Inlägg från: LillaLinan |Visa alla inlägg
  • LillaLinan

    Mia-Sanningen om gömda

    tror jag med, tyvärr. Märker man ju nu om inte annat


    Einstein skrev 2008-11-03 22:24:58 följande:
    Jag tror att om vi vetat sanningen om Mia, så hade mångas fördomar stått i vägen för att de skulle kunna ta in historien på samma sätt.
  • LillaLinan

    Jag tycker hela den här debatten om huruvida det skulle va sann eller ej är så dum. Det spekuleras ju ofta kring böcker som skapat debatt, speciellt böcker som är byggda på en sanning. För att dra en parallell så finns det faktiskt de som inte tror att Anne Franks dagbok är sann.

    Jag tycker man med denna debatt ger Monica A publicitet hon inte förtjänar!

  • LillaLinan

    INSTÄMMER!


    konkelbär skrev 2008-11-05 20:23:02 följande:
    VARFÖR lägger sig denna "Monica" sig i detta över huvud taget?Helt sanslöst hur långt somliga kan gå för lite publicitet. Usch!
  • LillaLinan

    bra fråga
    Cia 79 skrev 2008-11-05 20:50:26 följande:


    Hej, hoppar in här, har för mig att det stod i någon av böckerna att mannen med de mörka ögonen inte kunde komma in i USA för att han var dömd för något brott, det jag funderar över då är hur Anders skulle kunna komma in om han hade varit dömd för mordförsök på honom.
  • LillaLinan

    Jag diggar meningen som Monica A skrivit i sin blogg, den där hon visar bilden på "mannen med de mörka ögonen" och dottern "Sara". Ser hon ut att vara "rädd" för sin pappa? Vilken mening, jag har sett barn som blivit misshandlade som hållt sina föräldrar om ryggen. Det ska MKT till innan lilla Sara skulle säga nej till en stund i pappas knä.

    Sedan så fattar jag inte hur vet vi att det är Osama som är mannen med de mörka ögonen? Hur kan ni som verkar vara så säkra vara säkra på att Monica talar sanning?

    Mia sa i intervjun med TV4 att även Osamas andra fru lever "gömd" det borde ju kunna kollas upp?? Varför skulle de få asyl i USA...eller hävdar Monica att de inte fått asyl i USA?

  • LillaLinan

    Men hur kan du vara så säker på att Monica A talar saning? Bara för att ni hade montrarna bredvid varandra??


    Barkbam skrev 2008-11-05 21:11:35 följande:
    Monica Antonsson är en av de få journalister som brydde sig, när människor från "Mias" och "Osamas" sida ville göra sina röster hörda. Ungefär som när Janne Josefsson blir uppringd på redaktionen för "Uppdrag granskning" och utredde härvan med ICA:s köttfärsskandal. Hon är frilansjournalist och författare och tog en karta och kompass, som hon själv uttrycker det, och följde i Mias fotspår. Intervjuade och utförde vad man brukar kalla "grävande journalistik". Inte konstigare än så. Resultatet är en bok, där personer som ville berätta sin sida av "Gömda och Asyl, äntligen får komma till tals. I en domstol brukar man normalt höra alla, som vill vittna i ett mål, innan dom avkunnas. Därför är tystnaden ibland väldigt talande.
  • LillaLinan

    Ja just för att det är en person som faktiskt berättar om sitt liv...Monica A påstår en massa, visar en bild och säger att detta är Mannen med de mörka ögonen, radar upp saker hon påstår vara sanna....

    Jag tror helt säkert att allt inte stämmer i Gömda just för at skydda Mia men jag tycker det luktar skumt om Monica A.

    Jag undrar varför ni som tror på det Monica A skriver tror som ni gör..är det bara pga bloggen och det hon skrivit där?


    NovJenny skrev 2008-11-05 21:21:10 följande:
    Du verkar ju rätt säker att Mia talar sanning...
  • LillaLinan
    Tös skrev 2008-11-05 21:50:50 följande:
    Inte alls.Mem vad säger att Liza M talar sanning? Pga hon skrivet några böcker?//tös, som blåvägrar läsa böckerna.
    Nej men det är ju faktiskt så att många har intervjuat Mia Eriksson...det är ju inte bara Liza Marklund. Varför väljer ni att tro på Monica A är det jag undrar?
  • LillaLinan

    håller med,


    konkelbär skrev 2008-11-05 21:57:09 följande:
    Utgå ifrån att "Mia" talar sanning. Det finns ingen anledning att ifrågasätta en sådan sak. Det är högst allvarligt.
  • LillaLinan

    Ja fast för mig så är det inte Liza/Monica utan Mia/Monica och då väljer jag självklart att tro på Mia då det är henne som historien handlar om


    Tös skrev 2008-11-05 22:04:37 följande:
    Jag tror inte på någon. Min tanke när jag läste det du skrev är att man likagärna kan vända på det o frågasätta 'andra sidan'.
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda