• fruWasberg

    Vi som väntar syskon till våra änglar

    Här kan vi lufta all vår glädje och oro som dyker upp under graviditetens gång i vår väntan och längtan efter våra älskade små i magen - samtidigt som vi minns våra underbara änglar som ska bli storasyskon.

    Här är vår BF-lista: www.familjeliv.se/Forum-10-204/m31447054.html


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-06-28 23:37
    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-10-204/m28774869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-07-03 18:13
    Länk till nya BF-listan:
    www.familjeliv.se/Forum-10-204/m34181242.html
  • Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar
  • Lilla Harriet

    Hej!
    Tack så mycket! Tar med mig kramarna till idag då det är idag det är Alex dag. Vill så gärna börja se ljust på den här dagen, för jag tänker att om han bara har en dag på hela året som bara är hans så ska ju inte det vara en sorgens dag. Kanske borde vi fira med tårta som vi gjorde när Erik fyllde år, det är ju ändå Alex födelsedag.
    Vet att det är många här inne som inte har passerat första födelsedagen och kanske tycker ni att jag tänker konstigt men man ändrar syn på det när det har gått lite längre tid. Vill även att Erik och nästa bebis ska få en ljus syn på Alex, de har ju aldrig förlorat honom på samma sätt som vi utan lever ju från början med att han är en ängel. Hoppas det är ok att jag svamlar ner mina tankar här.

    Minna x: Hua vilken upplevelse! Skönt att det slutade lyckligt! Konstigt att man gör så olika på olika ställen. Jag får inte igångsättning eftersom jag är snittad tidigare så det blir planerat snitt direkt för mig istället.

    AnnLee: Stackars dig! Så mycket elände på samma dag! Hoppas det ordnar sig med din pappa.

    fruW: Hurra vilket stort steg att avsluta psykologen! Kommer ihåg hur det kändes när min psykolog föreslog att vi skulle sluta ses, jobbigt! Men precis som du säger står ju dörren öppen om det skulle knipa.

    Trassel: Hoppas att sjukgymnasten kan fixa något. Jobbigt med näsblod!

    Kramar

  • Rockan80

    idag så ligger jag hemma, alldeles tjock i halsen vilket resulterar i ont i halsen o superhes plus att jag är megatäppt!! kände att 8.5 h på jobbet idag inte vasr ngt för mig så nu kan jag lata mig hela dagen o bara tänka på mig själv o bebben...ingen höjdare att må så här nu när det fina vädret äntligen har hittat tillbaka!!

  • Ann Lee

    Tack för all er omtanke och kramar med mera, igår var verkligen en skitdag.
    Ska iväg till sjukhuset idag och hälsa på pappa. Men det blir inte förrän på eftermiddagen när mannen kommer hem eftersom varken jag eller mamma kör bil. Pappa har ju haft problem med hjärtat och högt blodtryck sedan jag var liten men det är ändå alltid lika läskigt när han mår sämre och blir inlagd. Denna gång blir han förmodligen inlagd flera dagar eftersom han måste få någon medicin intravenöst istället för i tablettform. Vem tycker om att vara på sjukhus men jag tycker att det är bra att de behåller honom inlagd tills han mår bättre.

    Vi kan dessvärre inte åka och hälsa på mormor eftersom hon inte bor i Sverige. Hon mådde tydligen lite bättre nu och sjuksköterskan behövde inte flagga för någon försämring och tyckte inte att mamma behövde åka iväg dit i nuläget iaf. Som tur är så har mamma flera syskon som kan hälsa på mormor.

    fruWasberg: Ja, jag kände mig ganska lugn efter att ha plockat Amelindas saker men samtidigt så hade jag inte velat något hellre än att hon skulle ha fått använda allt som vi köpt till henne.
    Skönt att psykologbesöket gick bra. Du har kommit en bra bit på vägen!

    Minna x: Oj, vilken dramatisk förlossning! Vilka kämpar ni är både du och Ellen! Skönt att allt slutade gott! Hoppas att ärret efter snittet läker komplikationsfritt!

    Trassel: Usch vad besvärligt med näsblodet!

    Lilla Harriet: Jag hade missförstått och trodde att det var Alex dag igår! Skickar en bunt nya kramar till er! Vi har inte passerat årsdagen en men har bestämt oss för att vi givetvis kommer att ha tårta, en rosa på Amelindas födelsedag!

    Rockan80: Stackare som ligger därhemma, låter som en sommarförkylning! Hoppas att du snart mår bättre! Lägg dig i soffan och vila ordentligt nu!

    Inte ett moln... verkar bli kanonväder idag! Tråkigt nog klarar jag inte av värmen så bra så jag ska hålla mig hemma tills vi ska iväg...

    Skickar kramar till bästa mammorna i bästa tråden!


    Säg till i en tråd om du vill komma in på min sida så lägger jag till dig i adressboken!
  • fruWasberg

    Morron!

    Hurra vilken vacker dag!

    Lilla Harriet: Jag tycker att det låter jättebra att fira Alex 2-års med tårta. Jag håller med dig om att det inte bara ska vara en sorglig dag, utan en ljus, där man minns även det fina..Jag vill att mina barn ska säga att de har tre syskon, men att en är en ängel och för att de ska förstå det, så tror jag på att uppmärksamma bemärkelsedagar på samma sätt som man gör med levande barn. Vet även de som köpt ballonger som de släppt upp till himlen eller bara fäst ballonger vid graven. Så tänkte vi göra.. årsdagen är 24/8.

    Såg att Milda var inloggad senast igår 21:49, så hoppas att de har åkt in i natt.....

    Trassel: Bra att du bokat tid hos sjukgymnast, hoppas du får övningar som passar dig! Jobbigt med näsblod!

