• Anonym

    Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!

    Hjege:

    Självklart tycker jag att det är för djävligt, men det är INTE jag som kört rattfull, fortfarande...

    Det har gått en vecka sen det hände, så vi har hunnit diskutera det väldigt mycket! Och min sambo vet precis vad jag tycker (jag lovar att han haft det hett om öronen!)
    Men, det var idag bötern kom och jag blev faktiskt chockad, för jag har aldrig hört talas om så hög böter förut.

    Hade det vart min sambo som startat tråden, så fine, hoppa på han bara... Det är han värd!!!

  • Anonym
    Anonym skrev 2008-10-23 19:25:27 följande:
    Hade det varit min man som kört med mina barn i bilen onykter så hade jag lämnat honom direkt och han hade aldrig fått träffa barnen oövervakat igen.Skulle inte kunna leva med någon som inte kan stötta mej genom livets misstag...
    Men att köra onykter är inte ett misstag.....att köra onykter med sina barn i bilen är definitivt inte ett misstag.
    Hade du sagt så om han hade kastat ut barnet för ett stup också....jomen ett misstag måste man förlåta och barnet klarade sig ju.....

    Ser faktiskt inte skillnaden mellan att sätta sig onykter bakom ratten med sitt barn i bilen eller att kasta ut barnet för ett stup. Bortsett från att man bara riskerar sitt barn i det sistnämnda.

    Sedan vill jag påpeka att det är inte dig TS som jag dömer utan din sambo. Det var inte du som riskerade dina barn utan han.
    Jag tycker det är sorgligt att det är hans straff som du ser som största problemet och inte det faktum att han helt medvetet riskerade era barns liv.
  • Anonym

    Jag skriver detta igen:

    Jag tycker inte att sraffet är det värsta med det var bötern jag frågade om i trådstaren.
    Sen är jag som jag skrivit FÖRUT jag otroligt arg och besvikt en på min sambo, men jag tänker inte lämna honom för det...

    Det är straffet tråden handlar om, inte hur arg jag är på min sambo... Hur kan någon ens tro att jag tycker det är ok????

  • Anonym

    Han har fått 120 á 290 = 34800 + 550 till brottsofferfonden.

    Men, han ska ringa imorrn så får vi se vad de säger. För dagsbötern är ju inte så hög utan antalet.

  • Anonym
    Hasus skrev 2008-10-23 20:25:05 följande:
    [citat]
    En bekant till oss råkade ut för ett liknande "misstag" och körde "dagen efter" han hade 0,25 i utandningen och fick 4 månader indraget körkort och 11.000 i böter vilket är som TS skrev inkomstbaserat och han tjänar ca 370.000 / år. Vet inte om det gör skillnad när promillehalten är högre i annat fall lär din man ha ett ganska välbetalt jobb.

    Bötesbeloppet beror ju säkerligen helt klart på att barnen var med i bilden också.
  • Anonym

    120 dagsböter är ganska mycket och då har han alltså haft ganska mycket alkohol i kroppen eftersom antalet dagsböter beräknas på alkoholmängden.

    Sen hur stor varje dagsbot är beror på inkomsten. Detta beror på att man anser att straffet ska vara lika kännbart för en rik person som en fattig person.

    Så om man har väldigt låg inkomst hade det bara blivit 50 kr, dvs. totalt 6 000 kr i dagsböter för samma brott.

    Att han får betala 500 kr till brottsofferfonden beror på att det får alla göra som döms för ett brott där det ingår fängelse i straffskalan.

    Så han har alltså inte fått ett strängare straff än någon annan som kört bil med lika mycket alkohol i kroppen. Inte heller bör det vara mer kännbart ekonomiskt för er än för en som har lägre lön.

    Det är tufft att betala dagsböter men det ska det ju vara också eftersom det är meningen att det ska kännas i plånboken så att man förhoppningsvis inte gör om det.

  • Anonym

    ojojoj!
    Det var mycket pengar.
    Men att köra rattfull är också väldigt farligt. Så kanske en billig läxa.

