• Haraaz

    -Muslimernas tråd-

    Salam alikom alla! Här kan vi ha en tråd vi diskuterar allt möjligt som har med tron att göra, välkomna in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-05 14:34
    Det verkar ju vara många som inte är muslimer som skriver här också, så känn er välkomna med i diskussionen... men inga påhopp, kränkningar eller nedvärderande! Gäller alla som skriver.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-08 21:27
    {Och när en fråga som rör en troende man eller kvinna har avgjorts av Allah och Hans Sändebud, har dessa inte rätt att själva döma i det som rör dem; den som sätter sig upp emot Allah och hans Sändebud begår ett uppenbart svårt misstag.}
    Koranen [33:36]

    {Nej, vid din Herre! De är inte (sanna) troende förrän de sätter dig (Muhammed) som domare att döma mellan sig i alla sina tvister och därefter inte i sitt inre har någon invändning mot dina beslut utan underkastar sig dem helt och fullt.}
    Koranen [4:65].

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-08-17 15:58
    Vi har fått en liten son i onsdags, så jag lämnar denna tråden för er att fortsätta prata i men jag och min man kommer nog inte skriva mer på ett bra tag för nu har vi fullt upp

  • Svar på tråden -Muslimernas tråd-
  • teek taak

    "Om du känner att vi har diskuterat färdigt så får du mer än gärna lämna det öppet för någon annan att diskutera ämnet."

    Om jag känner? Det var ju vad du skrev sist när vi diskuterade frågan att det inte fanns mer att säga till varandra och du skrev att du inte villa fra några diskussioner med mig. Jag respekterade din vilja om att inte ta upp ämnet igen, men nu verkar du vilja starta det igen och jag har inte tid med det så jag hoppas nån annan kan göra det.

  • teek taak
    JojjeSkrutt skrev 2008-08-12 18:27:29 följande:
    Som jag har förstått det så är den största synden enligt islam att ta Guds plats, och det anser jag att man gör när man hittar på förbud, restriktioner och straff, som inte nämns i Koranen. Personligen är jag ingen beundrare av människor som sitter på pedistal och tar sig rätten att döda andra för att de inte tycker likadant. Så ja, det anser jag vara en ganska stor synd att spela Gud.
    Ok då vet jag att det var vad du SJÄLV anser, inte vad Koranen och sunnah gör. Nu vet jag inte vad du menar med det sista, vem har dödat vem?
  • teek taak
    JojjeSkrutt skrev 2008-08-12 18:31:40 följande:
    teek skrev: Av vem har du tagit dessa ord? Ingen lärd har beskrivit sahabah som liberala."I koranensbudskap står detta i kommentaren till 2:71 " Rashid Rida har klart fattat problemets natur när han i sin kommentar till detta avsnitt i Koranen säger (Manar I, 345f.): "Den lärdom vi kan dra av detta är att man inte bör forska ifrågor om lagtillämpning på ett sätt som gör lagens föreskrifter mer komplicerade...Det var så som första generationen av muslimer såg saken. De komplicerade inte frågorna för sig ochdärför var det religiösa regelsystemet (din) för dem naturligt, enkelt, liberalt och rakt på sak. Men senare generationer byggde ut detta system med tilläggsföreskrifter, som de tagit framgenom egna resonemang (idjtihad), och de utökade antalet sådana föreskrifter till den grad att den religiösa lagen kom att utgöra en tung börda för samfundet."
    Vem är denne Rashid Rida om jag får fråga? Är det salafiten Muhammed Rashid Rida?
  • teek taak

    jojje

    Jag väntar på svar på mina frågor! och speciellt citeringen om vad Bernström sagt om slöjan.

  • JojjeSkrutt

    Huh?

    Citeringen av Bernström? Nu får du nog upprepa dina frågor, för jag måste ha missat ngt? Har inte du Bernström?

  • Venus von Willendorf

    På tal om stickor som användes för annat än sitt syfte (att borsta tänderna):
    Om syftet är att aga / tillrättavisa / straffa / fostra sin hustru spelar det ingen roll vilket tillhygge som än används, det är sedan 1864 förbjudet att utföra enligt svensk lag. (Muslimer bosatta i Sverige lyder under svensk lag, så länge de är bosatta i Sverige.)

  • Nellee

    En fråga till er som inte är födda inom religionen, alltså har konverterat. Eftersom det finns olika grenar inom islam, varför "valde" ni just den inriktningen ni gjorde?

  • teek taak
    JojjeSkrutt skrev 2008-08-15 15:35:28 följande:
    Huh?Citeringen av Bernström? Nu får du nog upprepa dina frågor, för jag måste ha missat ngt? Har inte du Bernström?
    Ja citera vad Bernström hade sagt om verserna om slöjan. Varför upprepar jag frågor som finns framför dig? Mina frågor ligger inte 60 sidor bak för att be mig ställa dom igen Jag frågade om Rashid Rida som du citerade, vem är denne man?
  • teek taak

    Venus von Willendorf skrev 2008-08-17 12:57:40 följande:


    På tal om stickor som användes för annat än sitt syfte (att borsta tänderna): Om syftet är att aga / tillrättavisa / straffa / fostra sin hustru spelar det ingen roll vilket tillhygge som än används, det är sedan 1864 förbjudet att utföra enligt svensk lag. (Muslimer bosatta i Sverige lyder under svensk lag, så länge de är bosatta i Sverige.)
    Ok du verkar ha missat vad diskussionen handlar om. Den handlar inte om svensklagstiftning utan vad tafsiren till en vers i Koranen var.
  • teek taak
    Nellee skrev 2008-08-17 13:02:10 följande:
    En fråga till er som inte är födda inom religionen, alltså har konverterat. Eftersom det finns olika grenar inom islam, varför "valde" ni just den inriktningen ni gjorde?
    Jag var ateist och reverterat till islam och anser mig vara revertit och vill svara på din fråga. Muslimer följer två grenar, nämligen shiism och sunni. Båda är ense om det fundementala i islam, till skillnad mot kristna grenar. Det man inte är ense om är vissa fiqhfrågor (rättsliga frågor) bland shiism och sunni.

    Hmm vad gäller mig så har jag nämnt ofta att jag är fundemantalist (bokstavtroende). Jag föddes till shitiska föräldrar och när jag omfamnat islam studerade jag shiismen men kände inte riktigt att det var vad islam lär så jag började studera sunniskolorna och blivit sunni. Även nu följer jag inte någon av de stora fiqhskolor inom sunni utan jag följer Koranen, sunnah och konsensus bokstavligt.
Svar på tråden -Muslimernas tråd-