• Rudies

    Blivande Luleå-mammor med bf under senhösten/vintern?!! DEL 2

    Jäklarns familjeliv till att ha tidsbestämda trådar! Skulle svara i tråden i morse, men då var den borta. Hoppas folk hittar hit nu. :)

    Kopierat från förra tråden:
    Jag hittade tidigare en tråd för blivande höst-mammor i Luleå men den stängdes. Sen hittade jag en december-tråd som tyvärr inte tog fart... så nu saknar jag en tråd för oss blivande föräldrar under senhösten/ vintern i Luleå!
    Om det finns fler snack-sugna blivande mammor från Luleå med bf strax före jul, så är ni himla välkomna att försöka skaka liv i denna tråd!
    Jag själv väntar andra barnet i början av dec.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-07-15 22:02
    Här är länken till vår bf-lista!
    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m34496009.ht ml

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-10-04 10:47
    Kom på att jag kankse skulle länka till den gamla tråden också ;) www.familjeliv.se/Forum-11-263/m34188073.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-10 16:22
    Nu finns Bf-listan i den här länken :) Lättare att både uppdatera och hålla koll. :D Kopiera bara det senaste inlägget och skriv in den nya updateringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-10 16:23
    Gud förbannat vad snabb jag alltid ska vara på tangenterna! Här är länken. ;) www.familjeliv.se/Forum-1-5/m38172312.html

  • Svar på tråden Blivande Luleå-mammor med bf under senhösten/vintern?!! DEL 2
  • Niccipicci

    Men nu äntligen har jag hittat er. Har kollat in den gamla tråden flera dagar och tänkt att gud vad konstigt att ni inte skriver nått Men så nu så såg jag ju att tråden var stängd så då letade jag upp er.

    Angående migrän så har jag varit helt befriad båda mina graviditeter. Har knappt inte ens haft huvudvärk. Och det är tur det för det enda som hjälper mot min migrän är 2 treo.

    Nu jobbar jag bara 5 veckor till sen kan jag också följa med på nån fika

  • Catti87

    Alltså på riktigt. Det rinner verkligen ut kolostrum (råmjölk) ur tuttarna idag på morgonen. Jag sitter här med små handdukar i BH:n haha! Men vad betyder detta, kommer det fullkomligt spruta mjölk när jag väl har mjölk i brösten, när bebis är ute? För jag läcker verkligen något hemskt, och har ju gjort sedan vecka 19.

    Vi ses klockan 13!


    BF 090115 ♥
  • IdaEng

    *suck*
    Jag tyckte att magsjuka lixom var nog, att vi täckt upp för hela hösten med det eländet!
    Men nej, nu är jag SUPER förkyld! Tack och lov så kom min man hem i går vid 13 tiden så jag fick gå och sova en stund. Jag brukar aldrig kunna somna på dagarna, men gravid och förkyld så somnade jag nog fortare än kvickt...
    Tyvärr så börjar också M snora och nysa, hon har sovit dåilgt eftersom hon varit täppt i näsan.. En 9 månaders bäbis behöver inte en förkylning när hon just blivit kry från magsjuka! Hon har alltid varit så rund och go, men nu får man dra åt blöjan så mycket det går
    Nu har jag gnällt av mej lite
    Jag kommer iaf inte på fikat, jag vill ju inte att bäbisarna ska få RS virus eller nått annat otrevligt!

  • Rudies

    Catti- För mig rann det aldrig något under hela graviditeten. Mot slutet kunde jag trycka på brösten och då kom det, ibland, en liten droppe eller två. Nu när amningen kommit igång rätt bra rinner det fortfarande inte, förutom att det ibland kan komma några droppar från det bröstet han inte suger på om det varit länge sedan jag gett han det. Jag har engångs amningsinlägg och byter de en gång per dag. Inte för att de är blöta utan bara för att jag har två kartonger, haha. Jag använder de mest för att det blir lite mjukare i BH:n för bröstvårtan. :) Så jag vet inte, det kanske kan stämma. Fast å andra sidan rann det inget för min syster under hennes graviditet, men när hon ammade fyllde det andra bröstet en hel uppsamlingskopp med mjölk. Det lär ju visa sig förr eller senare. ;)

  • Rudies

    Nu har jag bestämt mig, det blir ingen fika för mig. Ska nog bara mysa på våran sista dag hemma hela familjen. Men nästa vecka är jag på att fika nån gång på dagen. :D

  • IdaEng

    Nästa vecka vill jag också fika, nu SKA vi blir friska!!
    Jag måste börja ta mej ut lite, jag kan ju inte bara gå runt här hemma och terrorisera grannen hela dagarna

    Catti: Jag hade så mycet rinn ur brösten när jag väntade min son och amningen kom igång nästan genast när han var född. Han gick aldrig ner något i vikt utan upp direkt..
    Med Flickan var det inte lika mycket rinn och då tog det ca 3 dagar innan mjölken rann till efter att hon var född. Hon gjorde som de flesta barn och gick ner lite inan hon började gå upp i vikt.
    Fast det där är nog väldigt olika som Rudies säger.

  • Catti87

    Ja, det är klart. Ingen är ju den andre lik. :) Men man funderar ju på hur många amningsinlägg jag kommer måste byta per dag när bebis väl är ute. :P Det ser inte lovande ut. Flört


    BF 090115 ♥
  • Lina R

    Catti - När jag väntade Ellen så rann det nå frukstansvärt under graviditeten, till slut var jag tvungen att använda inlägg. Men nu är det bara nån droppe då och då så det är ju skönt. Jag är orolig över att amningen inte ska funka sen, hade en massa tjorv med Ellen så ammade bara i ca 3 månader.

    Jag kommer heller inte och fikar idag, jag måste verkligen bli kvitt förkylningen. Det rinner ur både ögon och näsa idag så det vettigaste är nog att stanna hemma och inte smitta alla andra.

  • Puffalina
    Catti87 skrev 2008-10-07 07:45:22 följande:
    Alltså på riktigt. Det rinner verkligen ut kolostrum (råmjölk) ur tuttarna idag på morgonen. Jag sitter här med små handdukar i BH:n haha! Men vad betyder detta, kommer det fullkomligt spruta mjölk när jag väl har mjölk i brösten, när bebis är ute? För jag läcker verkligen något hemskt, och har ju gjort sedan vecka 19. Vi ses klockan 13!

    Jag började läcka kring v.20 förra graviditeten. Hade oxå MASSOR med mjölk innan Sebbe ens tittat ut. När han föddes var det jättemkt första veckan men sen var det som att kroppen lärde sig hur mkt han åt och behövde. Hoppas det blir samma för dig. Denna grav har jag läckt nån gång då och då...jättekonstigt..



    Jag kommer iaf å fikar!!!


    * Sebastian 061016 & BF 081105 *
  • IdaEng

    När Oliver var bäbis så fick jag ha dubbla amningsinlägg tills han var nästan tre månader. Han ammade så oregelbundet och kräktes massor (hade förmodligen ett samband) så det tog jättelång tid innan det stabiliserade sej. Med Milda funkad eallt mycke smidigare, men då hade jag på gränsen till för lite mjölk efter 4 månader. Hon började snabbt äta vanlig mat så det gick ju bra iaf.
    Jag slutade amma hene helt när hon var 7,5 månader, dvs i mitten på augusti. Då slutade det finnas mjölk i brösten helt och dom var aldeles slappa i typ en månad, nu dom fula med mjölk känns det som och läker en del men inte så mycket.

Svar på tråden Blivande Luleå-mammor med bf under senhösten/vintern?!! DEL 2