• LindaSundberg

    Bakåtvänt åkande för barn under 5 år!

    Mio har kunnat sitta stadigt sen han var 4 månader, han är nu 6,5 månader, är 72 lång och väger 9,3. Kan vi alltså byta till bilbarnstol redan nu?
    Vi har en Ford Mondeo, någon som har tips på vilka bilbarnstolar vi ska titta på? Mio är lång, och kommer antagligen växa mycket på längden, finns det stolar för barn som är väldigt långa?

  • LindaSundberg

    Är den two way plus bra? Är den bra om man har ett barn som är långt?


    bubbelmaja skrev 2008-09-20 10:00:41 följande:
    Jag håller med egentligen om att det är väl kalrt att man har barnet bakåtvänt så länge som möjligt. Vår 3-åring (fyller idag)är stor. Över 100 cm och 16 kg, men har en bra bit kvar innan han växer ur two-way plus. han vill gärna sitta framåt, men vad då, det är mycket man vill här i världen. Han kan inte få välja det själv. Men appropå säkerhet är det inte lika mycket klankande på föräldrars val av bil. Vi kör en liten komci, en seat cordoda, men kanske är det också oansvarigt, då en Volvo säkert skulle vara bättre för barnen!
  • LindaSundberg

    Okej, varför måste den det?


    norgesessan skrev 2008-09-20 10:08:18 följande:
    har också two way +, jättebra till ett långt barn (måste stå i framsätet efter 18 kg).
  • LindaSundberg

    Okejokej. Jag är inte så insatt på bilbarnstolar, så vad är stödben till för hehe? Det går lika bra utan eller eftersom det inte finns till alla..?

  • LindaSundberg

    Aha se där, tack för infon. Då behöver vi inte stödben om vi ska han fram då?


    Teskedsmamman skrev 2008-09-21 18:17:46 följande:
    Jag tycker att stödben är ett måste i baksäte, sätenas ryggar klarar inte lika hög belastning vid en krock som instrumentbrädan gör, då kan stödbenet vara en hjälp - däremot har jag sett i flera tester att benet viker sig på många fabrikat.Stödbenet förhindrar att stolen börjar rotera. Vid en krock börjar fotändan på bilstolen att färdas mot taket, samtidigt som ryggen går nedåt mot golvet, sedan fortsätter stolen runt om det inte finns nåt som hindrar den.Soleil: Jag skrev 5 år eftersom många barn lätt kan åka bakåtvänt till 5 års ålder och det är det mest optimala, sedan är 4 år ok, men inte helt bäst... Jag hittade siffror på att 60% av alla treåringar sitter framåtvända, vilket gör mig mörkrädd.www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp&a=443904
  • LindaSundberg

    Okej, men följer det med stödben till bezafen då eftersom det ska ha? Tänkte på, om det inte behövs till stolarna så följer det inte med, men om det behövs så följer det med...? Eller, eller får man köpa till det?


    Teskedsmamman skrev 2008-09-22 10:24:26 följande:
    Vissa stolar ska ha stödben fram också, t ex vår Besafe Izi Kid ska ha stödben fram också, kolla i bruksanvisningen, finns det ingen så brukar det finnas manualer på nätet.
  • LindaSundberg

    En bak och en fram? Vet ej hur en sådan bil ser ut, svarar bara det första jag tänkte på hehe :)


    Plutt05 skrev 2008-09-22 19:14:55 följande:
    Frågar här, finns det nån som kan hjälpa mig?Har en 1 åring och en 3 åring. Och en Volvo V40. Hur ska jag få plats med båda barnen? Och med vilka stolar? Snälla hjälp, måste åka och köpa något snart...Hur har andra löst det med två barn i V40?
  • LindaSundberg

    Som jag skrev så vet jag inte hur den bilen ser ut, skrev bara det första jag tänkte på. Men ska i framtiden akta mig för att svara på något inlägg!


    Plutt05 skrev 2008-09-22 20:23:28 följande:
    Har provat med Maxi cosi mobi bak, då är passagerarsätet så långt fram att ingen kan sitta där. Så hur ska jag få plats med en stol där?
Svar på tråden Bakåtvänt åkande för barn under 5 år!