• Trolltrulsa

    För alla som vill flytta till USA

    Hejsan allihopa. Jag har en fråga, har det någon betydelse när man söker visa om man är tidigare straffad i sverige?

  • Trolltrulsa

    Hmm okej. Jag och min sambo är nyktra narkomaner och har varit det i flera år nu. Jag har i Sverige läst till alkohol och drogterapeut och arbetat inom det. Våran tanke med resan till USA är att jag ska läsa in en BA inom Psychology och min man och våran gemensamma dotter ska följa med och eventuellt jobba. Trots att vi nu har flera års nykterhet så kan det alltså vara så att min sambo nekas visa?

  • Trolltrulsa

    Okej tusen tack för svaren! Det är så mycket som vi måste fixa och kolla innan vi kan förverkliga detta så jag vet knappt vart man ska börja! Det finns en möjlighet att han kan söka arbete inom det företag som han arbetar på här i Sverige men eftersom han inte har en fast anställning utan bara ett visstidsvikariat så vet vi inte om dom är villiga att hjälpa till med det? Vi ska prova i alla fall... I så fall så blir det Bethel connecticut för det är bla där som hans företag finns. Annars håller vi på och kollar om han också kan studera dom här två åren trots att han inte har svensk högskolekompetens? Måste man ha den trots att man "köper sig" en plats på utbildningen i USA?

  • Trolltrulsa

    Min man har aldrig suttit i fängelse utan enbart blivit dömd till böter kanske kan det göra skillnad? Men som sagt vi ska kontakta ambassaden för att reda ut det ordentligt. Annars är det fem år som man står kvar i det allmänna svenska brottsregistret innan det försvinner förutsatt att man inte begår något nytt brott under den tiden.

  • Trolltrulsa

    Finns det någon som kan ge tips och länkar på boende i Connecticut omkring Bethel eller Western CT University? Vi har en dotter på 1 år så vi prioroterar barnvänligt men en knapp ekonomi. Även länkar till barnomsorg/barnflicka eller om ni har några andra idéer? Hur har ni löst det med barnomsorg eftersom jag har hört att det kan vara mycket dyrt. Undrar också om någon vet om universitetet i sig har lägenheter för uthyrning till barnfamiljer? Tacksam för all hjälp som vi kan få. Är ju så svårt att veta vart man ska bo exakt när man aldrig har varit där...

Svar på tråden För alla som vill flytta till USA