Inlägg från: Einstein |Visa alla inlägg
  • Einstein

    Mia-Sanningen om gömda

    Bei Bei skrev 2008-11-09 15:33:19 följande:


    Eller, jag menar att det kan vara svårare att bli betrodd och lyckas ta sig ut ur ett sådant liv/förhållande. Menar inte att det är värre för att man är rik/välutbildad.
    Haha! Ja här ser man hur lätt det är att missuppfatta saker i det skrivna språket! Ett typ exempel faktiskt, för jag tolkade första delen av ditt första inlägg som att det var svårare för misshandel att uppkomma när männen är högre utbildade. Det gäller verkligen att man tänker till både en och två gånger både när man läser och skriver här!
  • Einstein

    Sniglar och Krut skrev 2008-11-09 16:42:34 följande:


    Säger Monica Antonsson verkligen att man som högutbildad inte hamnar med en man som misshandlar, och i så fall, VAR säger hon det? Om det är hennes uppfattning om verkligheten så är det ju oerhört tragiskt. Hon skulle åka med min sambo på några pass i polisbilen, en dos verklighet vore kanske på sin plats. Och tror man att högutbildade kvinnor alltid håller sig ifrån såna män så är man inte bara ute och cyklar, man är dessutom flera hundra mil vilse på den där cykeln.
    Läs kommentarerna i hennes blogg (länk i ts). Fast hon har lagt till ett inlägg där hon säger att att högutbildade är bättre rustade att ta sig ur misshandelsförhållanden. Ja om jag inte missuppfattat henne totalt.
  • Einstein
    Thalis skrev 2008-11-09 16:46:30 följande:
    Detta är kopierad från hennes blogg. Lolita Först: Tack för ett balaserat inlägg. Det är inte "fina" damer som inte blir misshandlade. Har man 4,8 och hög befattning på en bank, så inlåter man sig inte med sådana män. Och gör man det så tar man antagligen kommandot. Du kommer att förstå detta när du får hela förklaringen.
    Vidare skriver Monica detta i sin blogg (länk i ts)

    "Självklart.
    Men jag menar inte misshandeln som gav ett års fängelse. Jag menar hela boken, att gömma sig och gå i landsflykt och så.
    Du gjorde dig fri eller hur?"
  • Einstein
    Corpset skrev 2008-11-09 16:49:56 följande:
    Det där om högutbildade lär ju handla om att om man är högutbildad så har man mer att välja på. Man kan troligtvis skaffa sig ett jobb som ger nog med betalt, man måste inte stanna kvar i ett förhållande för att man inte ser någon annan utväg. Eller är det bara jag som hört talas om folk som stanna kvar i förhållanden för att de inte har yrkeserfarenhet/utbildning/kan klara sig själv ekonomiskt? Alla som min misshandlar sin partner är ju inte såna som misshandlar sina barn, och då kan nog en del stanna för ekonomin och för barnens skull även omd et vore bättre för dem att dra.
    Eller så är det något som misshandlaren tutat i sitt offer, att han/hon inte klarar sig ekonomiskt själva. Fast om offret har bra utbildning och jobb, så kan ju förövaren istället hota med att ingen vill ha offret och att denne kommer att få leva ensam resten av livet.

    Ursäkta om mina meningar är konstiga, för jag är samtidigt "allvarligt" sjuk och undersöks av en fyraårig doktor!
  • Einstein

    Tant Greta skrev 2008-11-09 16:52:14 följande:


    Så egentligen:Om Mia INTE hade 4.8 och INTE hade en hög befattning på en bank,då borde hon INTE ha klarat sig så bra som hon gjorde? *tänker*
    De banorna har jag också tänkt i!
  • Einstein
    Thalis skrev 2008-11-09 16:56:36 följande:
    Jag vill hellre fria än fälla, så jag börjar tro att hon kanske inte menar riktigt så som hon skrev. Hon skrev kanske så för att hon antog att vi skulle förstå vad hon igentligen menade? Ibland händer det faktiskt att jag inte säger allt jag menar för att jag antar att den jag pratar med förstår mig ändå. Förstår ni vad jag menar?
    Jag förstår precis vad du menar.
  • Einstein

    Jag har nu läst igenom i stort sett hela tråden från början och jag kan inte se det hemska, korkade och vad det nu var som Monica skrev om tråden! Jag vet inte om inlägg blivit bortplockade i och för sig.

    Fast jag tycker mig se en väldig snedvridning i diskussionen och den beror på att Monica sitter på en massa fakta som vi andra inte känner till. Det är ju omöjligt att föra en diskussion om en bok som ingen läst med bokens författare! Vi andra kan bara diskutera detta utifrån vad vi läst i Gömda, vi kan bara vrida och vända på de fakta vi har från den boken och de fakta som Monica gett ifrån sig i sin blogg. Vi må kanske resonera korkat och vi kanske tycker det själva efter att ha läst Monicas bok...MEN den finns ännu inte i handeln!!! Jag skulle nästan vilja be Monica att sluta bry sig om den här tråden, här stöter vi och blöter de fakta som VI har idag.

  • Einstein
    Emmel skrev 2008-11-09 21:53:34 följande:
    Jag skrev ungefär som det inlägg jag skrev här, ett långt ett för några sidor sedan. Där jag undrade var journalisterna är, skrev lite om förlaget etc. Nu har hon svarat. Jag har svarat henne igen...
    Jag blir galen på detta snart! Vi för en diskussion här på familjeliv, men samtidigt blir det vi skriver kommenterat i en blogg helt utanför fl! Det är ju hopplöst att följa med i diskussionen, speciellt när det förekommer diskussion i kommentarerna till blogginläggen! Hur fan ska man kunna hålla ordning på vad som skrivs var!

    Nej, snälla Monica, sluta bry dig om vad vi skriver här eller kom åtminstone in i tråden och diskutera med oss här. Låt oss ha vår korkade och amatörmässiga diskussion här, för vad spelar det för roll vad vi anser INNAN din bok kommit ut. Om vi alla håller med dig så finns det ju ingen anledning att ge ut boken!
  • Einstein
    Svar på #769
    Var hittar jag detta inlägg som ni diskuterar nu?
  • Einstein
    Emmel skrev 2008-11-09 22:06:13 följande:
    Jag tycker ibland att hon är väl hård och ibland kan jag förstå henne. Jag har valt att försöka bortse från det jag upplever som nedtryckande men ibland kan jag inte låta bli att... inte vara så snäll... :0( Jag måste säga att jag tror att hon fått en chock över hur vi på FL diskuterar och det kan jag förstå eftersom det är en ganska hård ton här i tråden. Som det faktiskt brukar vara i många trådar på FL. Men jag förstår inte vad hon väntat sig för reaktion på bloggen när hon säger "A" och inte "B" och inte heller varför hon läser tråden om hon tycker att vi misstolkar henne hela tiden. Det är ju inte direkt här hon har sin blogg och därför borde det vara ganska lätt att skita i tråden... Vad tycker ni andra som läst bloggen om hennes svar? Jag tycker att hon hade en point i vissa saker som hon skrev. Men det tycker jag EFTER att hon förklarat dem. Som någon skrev nyligen: vi vet ju bara det som står i bloggen och utgår från det. Hur ska vi då kunne ställa "rätt frågor" och förstå henne rätt? Jag förstår inte hur hon kan förvänta sig det.
    Nej, det är som att hon blir sur för att vi inte håller med henne om det hon skrivit i sin bok. Fast hur ska vi kunna det när den inte kommit ut.

    Chocken över tonen här på fl har vi väl alla haft! Fast man lär sig ju hur det fungerar här och inte tycker jag att det är så hårt och elakt skrivet som hon antyder. Fast hon kanske har gjort felet som många nya gör, hon kanske inte har läst in smilisarnas betydelse? jag vet inte, men jag har som sagt läst igenom tråden igen och inte hittat något som är utmärkande elakt eller hårt. ja förutom chocken över vad hon skrev om förhållandet mellan utbildning och misshandel tidigare idag. Fast det la sig ju när hon fått förklara sig lite.
Svar på tråden Mia-Sanningen om gömda