Inlägg från: Ninis |Visa alla inlägg
  • Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Jag ska börja träna nästa vecka. Har ju vunnit en gratis träningsvecka. Har bokat in mig på spinning + core nästa onsdag vid lunchtid. Gissar att jag kommer ha ont i benen på torsdag, men på fredag blir det nya tag igen. Man måste utnyttja alla 7 dagarna i följd. Hade tänkt träna varannan dag.


    1 kilo upp efter spahelgen. Men det är bara vatten, så om 2-3 dagar har kroppen tömt vätskan igen.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Nu är båda barnen i säng. Engla en halvtimme tidigae än vanligt. Hon var jättetrött efter gympan i dag. Dessutom hade hon inte sovit på dagis i dag.

    Själv är jag oxå helt slut och skulle kunna somna på studs. Hade tänkt sova i dag när Elvira sov lunch. Elvira brukar ju vakna vid 13:30-tiden, men i dag vakande hon 12:50. Jag hann bara ligga i sängen en halvtimme. Ja, ja, hoppas de sover bra i natt i stället.

    Vad jobbigt det är att släpa med Elvira överallt. Man blir lite bortskämd med att både Johan och jag är hemma på dagarna. Det är så enkelt att kunna lämna Elvira hemma hos Johan vid hämtning/lämning på dagis, när man ska handla osv.

    Elvira fick äta sin middag i omklädningsrummet på Englas gympa. Värmde maten innan vi åkte hemifrån. Sen somnade hon i bilstolen och sov tills vi kom hem.

    Skogsrå,
    Skönt att du mår bättre nu!


    Catten,


    Håller med om skinnet på magen. Jag har dessvärre hamnat i sötträsket igen efter den onyttiga spahelgen. Vet inte om jag orkar ta tag i det denna vecka. Men definitivt nästa vecka då jag ska börja träna.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    En bra natt. Elvira har sovit hela natten utan nappistoppningar. Hon vaknade kl 05:40.

    Engla väckte mig vid 01:15 och sa att hon behövde kissa. Väl på toaletten sa hon att trosorna var blöta. Hon hade väl inte kunnat hålla sig ordentligt för det var några droppar i trosorna. Hon kissade, fick nya trosor och somnade om. Hon vaknade 05:50.

    Själv sov jag dåligt resten av natten. Låg och vred och vände på mig.

    Linusen,
    Hur länge ska du jobba?


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    I natt väckte Engla mig kl 01:40 och sa att hon hade blöta byxor. Hon hade kissat i sängen. Vet inte hur vi ska göra nu om hon ska ha blöja på natten igen eller om vi ska prova några nätter till utan blöja. Några förslag?

    Hade jättesvårt att somna om efter jag bytt sängkläderna. Tog 2 timmar innan jag somnade om! Skulle behöva insomningstabletter. Undrar bara om man hör barnen då . . .

    Nappistoppning hos Elvira kl 04:20. Hon vaknade sedan kl 05:55.

    Engla kom in till mig kl 05:15. Hon somnade inte om, så när Elvira vaknade satte jag på teven i sängen.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Var på bvc i dag och passade på att fråga om Englas nattkissande. Sköterskan tyckte jag skulle prova några nätter till, men fortsätter hon kissa på sig varje natt så tyckte hon vi skulle ta på blöjan ett tag till. Hon sa att det är väldigt tidigt att bli torr på natten innan 3 års ålder.

    Vi har plastad frotté i Englas säng. Tvättade det klockan 6 i morse och hann stoppa in det i torktumlaren innan vi gick till dagis. På eftermiddagen bäddade jag klart sängen igen.

    Elvira är 7 månder och väger 8120 g och är 72 cm lång! Hon ligger nu över den övre kurvan på längden. Bvc-sköterskan sa att barnen växer 25 cm det första året. Elvira har redan växt 23 cm!!! (Engla var 71 cm när hon var 8 månader).

    Elvira har fått tillbaka sitt eksem. Hon har torra röda fläckar på hela kroppen. Jag smörjer med Miniderm morgon och kväll, men det hjälper inte. Bvc tyckte jag skulle smörja med Mildison.

    Catten,
    Ha det så trevligt i Orsa!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Morrn morrn!

    Ingen kiss i sängen i natt Engla har sovit hela natten till 05:20. Själv sov jag halvdåligt, låg liksom och väntade på att Engla skulle vakna mitt i natten och säga att hon kissat i sängen, men icke!

    Nappistoppning hos Elvira kl 03:50. Sen vaknade hon kl 05:30.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Jag är helt slut efter en heldag med hög ljudnivå! Det var jättemycket folk på sångstunden i dag. Och lika mycket folk på Barnkulan! Åkte från Barnkulan vid 14:15. Då var Engla helt slut och började gråta för ingenting. Hon stensomnade i bilen.

    När vi kom hem började hon hosta konstigt. Det är en skällande hosta. Tog tempen nyss och den visar 37,7. Hon ser lite hängig ut på ögonen oxå. Ja, hon har ju varit frisk i hela tre veckor, så det är väl dags för sjukdom igen . . . . .

    Det är tydligen två barn på Englas avdelning som är hemma och är dåliga i magen. Engla bajsade tre gånger på Barnkulan! Får se vad det blir av det.

