• AnnaGBG

    Bakåtvänt åkande för barn under 5 år!

    Skyddad till 95%? Resp 50-60%?

    Vad betyder det? Skyddad mot vad? Döden, nackskador, benbrott, skrapsår? Hur räknas det där ut? *undrar*

  • AnnaGBG
    Kagi skrev 2008-09-19 23:01:38 följande:
    Kan generellt instämma om Volvobilar. Ta bara V70 - ett stort åbäke till bil, ändå SÅ trångt i baksätet för både barn och vuxna! Det har blivit något bättre i nyare modeller, men det handlar ju om centimetrar... Vi väljer inte en Volvo igen. Har nu en Toyota Avensis, och är jättenöjda. Får som sagt plats med tre barn i bredd i det baksätet.
    Vi får också plats med tre stolar i bakstätet. En bältesstol för 4-åringen, en bakåtvänd till 2,5-åringen och ett babyskydd.

    Vi har en SAAB 9-5 kombi. Superbra familjebil!
  • AnnaGBG
    Abessiniern skrev 2008-09-19 23:20:34 följande:
    Jag är 99% säker att den informationen finns på vägverketshemsida eller NTFs hemsida också. Det är därför man rekommenderar att man byter till bältesstol (bakåtvänd) innan babyskyddet är urvuxet i egentlig mening. Ett babyskydd brukar ofta ha en maxvikt på 13 kg och drygt ett års ålder. Men när barnet kan sitta stadigt utan stöd rekommenderar man att man ändå byter till bilstol, för bättre krocksäkerhet. Det är ju inte så att babyskydd är dåligt, men bilstol anses lite säkrare. Man ska ju ändå ha bilstol så då kan man ju lika gärna byta lite tidigare som att vänta tills babyskyddet är urvuxet.
    Men det är sååå jäkla bra att kunna klicka fast babyskyddet på vagnen! Du har nog läst fel! Eller...?

  • AnnaGBG
    AnnaGBG skrev 2008-09-19 22:53:06 följande:
    Skyddad till 95%? Resp 50-60%?Vad betyder det? Skyddad mot vad? Döden, nackskador, benbrott, skrapsår? Hur räknas det där ut? *undrar*
    Jag upprepar mig lite.
  • AnnaGBG
    Teskedsmamman skrev 2008-09-19 23:43:00 följande:
    En bakåtvänd stol skyddar till 95% = Olyckor där barnen kläms eller bränns är de 5% som stolarna inte skyddar mot allvarligare skador. Barnen har 95% större chans att komma igenom olyckan med lindriga skador/inga skador alls, än utan barnstol.Likadant med 50-60% - det är 50-60% chans att klara olyckan utan större skador.
    Ok...jag är möjligtvis trög men jag förstår faktiskt inte hur detta uppmäts. Så man kan jämföra det med att tex i en SAAB har jag 95% chans att klara mig vid en krock jämfört med 50% i Nissan Micra?

    Förresten, den jämförelsen förklarade nästan för mig själv...
Svar på tråden Bakåtvänt åkande för barn under 5 år!