    Rockan: *kramar om* Blir man inte ALLTID sjuk inför/i början av semestern..? Hoppas att du kryar på dig snart!

    AnnLee: Såklart att det är jobbigt när det är något med hjärtat. Tycker också att de är bra att de behåller honom ett litet tag. Vad bra att mormor mådde bättre..
    Ang våra änglar Gråter Känner lite som du tror jag..... att det BORDE varit Hampus som växt ur kläderna man suttit och plockat och gråtit över och han BORDE ha krupit runt på golvet just nu. Denna graviditet BORDE jag inte ha nu och jag BORDE inte behöva gå igenom en j*vla förlossning igen.

    Även om jag faktiskt gläds åt bebisen i magen och även faktiskt tror att det kommer gå vägen, så kommer lyckan av h*ns födelse föralltid vara förknippad med sorgen över Hampus bortgång.

    Snor ett par kramar....


    Det fattas en i vår familj! Hampus -älskad -saknad
  • Vi 5

    MinnaX, vilken dramatisk förlossning! Du kan nog behöva bearbeta den lite sedan även om det ju gick bra! Stort grattis igen!

    AnnLee, usch vilken jobbig dag du hade igår (och oron finns ju förstås kvar nu med). Hoppas det går bra med din pappa och din mormor. *kramar*

    LillaHarriet, vi hade tårta på Albins födelsedag (skulle fyllt 2 i april) och det kändes fint tyckte vi, bjöd även in några få vänner och hade lite som kalas. Hur vi ska göra när det är ett år sedan han dog vet jag inte, men det blir nog "bara" en gå till graven med blommor dag".  Så jag tycker absolut ni kan ha kalas/tårta varje gång det är Alex dag!

    Trassel, bra att du bokat tid, och var nu försiktig med pysslandet så du inte förvärrar det.

    Rockan, krya på dig! Inte kul att vara sjuk med fint väder.

    fruW, ja det är nog svårt att inte förknippa födslarna med varandra. Kanske kan vara en idé att göra något symboliskt av det, så att ni gör något ljust och fint bara för det nya barnet och något symboliskt för att "hedra" Hampus? (kom inte på något bättre ord än hedra) 

    kram till er andra!

    Vi kommer i dag få besök av min mans yngre (unga) halvsyskon (de är ca 25 år yngre!) så vi ska fara runt på massa grejer med dem ända tills tisdag, så jag kommer nog inte hinna in så mycket. Typiskt nog mår jag ändå mer illa nu, blä, tror att det är järntabletterna som spökar. 

  • Rockan80

    åhh, tack för alla påkryningar!! bestämde mig för att vara hemma imorn med, lika bra så man får vila upp sig ordentligt!!

    Funderar på om jag ska orka med en stund i solen, all färg man hade är ju som bortblåst,

    sambon kommer iaf hem me lite mat på lunchen...alltid ngt

    väntar med spänning på rapport från milda, tycker att det är hennes tur nu!!

  • skrutthumlan2

    Halloj tråden!

    Har varit inne en sväng på spec. mvc, har fortfarande ont i magen. Allt såg bra ut med bebisen, men nu ska de skicka iväg ett urinprov på odling (min bm gjorde tyvärr inte det tidigare i veckan). så nu sitter jag här och är jättekissnödig men måste hålla mig minst en timme till......

    Lilla Harriet- stort grattis på Alex dag! Tårta låter gott och fint!
    rockan- bra att du är hemma och tar hand om dig!

    fruw- stor kram till dig! ja, vi borde alla ha våra änglar här hos oss!


    Inget liv är för kort för att vara betydelsefullt
  • ger74

    Godmorgon alla fina!

    AnnLee: Så ledsen att höra om din pappa o mormor! Ja en skitdag kan man verkligen säga. Bra att han är på sjukhus och är under uppsikt och jag hoppas han får komma hem snart! Stackare, mer glukosbelasting, usch hoppas det går bättre denna gång! KRAM!

    FruWasb:
    Klart det blir lite sorgligt att säga farväl, men vad underbart ändå att ha kommit så långt på vägen! Åh så klart att födseln kommer vara förknippad med Hampus också..men nu kommer han vara er lilla skyddsängel..KRAM!

    LillaH:
    Kramar igen till Alex dag! Låter jättefint att göra dagen lite ljusare med firande och tårta. Så hoppas vi kunna göra nästa år också. Vi passerade 1-årsdagen nu i maj och det var en svår dag, men jag hoppas att vid 2-års dagen ha en liten hos oss och då kanske det blir lite lättare? Kram

    Minnax:
    Vilken dramatik, fy vad hemskt! Så underbart att ni är välbehållna du och Ellen!! Men jag rös när jag läste om din förlossning, vilken lycka att det blev ett så bra slut! KRAMAR!

    Trassel.
    Vad otrevligt med näsblodet, vila dig nu! Hoppas du får några bra tips från sjukgymnasten! kram

    Rockan: Krya på dig! kram

    Vi3:
    Hoppas ni får trevligt med besökarna trots jobbigt illamående! kram

    Massa kramar till er allihop!

    Ja dte är riktigt härligt väder ute idag, som jag har längtat! Mitt humör är totalt väderstyrt (tänk er hur sur jag är på vintern o hösten;) Men en grinig gubbjäkel lyckades ändå ringa och störa mitt goda humör Generad Min stubin är rätt kort nu för tiden...men jag får väl gå ut på luncehn en stund i solen så kanske det rättar till sig;)


    Dylan för alltid i mitt hjärta
  • ger74
    Skrutt: nu behöver du inte hålla dig i så många minuter till;) Hoppas det inte visar något!
    Dylan för alltid i mitt hjärta
Svar på tråden Vi som väntar syskon till våra änglar