-07-12 15:07:52 följande:
    Ville bara påminna om att i kväll mellan klockan 21-22 svensk tid (10-11 Eastern Time) ska George M Morley intervjuas i direktsändning i radioprogrammet Govern America. Han ska förstås prata om riskerna med för tidig avnavling.Det ska gå att lyssna på direktsändningen på den här sidan www.republicbroadcasting.org där intervjun även kommer att arkiveras . Liksom på den här sidan www.governamerica.com under ?On The Air? högst upp på sidan.
    O, jag skrev fel klockslag! Det är ju precis NU det ska sändas!!!
  • abuelita

    Nuuuu har jag äntligen fått reda på hur man gör för att lyssna på intervjun med George M Morley som gick i direktsändning i radion Govern America i lördags!
    I alla fall om man som jag har Windows Meda Player . Funkar antagligen med andra players också:

    Kicka här www.governamerica.com/
    Klicka sen på Audio Archives , under On The Air.
    På den sidan klickar man på July
    och sen på Hour 3 under Saturday, July 12th, 2008

    Snart kommer en player upp som börjar spela musik. Sen, när musiken har spelat färdigt, börjar programledaren Darren Weeks prata, och snart nog börjar intervjun med George M Morley.
    Den pågår en timme, med raklamuppehåll då och då.

    Man kan förstås minimera spelaren och surfa runt under tiden man lyssnar .

  • Kira

    Hej,

    finns det någon som fått sen avnavling vid tvillingsnitt?

    Även andra erfarenheter av sen avnavling vid kejsarsnitt är av intresse. Försöker samla på mig information och argument så att våra pojkar ska få en bra start i livet!

  • Viggo och pyrets mamma

    Kira: Tråden har inte varit igång sen 2008 så det är nog därför ingen svarat dig Kolla i den nya tråden som finns länkad lite längre upp i ett inlägg så kanske du kan få svar där.


    -Mammas älskling 080425-
Svar på tråden Sen avnsvling vid SNITT (systertråd)