• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Salam alikom alla! Här kan vi ha en tråd vi diskuterar allt möjligt som har med tron att göra, välkomna in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-05 14:34
    Det verkar ju vara många som inte är muslimer som skriver här också, så känn er välkomna med i diskussionen... men inga påhopp, kränkningar eller nedvärderande! Gäller alla som skriver.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-08 21:27
    {Och när en fråga som rör en troende man eller kvinna har avgjorts av Allah och Hans Sändebud, har dessa inte rätt att själva döma i det som rör dem; den som sätter sig upp emot Allah och hans Sändebud begår ett uppenbart svårt misstag.}
    Koranen [33:36]

    {Nej, vid din Herre! De är inte (sanna) troende förrän de sätter dig (Muhammed) som domare att döma mellan sig i alla sina tvister och därefter inte i sitt inre har någon invändning mot dina beslut utan underkastar sig dem helt och fullt.}
    Koranen [4:65].

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-17 15:58
    Vi har fått en liten son i onsdags, så jag lämnar denna tråden för er att fortsätta prata i men jag och min man kommer nog inte skriva mer på ett bra tag för nu har vi fullt upp

  • Svar på tråden -Muslimernas tråd-
  • Haraaz

    Klaga: Jo, skillnaden är ju att de ickepraktiserande kallas munafiq eller kafir, de som inte föjer Gud och alltså därmed inte är praktiserande...

  • sarangheyo

    klaga

    ''Men du kallar stolen bord och blir förvånad att människor sätter sig på bordet.''

    nej det var du som berättade vad en fundamentalist är för något. och det betyder inte bord tydligen utan något man sätter sig på. normalt sätter man sig inte på ett bord. så jag undrar varför ska ett ord tolkas som redan har en betydelse? för att man inte är nöjd med vad det betyder ligger närmast till. är det din tolkning?

  • teek taak

    Klaga Claesson skrev 2008-08-11 18:06:10 följande:


    och så tar vi det igen (för att ingen annan ska behöva undra)
    Varför citera, jag har redan besvarat det
  • Klaga Claesson
    Haraaz skrev 2008-08-11 18:02:58 följande:
    Klaga: Jo, skillnaden är ju att de ickepraktiserande kallas munafiq eller kafir, de som inte föjer Gud och alltså därmed inte är praktiserande...
    Islam svarar (en länk man frekvent hänvisar till i denna tråd): "i Medina började olika sorters munafiqin (hycklare) framträda. Det fanns de som hade trätt in i Islam bara för att skada det. Det fanns andra som var omringade av muslimer och därför hade blivit ?muslimer? för att tillvarata sina världsliga intressen. De fortsatte därför att ha relationer med fienden så om de senare blev framgångsrika skulle deras intressen förbli säkrade. Det fanns ytterligare andra som inte hade någon starkt övertygelse om Islams sanning men som hade omfamnat det tillsammans med sina klaner. Slutligen så fanns det de som var intellektuellt övertygade om Islams sanning men som inte hade tillräckligt med moraliskt mod att ge upp deras forna traditioner, vidskepelser och personliga ambitioner och leva upp till Islams moraliska standard och göra uppoffringar för dess skull...Här tas praktiska åtgärder upp som beskrivits för att göra det möjligt för muslimerna att lätta på det tunga ansvaret gällande ledareskap som hade givits dem för att offentliggöra vägledningen för salat (bön), fasta, zakat (välgörenhetsskatt), hajj (pilgrimsfärden) och jihad som har beskrivits som moralisk träning för muslimerna. De troende har blivit uppmanade att lyda auktoritet, att vara rättvisa, att uppfylla löften, att hålla avtal, att spendera sin rikedom mm på det sätt som Allah SWT föreskrivit. Lagar, regler och förordningar har framlagts för deras organisation, kohesion och uppförande i det dagliga livet och som en lösning när det gäller sociala, politiska och internationella problem.
    Å andra sidan så har alkoholhaltiga drycker, spel, penninglån mot ränta förbjudits för att bevara samfundet tryggt från att sönderfalla. Mellan dessa, så har de fundamentala pelarna av tron upprepats på passande platser, då endast dessa i sig kan möjliggöra och stödja att man håller sig till vägledningen.
    Källa: Syed Abu-Ala? Maududi
    (översatt och sammanfattat av syster umm Zakaria)"

    Var står det om ickepraktiserande muslimer. Vem kallar munafiq ickepraktiserande. Generellt kallas munafiq hycklare även i de källor ni citerar.
  • Haraaz

    Ickepraktiserande betyder att man inte praktiserar tron. Jag bryr mig faktiskt inte nämnvärt vad som citeras hit och dit, och det är inte jag som "frekvent hänvisar till denna källa", därför vet jag inte mycket om den sidan och deras åsikter heller.

    För att kortfatta: Praktiserande = följer religionen. Ickepraktiseande = följer inte religionen. Båda två är inte mu'min, den första är det, eftersom det ordet hänvisar till de som tror och praktiserar religionen. De som säger sig tro, men ändå inte praktiserar förutom för att skryta inför andra och göra sig sedda, är munafiq.
    De som förnekar allting i religionen är kafir.
    Om du nu måste hålla på att hävda att ickepraktiserande också är mumin, vad är då Iblis? Han vet ju att Gud finns, men han tillber Honom inte. Kallar du då honom mumin?

  • Klaga Claesson
    Haraaz skrev 2008-08-11 18:33:17 följande:
    Ta detta med varandra i inbox eller Gb tack ... Tråden handlar fortfarande om frågor angående Islam och saker som rör TRON, inte personliga bråk och missförstånd mellan olika parter. Ok? Klaga Claesson skrev 2008-08-11 18:25:05 följande:
    Tack Haraaz; jag hoppas du fick stopp på detta eviga tjat nu.

    "Om du nu måste hålla på att hävda att ickepraktiserande också är mumin, vad är då Iblis? Han vet ju att Gud finns, men han tillber Honom inte. Kallar du då honom mumin?"

    En jätteintressant aspekt, som jag hoppas du vill utveckla. Tolkar du Iblis vara en människa?
  • Haraaz

    Nej, han är en jinn.
    Men även jinner delas upp i troende, icketroende och hycklare.

  • Newbride2008

    Haraaz, vart kan jag läsa om Jinner, finns det någon länk du kan hänvisa till?

  • teek taak
    Newbride2008 skrev 2008-08-11 18:48:25 följande:
    Jag har märkt att Teek Taak tolkar alla svar på sitt sätt, inte alltid som man har skrivit, det är oerhört irriterande. Jag har för mig att hon skrev att hon var fundamentalist(bokstavstrogen)vilket rimmar dåligt med de återgivelser man får från sina inlägg. Klaga Claesson skrev 2008-08-11 18:25:05 följande:
    På sitt sätt? Hoppasan, och alla de koranverser oc hhadither jag la in, kan du inte själv läsa dom eller är det Klagas tolkning som du gillar? Som hon tolkade helvetet som symboliskt, du har väl inte misat koranverserna?
Svar på tråden -Muslimernas tråd-