• Michas

    Vi som haft Hepatos.

    Här är en till med hepatos

    Jag hade det med sonen också, från v. 24 ungefär, och blev igångsatt i v. 37+0.

    Den här gången så hade jag förhöjda värden redan i v. 14 !!! Det var tydligen inte hepatos då, men ett virus, eftersom det gick över efter ca 1 månad, men nu däremot så har jag verkligen hepatos sedan någon månad tillbaka (är nu i v. 33)

    Iom att jag väntar tvillingar, har hotande förtidsbörd (öppen 2 fingrar och förkortad livmoderhals till 16 mm), hemorroider, konstipation och bristningar ovanpå hepatosen så är det milt sagt ett rent helvete...

    Jag bor utomlands och får vård i hemmet med en BM som kommer hem till mig 2 ggr / dagen för CTG, blodprov och allt. Väldigt skönt eftersom jag annars skulle vara tvungen att vara inlagd.

    Vad gäller kosten så kan man hjälpa levern på traven genom att undvika fet och kryddad mat - allt som är svårt att smälta (gräddsåser och friterad mat bl.a).

    Själv så brukar jag stoppa ned händerna och fötterna i kallbad alternativt linda in dem i handdukar med is i - det lindrar något. Gaffel ska jag prova också

  • Michas

    Ja, vård i hemmet är kanon

    Delursan 4 st / dag
    Atarax 4 st / dag

  • Michas

    Delursan är franskt men andvänds i samma syfte som ursofalk

    Vad gäller Ataraxen så litar jag på läkarna och de säger att det är helt ofarligt för bebisarna. Det är väl med den som med all annan medicin - kan man undvika så är det bra, kan man inte så får man välja det "minst dåliga" alternativet. Många gravida med deppression och / eller ångest får också ta medicin man helst undviker under graviditeten. Det är ett evigt vägande av för- och nackdelar.

    Tavegyl vet jag inte ens om det finns här i Frankrike. Är det ett antihistamin ?

  • Michas

    1 min Google senare... tydligen så är det också ett antihistamin och tydligen så finns det i alla fall i Schweis.

  • Michas

    Ataraxen hjälper inte heller när jag har en "riktig" omgång helvetesklåda, men när det enbart kliar litegrann / uthärdligt så tycker jag att den har en viss verkan - alltid något. Annars så är det enbart kalla bad eller is som lindrar tillfälligt - det dövar liksom.

  • Michas

    Försvann från tråden för det blev till att åka in och föda bebbar

    Selma & Ronan föddes den 14 november, i v. 34+0, helt perfekta. Allt gick bra och hepatosen var ett minne blott bara några timmar efter förlossningen...

Svar på tråden Vi som haft Hepatos.