• Mynta

    Vattencysta...

    Fick för ca 2 år sedan veta att jag har en vattencysta på ena äggstocken. Förmodligen orsakad av min hormonspiral. Gynekologen var rätt otrevlig och förmodligen rätt stressad och jag fick inte särskilt mycket information om det. Har försökt hitta lite info om det och känner mig lite lugnare.
    Men nu har jag en massa tankar om det.
    Jag har hört att den kanske kan försvinna efter att jag tagit ut hormonspiralen, av sig självt alltså. Någon som har någon kunskap om det?
    Om man blir tvungen att operera bort den, har man då mindre chans att bli med barn? Kan det påverka det? Om den försvinner av sig själv, kan det skada äggstocken och på så vis påverka eventuella barnplaner?
    Har inga barn hittills och det börjar dra ihop sig för den saken också så börjar bli lite orolig att den ska påverka det hela.

    Jag har börjat få ont (det känns liksom av, inte jättesmärtsamt men lite störande) när jag och min sambo har sex dessutom, känner alltså av cystan ibland. Jag skulle helst ta ut spiralen för att se om cystan försvinner men min sambo är inte lika glad i den tanken då han inte riktigt känner sig redo för barn ännu. =/

    Någon som haft liknande problem och kanske har svar på mina frågor? Förstår såklart att det inte finns någon absolut sanning i det hela men kanske kan jag få ett par lugnande ord.

  • Svar på tråden Vattencysta...
  • Mynta

    Vill bara uppdatera läget lite snabbt. =)
    Var och kollade upp allt igår och gissa om jag blev glad när gynläkaren berättade att cystan förvunnit. :D Verkligen skönt att höra!

Svar på tråden Vattencysta...