  • Anonym
    Svar på #278
    undrar om nån tänkt på vad som kunnat hända barnen i bilen!!

    konstigt att soc inte kontaktat familjen eftersom barnen anns i bilen vid tillfället

    och har personen blivit dömd i rätten till dessa böter?? verkar ganska otroliga summor
  • Anonym

    fam kaos skrev 2008-10-23 20:41:59 följande:


    Och du har aldrig i hela ditt liv gjort något som du efteråt ångrat och inte tyckt kändes okej? Det är du nog isåfall rätt ensam om.
    Det är ju skillnad på vad man gör som inte är okej.
    Vissa saker kan man inte räkna som misstag.

    Att riskera andras liv medvetet är inte sådant som man kan räkna som misstag. Man kan inte alltid bara säga ojdå och gå vidare. Vissa saker får bara inte ske.....en viss självkontroll måste man faktiskt ha son normal människa.
  • Anonym

    Jag tycker också synd om er. MIn svåger hade 1.8 promille i blodet, han fick ju fängelse men straffet pågick mycket längre än själva fängelsetiden. Två och ett halv år tog det med leverkontroller och annat administrativt. Han bodde utomlands men fick åka hem en gång i månaden på kontroller och blev ju helt ruinerad.
    Dock! Jag tycker det var väldigt bra för han behövde ett uppvaknande.

  • Anonym

    Hade min man kört rattfull med vårt barn i bilen hade jag gjort slut.

  • Anonym

    Hej
    Trist historia,men sprit och bilkörning hör inte ihop så det är bara att bita i det sura äpplet.

  • Anonym

    Hur skulle ni reagera om någon av era barn blev påkörda av en
    alkoholpåverkad förare?????

  • Anonym

    Verkligen otur för er, men så är det ju bara. Han valde att dricka sig stupfull en vardag, han valde att sätta sig i en bil nästa morgon.

    Undersök möjligheterna att få beloppet sänkt eller att få anstånd/avbetalningsplan eftersom ni är i det läget ni är, det ska ni absolut göra. Men sen får han nog tänka till vad han ska jobba med ett tag som inte kräver körkort.

  • Anonym

    Jag tror alla som kört onyktra och orsaktat en olycka GÄRNA hade betalat dom pengarna för att få dom att vakna upp så att det aldrig hänt.

    Han kommer förhoppningsvis aldrig göra om det...men om inte detta hänt så vet man aldrig om han skulle gjort det igen eller inte.

  • Anonym

    Dom har gjort om reglerna nu också. Straffen är hårdare mm. Det är bra tycker jag. Fast det är klart att det känns förgävligt när man själv råkar ut för det. I mitt fall kändes 6mån lång tid då jag mådde som jag skulle gjort vilken vanlig dag som helst och det känndes så himla onödigt. Men det är bara att stå sitt kast och lära av misstaget.

    Gränsen går vid 0,15. Själv körde jag dagen efter då ca 12 timmar efter senaste intaget av alkohol. Trodde att det var ok, mådde bra och var aboslut inte onykter.
    Men hade 0,25mg och fick 6 mån indraget körkort plus 7000 kr i böter.
    Man kan överklaga men det hjälper tyvärr inte ett dugg. Det sa dom själva när jag pratade med tingsrätten.

  • Anonym

    anders eklund grät och ångrade sig. rättfärdigar det det han gjorde mot 2 döda personer och andra han har trakesserat?

  • Anonym

    Jag tycker också att det var billigt! 0,41 är ganska mkt alltså hade han druckit rejält natten innan och var inte i skick att köra bil eftersom han fortfarande var påverkad.

    Det kunde ha gått så mycket värre. Även om det är mycket pengar så är det ändå bara pengar. Ingen blev skadad och ingen dog. Var tacksamma!

  • Anonym

    Bara läst ts: Rätt åt honom, synd att du blir drabbad bara. Blir så förbannad när folk kör när de är påverkade, sen tycker ja att de va för billigt..tänk om han kört på nån...då hade 35´inte räckt på långa vägar!!

Svar på tråden Åkte fast för rattfylla 35300:- böter!!!!!