Brukar du baka eget bröd?

Använder i stort sett inte recept längre. Kör bara på:
1 pkt jäst
0,5 l degspad (vatten, mjölk, öl, passerade tomater...)
lite salt
kanske lite brödkrydda
en skvätt sötning (socker, sirap, honung, farinsocker...)
lite fett (smör, flytande margarin, olivolja...)
kanske lite överbliven gröt
kanske lite finhackade oliver eller paprika eller tomat
kanske lite frön eller kli
vetemjöl eller rågsikt tills degen känns lagom
Jäsa, knåda, jäsa, grädda. Det brukar alltid bli gott. Lyckas jag ovanligt bra händer det att jag skriver upp receptet, men det är roligare att improvisera tycker jag.
vi har hittat en ny recept till bananmuffins,som vi nu äter till frukost...jättegott,men jag tror att min son kommer att blir trött på dom snart;)
iubirea adevãratã skrev 2008-09-23 02:43:54 följande:
Bakar ofta "eget", använder dock ofta de färdigblandade mjölpåsarna man kan köpa i affären!! Lite lat men men.. De är kanongoda!!
Bakar bröd lite då och då men mest blir det bullar och kakor!!!
Ibland, när jag känner för det. Och när upplever att jag har råd - det är ju mycket dyrare att baka själv än att köpa färdigt.
Tja, inte till mig, men till dottern är jag så illa tvungen
Jag svarar "ja, ofta" för min man. Han bakar massor, inte jag. ;)
Jag köper helst inte bröd eftersom jag tycker att det är läskigt att få hem "färskt" bröd som ibland redan har flera dagar på nacken. Jag bakar ungefär var fjortonde dag och fryser in bullar. Plockar fram efter behov och tinar.