Inlägg från: MsBeauty |Visa alla inlägg
  • MsBeauty

    kosovoalban

    Jag har levt med en alban, men vi bodde i Kosova.

    Albaner generellt är inte så praktiserande, de följer mest sin kultur. Hur mycket man vill följa den är olika från familj till familj. Det skiljer sig mycket från svensk kultur om man vill leva helt efter deras kultur. I Sverige är det säkert lättare än i Kosova, för där får man slita mycket i hemmet om man är gift med en alban.

    Det finns en tråd i Medlemsgrupper som heter typ Vi som är gifta/förlovade/tillsammans/sambo med kosovoalbaner, där kan du hitta flera i samma sits.

  • MsBeauty

    om han inte är så praktiserande så är det nog inga större kulturkrockar. Beror på hur viktig han tycker att den albanska kulturen är. Finns dem som inte alls bryr sig om sin kultur (som tur är).

  • MsBeauty

    Ja, du ska vara föreberedd på att familjen kommer att lägga sig i. Familjen är det viktigaste inom albansk kultur och man säger inte emot sina föräldrar. Precis som man inte säger emot sin man...
    Jag känner otrolig många som är gifta med albaner, både svenskar och andra, och alla har det likadant. Vill man anpassa sig efter deras kultur, så kan det gå bra...
    Visst är inte alla albaner så, men enligt min erfarenhet efter att ha umgåtts med massor av dem och bott i deras land...

  • MsBeauty

    Allt kommer fram med tiden. Skaffa inte barn innan du är helt säker på att han är rätt, är mitt råd. Man kan inte bedöma en person eller en relation efter hur det ser ut de första månaderna.

  • MsBeauty

    Samma här... Min ex var varken våldsam eller elak mot mig som så, det var mest alla krav från han och hans familj som inte funkade när jag var 17.. Vakna kl. 5 på morgonen och vara slav för familjen, det är rollen när man är "fru" hos dem. Jag skulle ensam sköta om ett hus på 3 våningar och en familj på 10 personer. Nåde mig om inte huset var fläckfritt kl 8-10 på morgonen när gästerna började strömma in. Och så skulle jag ju givetvis vara fullt uppklädd och ha maten färdig i tid.
    Det är säkert inte så i Sverige, men många män från sådana kulturer känner behov av "respekt" (dvs. lydnad) från sin hustru, så att de kan slippa lyfta ett finger. Känner en vars man (alban då) inte ens brer sin egen smörgås.

Svar på tråden kosovoalban