Inlägg från: kattenfindus |Visa alla inlägg
  • kattenfindus

    30+ are som väntar barn i mars 2009

    Grattis till fröet i magen !
    Här är det också en 30+:are. Jag var med i en liknande tråd för ca 1,5 år sedan då jag väntade mitt första barn. Nu har jag testat positivt den 27/6 och är beräknad till 5/3. Jag håller tummarna för att allt går vägen.

  • kattenfindus

    Vad kul med flera blivande mammor här - Grattis allihop!
    Tintalle, jag håller tummarna för att det går bra. När jag väntade Felix så hade jag klarröda blödningar i v8 och se det gick ju bra ändå fast fy vad det var jobbigt att inte veta så jag förstår dig fullständigt.

    Jfr jag denna graviditeten med förra så molar det i magen mycket tidigare (kände redan 3 dgr efter ägglossning) men brösten är inte så känsliga (ännu) som förra gången. Däremot kommer ett vagt illamående till och ifrån under dygnet.

    BF brukar nästan alltid justeras efter UL runt v18 så ta ett datum som du tycker verkar troligt Fru74. Lycka till med snusfri tillvaro (iaf nikotinfri )

    Jag har denna gång valt att berätta för alla nu men förra gången väntade jag till v12 för de flesta (var tvungen att berätta för ngr då jag fick min blödning) Första gången är så speciell så jag ville samtidigt berätta som jag ville hålla det bara för oss ett tag till. Denna gång känns det inte riktigt på samma sätt fast jag är precis lika orolig att ngt ska gå snett.

  • kattenfindus

    Nu är jag tillbaka från en intensiv men konstigt nog avslappnade helg med bl.a. svärföräldrarna. Vi var på fest i fredag s och hade barnvakt - supertrevligt, trots frånvaron av alkohol På lördagen badade Felix i både pool och i havet (jag gjorde också det sistnämnda - helt underbart) Det är faktiskt två! år sedan jag badade i havet senast då jag inte vågade innan Felix och föddes och efter förlossningen...ja då var det ju sk avslag och dessutom en trist sommar.

    Mina grav.symptom har förstärkts med illamående till och ifrån hela tiden och molande värk som mensvärk dygnet runt, viss ömhet i bröstvårtorna dessutom. Ett orosmoment har dykt upp då jag har haft lätta brun-rosa flytningar sedan igår, inte alls mycket men tillräckligt för att bli nojjig. Detta till trots att jag förra grav. dessutom blödde klarrött och det inte var några problem. Jag vill ju behålla den lilla skrotten ju!

    Jag tänkte vänta lite med att ringa mvc för att vara på säkra sidan men jag märker att många av er är inne på VUL tidigt. Gör ni detta privat? Jag vet att i GBG får man göra detta på mvc om man väntar första barnet men hur är det med andra, tredje.. osv?

    Nu ska jag snart sova. Är så trött...ännu ett grav.symptom.
    Ha de gott allihop med era växande ärtor

  • kattenfindus

    Jaha här är det illamående mest hela tiden - tyvärr är det denna gång som förra gången då mat inte alls hjälper utan istället gör det hela värre, även om det bara är lite jag äter. Men äta måste man ju så det är bara att stålsätta sig. Undrar om jag denna gång kommer få avsky mot allt som smakar sött - inkl. frukt i första delen av graviditeten?
    Jag fortsätter ha lätta färgade flytningar men mina symptom blir dock kraftigare för varje dag (läs illamående). På fredag ska jag på ett första inskrivningsamtal.

    Vad härligt det låter med utlanssemestrar! Blir ju så avis men hoppas iaf att det blir lite seglat här...om vädret vill så att säga. Jag har iaf tänkt följa med maken till NY efter nyår - även om det kanske inte rekommenderas att flyga då? Jag blir tokig på att missa alla resor. Svärisarna har äntligen fått hyra hus på kanarieöarna urbilligt och detta är naturligtvis en månad innan bf. Det var tänkt att vi skulle vara där en vecka...

    Jättebra site med mycket info om graviditet, symptom, krämpor, fosterutveckling m.m. är: www.growingpeople.se

  • kattenfindus

    Illamående är ju så väldigt individuellt. Jag har flera kompisar som inte mådde dåligt ett dugg under sina graviditeter. Själv drogs jag med illamående t.o.m. v.16. Jag ska hålla tummarna för att ni slipper illamående

  • kattenfindus

    Appropå boktips så finns det en jättebra bok att läsa, både själv och blivande pappan då det börjar dra ihop sig. Den heter "Att föda" och är skriven av Gudrun Abascal, finns i billig pocketversion på internetbokhandlar. Den är superbra!! Mycket informativ och skriven av en rutinerad barnmorska med inslag av autentiska berättelser, både män och kvinnor.

  • kattenfindus

    Vi har redan berättat. Vi resonerar att livet blir enklare då och blir det missfall så är det väl lika bra att man kan få stöd av omgivningen - då slipper man ju förklara att man både varit gravid och fått missfall. Vet inte men det känns lite annorlunda med andra barnet tycker jag - vi har ju fått uppleva det " privata" en gång och känner nu inte lika som förra gången. (fattar ni? - det blev visst rörigt).

Svar på tråden 30+ are som väntar barn i mars 2009