• strojes

    Bakåtvänt åkande för barn under 5 år!

    JsN skrev 2008-09-19 23:09:22 följande:
    Lite OT, men en bilstolsförsäljare påstod att babyskyddet inte är lika säkert som en bakåtvänd stol. Stämmer det?
    Vet ej om det stämmer men jag har också hört att bilstol är säkrare än babyskydd och av den anledningen är det rekomenderat att man byter när barnet kan sitta stadigt själv och är stadiga i nacken.
  • strojes
    JsN skrev 2008-09-20 07:14:24 följande:
    Och då har jag alltid utgått ifrån det där _eller_ och aldrig kunnat tro att det ena var bättre än det andra. Om man menar att det är mycket bättre med bilstol varför skriver man då inte att man ska byta så snart som möjligt?Ja AnnaGBG, en anledning till att behålla babyskyddet har varit att det är enkelt att ta med ett sovande barn i det och att det är litet och smidigt och lätt att flytta mellan bilar.
    Men att byta när barnet kan sitta själv istället för att vänta tills vikt eller längdgränsen är uppnådd är väl att byta så snart som möjligt?
    Innan barnet kan sitta själv blir det för jobbigt för ryggen och den klarar förmodligen en krock sämre i en bilstol än i ett babyskydd.
  • strojes
    Linny skrev 2008-10-24 21:08:01 följande:
    Ja just det.. Och den vi hade var bara för max 18 kg så nu såg vi till att hitta en som hade 25 kg som gräns, både i fram- och baksäte..
    Vad är det för märke på den?
Svar på tråden Bakåtvänt åkande för barn under 5 år!