• Anonym (gbg)

    Hitta gruppboende till min psykiskt sjuka mamma, hur hitta? tips?

    Det finns många olika boende i Göteborgstrakten (västra götaland). Här är ett urval.
    www.privo.org/29vast.htm

    Sedan om läget är akut så finns det olika korttidhem som man kan komma till i väntan på ett permanent boende.

    Personligen så tycker jag att det är fint ute i askim (med närhet till havet) och där vet jag att de byggt flera nya lss boende på senaste tiden.
    Sedan är det på gång med ett nytt boende för psykiskt funktionshindrade i Kallebäck. Det ska stå färdigt någon gång i nästa år (smörgatan).

    Vad jag kan tycka är att det saknas ett boende för de som hamnar mellan stolarna (som din mamma verkar göra). Alltså de som både har en utvecklingstörning och ett psykiskt funktionshinder.

  • Anonym (gbg)
    Anonym skrev 2008-11-18 16:52:40 följande:
    Har du varit på boendet i askim? vad fick du för intryck av personalen isåfall? 
    Jag har inte varit inne på något boende bara sett utanför. Genom mitt jobb med utvecklingsstörda så åker vi ibland ut på dans dit.
    Jag jobbar på ett boende med korttidsplatser så många som vi haft har blivit vidareslussade till permanenta boenden i och runt om göteborg..

    Gruppboende enligt LSS
    Gruppboende enligt LSS för personer med intellektuella funktionshinder finns i alla stadsdelar. Dessutom har några stadsdelar boendeplatser utanför Göteborgs Stad. I en gruppbostad har du en egen bostad. Det finns gemensamma utrymmen och gemensam personal som ger dig all den hjälp du behöver. Därför kan du inte få hjälp genom personlig assistans i en gruppbostad.
    www.goteborg.se/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gjU-9AJyMvYwMDSycXA6MQFxNDPwtTI2cjQ6B8pFm8n79RqJuJp6GhhZmroYGRmYeJk0-Yp4G7izEB3X4e-bmp-gW5EeUAyEDUhg!!/dl2/d1/L0lDU0lKSWdrbUEhIS9JRFJBQUlpQ2dBek15cXchL1lCSkoxTkExTkk1MC01RncvN18yNUtRQjJKMzAwOUJEMDJURDQxTjg1MkMyNy9MX19fXzQ!/&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/goteborg.se/goteborg_se/Invanare/Omsorg_Stod/Funktionshinder/Boende/lnksamlrub_N107_OS_funktionshinder_boende/art_N107_OS_funktionshinder_boendealternativ

    Lite info
    www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp
  • Anonym (gbg)

    Det stämmer att hon inte kan tvingas flytta mot sin vilja. Detta eftersom alla människor över 18 år i regel är myndiga.
    Har din mamma en god man? Om inte så kan det vara bra att ordna.
    www.handikappupplysningen.se/gn/opencms/web/HU/stod_vardagen/god_man_och_forvaltare/

    Tänk på att köerna ofta är långa till lss boenden så det kan vara bra att "pusha" på handläggaren lite då och då. Så att ärendet går framåt.
    Sen om du inte är nöjd med handläggaren så kan du alltid försöka byta till en annan.

Svar på tråden Hitta gruppboende till min psykiskt sjuka mamma, hur hitta? tips?