Inlägg från: Annie1982 |Visa alla inlägg
  • Annie1982

    Svärmor ville ge bröstet som tröst..

    Men vaddå, så jag då som inte kunde amma av olika anledningar, är en sämre mamma då för att inget är som äkta varan??? Min son flaskmatades och får kram gos och napp som tröst vid behov. Han är en väldigt trygg bebis och den närhet man får när man ammar fick vi ändå vid flaskmatningen, man håller ju bebisen på samma sätt i princip.

    Skulle ngn kläckt ur sig den kommentaren till mig hade jag sagt upp kontakten med dem. Framförallt eftersom det inte funkade med amningen för mig och min lille son.

    Jag tycker inte att det är sjukt, men jag tycker att bara frågan är respektlös. Finns massa sätt att trösta en bebis på som inte involverar en tutte.

    Jag skulle inte vilja, som en bekant till mig, amma min tvååring dessutom in public. Istället för napp.

    Så nu har jag pratat av mig....

  • Annie1982

    Katharina: Ok, jag var trött och uttryckte mig lite klumpigt. Men det jag menade var som svar bla på inläggen:

    melles mamma:
    "Men om jag inte hade möjlighet att amma mitt lilla barn som var beroende av tuttmjölken så hade jag föredragit en annan kvinnas bröst framför ersättning."

    Jag gav ersättning, för inte sjutton skulle jag vilja att ngn annan ammar mitt lilla barn. När man ger ersättning får man faktiskt samma närhet som när man ammar, som jag skrev tidigare. Man håller bebisarna på nästan samma sätt, de får myset och mammans doft. Om ngn annan ammar så präglas barnet på dennes doft. Är jag en sämre mamma då? Skulle inte tro det. Jag vet vad som är bäst för mitt barn.

    "igentligen varför är det ok att farmor stoppar in en napp när den äkta varan finns till hands? "
    Därför att nappen är inte lika personligt laddad som en tutte. Amning är mellan barnet och dess mor, inte farmor.

    Det är bara mina åsikter, alla får tycka olika. Men att säga att annans bröst är bättre än ersättning om man själv inte kan amma är att spotta oss som är i den sitsen i ansiktet.

  • Annie1982

    Donerad mjölk har jag inget emot, men det är receptbelagt och det funkar lika bra med ersättning.

    Det är ngn annans bröst som jag vänder mig emot.

Svar på tråden Svärmor ville ge bröstet som tröst..