• Iroyg

    Makaronipudding med hallonsylt

    Jag fick alltid sylt (lingon-, hallon- eller jordgubbssylt) hemma till makaronipuddingen av någon anledning, aldrig ketchup. Vet inte var mamma fått idén till det. När man tänker efter så är ju ketchup ett "naturligt" alternativ eftersom man ofta har det till makaroner och korv. Jag är inte så förtjust i makaronipudding med ketchup, men jag äter det ändå för att inte vara tvärtemot resten av familjen.


    ¨~ v. 40 ~¨ Längtar...
  • Iroyg
    Sara Li skrev 2008-09-18 16:15:54 följande:
    Alltså, jag gillar inte sylt i någon form till makaroner, ketchup ska det vara. När jag gick på gymnasiet fick vi dock LINGON till makaronipuddingen, så någon historia finns det nog bakom att man har sylt till denna rätt. Min syster har jordgubbssylt till fläskpannkaka, för hon gillar inte lingon... rätt skumt det med.
    Om man googlar på "makaronipudding" och "lingon" så får man upp en massa skolmatsedlar, så du har rätt i att det är ganska vanligt med lingon till. Det var oftast det jag fick till puddingen hemma också. Övrig sylt kanske var i brist på lingon...
    ¨~ v. 40 ~¨ Längtar...
Svar på tråden Makaronipudding med hallonsylt