Inlägg från: Einstein |Visa alla inlägg
  • Einstein

    Mia-Sanningen om gömda

    Barkbam skrev 2008-11-06 09:42:15 följande:
    Tant Greta skrev 2008-11-05 23:47:57 följande: Då tror du fel, för du får inga pengar för att en bok blir utgiven, du får enbart pengar om en bok säljer. Eftersom Monica Antonsson är frilansande journalist, och tagit beslutet att skriva,"Mia sanningen om gömda" enbart för att anhöriga kring Mia, och Osama bett om att få sina röster hörda, har inte Monica Antonsson tjänat en enda krona ännu.
    Ännu nej! Fast hur skulle hon ha kunnat göra det när boken ännu inte är utgiven? Du kan väl inte påstå att hon inte kommer att tjäna pengar på den?
  • Einstein
    Celestial skrev 2008-11-06 17:52:21 följande:
    Det var före 11/9 de kom dit, det står i en av böckerna. Om "Anders" var svensk medborgare eller inte vet man inte, han var ju från Chile från början iaf.
    Nu vet jag inte alls om jag minns rätt, men var inte Anders mer isolerad i Chile än Mia eftersom han inte ville lära sig språket? Hur kan det komma sig om han var från Chile? Fast som sagt så kan jag komma ihåg fel.
  • Einstein

    Spicy woman skrev 2008-11-06 19:00:11 följande:


    Kanske är adopterad och kan därför inte språket.
    Fast kan man säga att han är chilenare då?
  • Einstein
    Felicia6 skrev 2008-11-05 22:13:38 följande:
    monicaantonsson.blogspot.com/
    Är det inte ett citat taget ur den här tråden i hennes senaste inlägg? Ska det inte ha citattecken och källanvisning i så fall?
  • Einstein
    NovJenny skrev 2008-11-06 21:36:48 följande:
    Vilket menar du?
    Näst senaste inlägget var det visst. Hon skriver i sin blogg: "Jag såg just det här:" och efter det kommer ett citat.
  • Einstein
    Thalis skrev 2008-11-06 21:49:30 följande:
    Tycker faktiskt att vi ska fortsätta skriva frågor, för hon svarar ju och då behöver vi inte köpa boken i slutändan
  • Einstein
    NovJenny skrev 2008-11-06 21:53:15 följande:
    Ja, men hon skriver ju att det är till oss på familjeliv och hon har ju länkat till tråden innan? Sedan är det inte hennes senaste inlägg, du har väl inte missat det? Läsvärt...
    jag skrev ju i inlägget att det var i det näst sista!
  • Einstein

    Bei Bei skrev 2008-11-07 07:03:50 följande:


    Gud vad rörigt det är i bloggen. Inlägg raderas, ändras osv. Är ju sjukt svårt att hålla koll på vad som diskuteras och det ger fel bild av diskussionen när texter som diskuteras raderas i efterhand. Har försökt hålla mig ajour, men nu orkar jag inte mer. Väntar istället på att få läsa boken. Delar av mitt inlägg nr 349 på sidan 35 publiserades på Monicas blogg men nu är det borta?
    Hon kopierar ju texter härifrån så får väl vi kopiera hennes texter för att göra det mindre rörigt då!
  • Einstein
    Lolilla skrev 2008-11-07 17:33:57 följande:
    Problemet är ju inte om man ändrar fakta (namn, städer o.s.v) för att skydda hennes identitet. Det är väl ändå _självklart_ att man har gjort i denna bok? Det erkänner de väl till och med. Men det är ju inte det som är poängen. Poängen är ju att om historien som sådan är "kryddad" så är ju boken totalt ointressant. Då är det ju bara ett påhitt. Och då skall den _inte_ ges ut som VERKLIGHETSBASERAD. Detta handlar _inte_ om att folk försvarar en kvinnomisshandlare.
    Fast vem mer än Mia, Anders och "mannen med de mörka ögonen" kan svara på den frågan? om jag inte minns fel så var de ju själva när de flesta incidenterna inträffade. Jag förstår inte riktigt hur någon annan kan komma och säga att det är sant eller inte. Att "Mannen med..." inte fick längre straff behöver väl inte betyda att han inte var skyldig till grövre brott. Det är väl tyvärr ett vanligt problem i vårt samhälle att bristande bevis ger för låga straff.
  • Einstein

    Efter att ha läst Monicas blogg så måste jag fråga vad som skrämde iväg mi? antingen är jag så van elaka inlägg här på fl eller så har jag missat det helt!

Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda