Inlägg från: mammastitch |Visa alla inlägg
  • mammastitch

    Hur gjorde/gör ni för att slippa bristningar under graviditet?

    Hej!

    Jag fikc inte en enda bristning och jag smorde in mig med weledas havandeskapsolja, bodyshops cacao-smör (i rund burk)& Clarins anti stretchmark controll. Inte på samma gång men först en produkt, sen nästa osv.

    MEN vad som nog är viktigare är att få i sig rätt mängd vitaminer och mineraler. När det kommer till hudbristningar är det framförallt zinkbrist som kan ligga bakom. Zink har många olika funktioner, men det reglerar bla hormonbalansen och tar hand om huden samt immunförsvaret. Zinkbrist under graviditeten kan även vara skadligt för barnet. Nu är det ju även så att för mycket av det goda inte heller är bra. Dessutom samarbetar vitaminer och mineraler, så man ska inte ta överdrivet mycket av en enda mineral eller vitamin. Jag köpte dyra dyra vitaminer och mineraler på hälsokost för gravida och ammande. Skall även tillägga att dessa inehåller mycket kalk och jag har ett år efter graviditeten fortfarande inte haft ett enda hål i tänderna!!! Detta tillskriver min tandläkare bla kalktillskottet (och att jag bara kräktes en gång).

    Lycka till!!

  • mammastitch

    hysteri? Är det inte lite hårt uttalat. Om man kan slippa bristningar eller annat så kan jag inte se att det skulle vara något konstigt eller underligt.

  • mammastitch

    ok, då har vi lite olika definition av hysteri. Jag ser det som när människor har tappat i stort sett all form av rationellt tänkande och enbart handlar utifrån känslor. Sen tycker inte jag att ts är otrevlig, jag förstår hennes irritation när folk om och om igen skall skriva att det inte finns något att göra, när hon tydligt har skrivit att hon bara vill ha svar på vad folk har gjort och vad de tror hjälper mot bristningar.

Svar på tråden Hur gjorde/gör ni för att slippa bristningar under graviditet?