    Johans plan landar på Arlanda kl 15:30 i morgon. Så i morgon kväll ska vi fira Alla Hjärtans Dag med räkor, aioli och vitt vin!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Alexandr,
    Alla dagar utom måndag är dessvärre redan fullbokade nästa vecka. Träningsveckan som jag vunnit börjar på onsdag, så då blir det träning mitt på dagen. På tisdag kommer grannarna över och fixar vår el och på eftermiddagen ska Engla på gympa. På torsdag ska jag på babysim på förmidddagen och till sjukgymnasten på eftermiddagen. På fredag ska jag träna vid lunchtid och sen ut på tjejkväll med några andra mammor.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Ja, då var det dags igen. Engla har 40,1 graders feber och hosta. Hon vaknade och grät vid 4:30. Johan följde med henne på toa och sen lade hon sig hos oss.

    04:50 Vaknade Elvira. Då hade Engla somnat om, så J lade sig med Elvira i Englas säng. Men Elvira somnade inte om, så jag tror de gick upp strax före 5:30.

    Jag försökte sova bredvid Engla, men varje gång jag höll på att somna så ville hon dricka vatten, mjölk eller så hostade hon. Så jag har varit vaken sen 4:30.

    Jag vet inte om det är en tillfällighet, men efter varje gång vi varit på Barnkulan så har Engla blivit sjuk . . . . . Har ringt och avbokat ridningen i dag.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Linusen och Alexandr,
    Oj, jag var nog lite för snabb med att läsa eftersom jag inte såg att det var mars. Vet ju att D fyller år i februari så jag tog förgivet att det var 17-20 februari du menade. Jag tittade i min almanacka och veckodagarna stämde överens med datumen i februari. Men såg att det gör det i mars oxå

    Än så länge är det inget uppbokat v 12 förutom att Engla går på gympa på tisdagar efter dagis, så den 17 mars passar inget bra för oss.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Var en jättetrevlig kväll i går. Engla var jätteglad över att pappa hade kommit hem. Hon fick två paket; en gul Hello Kitty-t-shirt och en Hello Kitty-docka. Dockan var till både Engla och Elvira. Jag fick choklad av J och han fick choklad av mig  

    Johan hade köpt så himla gott vin! Det är inte många vita viner som är goda, men detta var supergott!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Nu är vi 3800 kr fattigare! Allt bara för jag är så himla klantig! Jag skulle klippa bort tovor i nacken på vår katt, vilket jag gjort många gånger tidigare. Men just i dag råkade jag klippa i skinnet så hon fick ett öppet sår stort som en femkrona. Det blödde lite grann. Ringde djursjukhuset och hörde vad vi skulle göra. De kunde inte svara på om det behövde sys eller inte. Vi valde att åka in till djurakuten, eller rättare sagt, Johan åkte dit med katten. Väl där så var det ingen väntetid. De konstaterade att det behövde sys. Hon blev sövd och veterinären sa att hon kunde passa på att raka bort övriga tovor när katten ändå var sövd. Kalaset gick på 3800 kr. Det är 50 procent dyrarare på söndagar, så det är ingen bra dag att klippa sönder en katt . . . . . Vi ska tillbaka om 10-12 dagar och ta bort stygnen. Under dessa dagar får hon inte gå ut. Hon kommer bli tokig. Fy, vilket dåligt samvete jag har och stackars lilla Singhis!

    Engla var feberfri mitt på dagen, men vid 17-tiden blev Engla hängig och somnade på soffan. Väckte henne nyss och satte på pyjamas och kissade på toa. Kollade tempen som visar 38,7. Sen sov hon vidare i sin säng.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Morrn morrn!

    Jag har inte sovit någonting i natt! Engla somnade ju kl 17 i går, så hon var vaken ett par gånger i natt och var pigg. Hon kom in till vår säng vid 23-tiden. Då skulle hon ha välling och vatten. Sen sov hon ibland, var vaken ibland. Vid 3-tiden skulle hon upp och kissa. Hon har varit jättevarm i natt så hon har fortfarande feber, frågan är bara hur mycket. Ska kolla sen när hon vaknar.

    Vid 4 vaknade Elvira och var pigg! Jag tog med henne till Englas säng. Hon verkade hungrig så jag fixade välling. Eftersom hon inte är så förtjust i välling äter hon bara det om hon är riktigt hungrig och hon åt väl ca 80 ml och somnade om till 05:30. Snark!

    Ska låta J sova till 8-9, då får han gå upp så jag kan sova lite.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Catten,
    Det låter som ni haft det sypermysigt!


    Klina,
    Ha en skön semester!


    Grattis till alla födelsedagsbarn!

    Engla är jättehängig i dag. Kollade tempen strax före lunch. Då visade den 39,3. Vid 11 ville hon sova. Vaknade 12:30. Vid 13 ville hon gå och lägga sig igen, hon sa att hon hade ont i magen. Hon sover fortfarande.

    Vet inte om vissa barn är mer infektionskänsliga än andra och har sämre immunförsvar. Tycker Engla är sjuk minst en gång i månaden. Börjar bli lite tröttsamt.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7