Inlägg från: Ninis |Visa alla inlägg
  • Ninis

    BF februari 2006 Stockholm - del 7

    Vi har haft en riktigt skön utedag. Vi var bjudna till svärmor på middag i dag. Kom dit vid 13-tiden. Gick långpromenad på 2 timmar och hann med lite pulkaåkning däremellan. När vi kom in var Engla rejält frusen om fötterna.

    Catten,
    Jag har oxå köpt hem flytande alvedon till Engla. Hon är så stor nu och vägrar att ta suppar. Hoppas John kryar på sig!


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    I dag har vi varit på Barnkulan mellan 10:30-13:15. Engla var helt slut när vi åkte därifrån. Hon somnade i bilen och fortsatte sova på soffan när vi kom hem. Hon hade fortfarande inte vaknat när klockan var 15:45, så då väckte vi henne. Undrar när man får henne i säng i kväll . . . . 

    I morgon ska jag anmäla Engla till lekgympa för 3-åringar. Det är på tisdagar kl 16:15-17:00.

    Skönt att vardagen infinner sig i morgon. Känns som det varit världens längsta jullov! Engla behöver verkligen träffa kompisar och aktiveras på dagarna.

    Catten,
    Krya på er!!

    Linusen,
    Ja, det har ju gått jättesnabbt. Hoppas bara de tre sista månaderna inte blir jobbiga. Jag tyckte de sista två månaderna var jobbiga när magen var tung och stor och ivägen hela tiden. Dessutom var det jobbigt att sova.


    Här är vi friska, tack och lov. Har lyckats undvika alla magsjukor som härjat precis innan jul oxå. Men nu när det är dags för dagis igen så är det väl bara en tidsfråga innan sjukdomarna avlöser varandra igen.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Linusen,
    Jag läste din fråga lite fel. Tyckte att du skrev "hur länge jobbade ni på nummer 2 i magen?" Men för att svara på det du frågade så hade jag BF 14 juli och hade tänkt jobba fram till midsommar. Hade det varit någon annan årstid hade jag nog gjort som du, dvs jobbat t o m två veckor innan BF. Eller kanske tre veckor. Tyckte magen kändes rätt tung på slutet, så det var skönt att gå hemma.

    Men nu blev det ju inte så för jag blev halvtidssjukskriven mellan 15 april-30 april och sen heltidssjukskriven fr o m 1 maj. Det var asskönt att gå hemma den årstiden. Kunde passa på att vila och så när Engla var på dagis.


    Vi ska oxå åka till badhuset någon fredag när Engla är ledig från dagis. Hade tänkt åka dit den 12 december, men då var båda barnen sjuka. Och under jullovet har jag inte velat åka dit, för då är det nog väldigt mycket folk där.


    Kan meddela att Engla somnade framför teven för 20 minuter sedan.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Fy, vilken dag det varit! En sjukt trotsig 3-åring som testar gränserna till max!!!

    I morse när vi kom till dagis fick vi vända och gå hem igen. Pannan hade gått sönder i stora huset där 1-2-åringarna går, så de små barnen var på vår avdelning. Personalen stod i dörren och bad alla att de som har möjlighet att ha barnen hemma i dag skulle ha det. Det var bara 4 grader varmt i stora huset. Fick ett mejl på eftermiddagen att pannan nu ska vara fixad, så i morgon blir det dagis.
     
    I dag har vi varit i pulkabacken på eftermiddagen.

    I morgon ska jag lämna Elvira hemma hos Johan och åka till Coop HELT SJÄLV!

    Snart ska Johan åka och spela innebandy, hoppas han får Engla i säng innan han åker. Hon har nämligen fått för sig att hon inte ska sova i sin säng.


    Sen ska jag slappa i soffan och kolla Top Model.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Catten,
    Fy, vad tråkigt att inte sjukdomarna ger med sig! Här har vi inte varit sjuka sedan Luciaveckan. Men nu när dagis börjar hoppar nog alla baciller på oss igen. Elvira ser lite hängig ut på ögonen i dag, så jag kollade tempen. Den visar 36,7. Normalt har hon 36,3. Så det kanske är något skit på G.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    God kväll!

    Gud, så skönt att Engla har varit på dagis i dag! Både hon och jag behövde lite tid ifrån varandra efter denna långa julledighet. Hon hade jättebråttom in på dagis och leka med kompisarna. Hon hade knappt tid att säga hej då.

    När vi hämtade i dag sa personalen att vi får lämna barnen i morgon om vi vill, eftersom vi hade dem hemma i går. Vi har inga planer för i morgon, och Engla vill gå till dagis, så då får hon göra det.

    Johan och jag ska åka till Ikea i morgon och köpa en Expedit-bokhylla till Elvira.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Japp, jag fick mail från P O.P.


    Tidigare har rean alltid varit lördagen innan barnbidraget. Så det kanske är då ytterkläderna kommer att reas alexandr.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Catten,
    Stackars barnen, inte kul med ÖF. När Engla har fått penicillin har hon bara ätit två gånger om dagen. Vilken bra läkare som skickar remiss direkt. Engla brukar ju ha ÖF två-tre gånger på hösten och två-tre gånger på våren, men det är aldrig någon läkare som reflekterat över det.

    När det gäller läggning av barn, så har jag det väldigt lätt. Jag är ju själv hemma tre-fyra kvällar i veckan, så det är tur att det är så lätt.

    Lägger Elvira i sängen kl 19:00, släcker lampan och går ut. Hon somnar själv inom fem minuter. Engla tittar på Snobben under tiden. Snobben börjar 18:55, så det är perfekt.

    När Snobben är slut kl 19:20 lägger jag Engla i sängen, släcker lampan och säger god natt. Går ut ur rummet och lämnar dörren öppen. Hon somnar själv inom 5-15 minuter. Vissa kvällar kan hon krångla och ropa och säga att hon vill ha olika saker eller att hon inte vill sova, speciellt om J är hemma. Är mycket lättare när jag är själv hemma.


    I dag ska vi på julgransplundring på mitt jobb.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Catten,
    Skönt att ni mår bättre!

    I går var vi på julgransplundring på mitt jobb. Det var väldigt uppskattat av alla barn. När vi kom dit var det korv och fika. Sen hade de hyrt in en tjej som stod för underhållningen. Alla barnen fick sitta framför scenen och sen sjöngs det rörelsesånger en stund.

    Pippi hade skickat brev att hon inte kunde komma för Lilla Gubben hade prickiga sjukan Förra året hade nämligen Pippi varit där.


    Men Pippi hade lämnat ledtrådar till vart hennes skatt var, så alla barnen fick hjälpa till med ledtrådarna och till slut hittade vi skatten = godiset


    Dansade oxå kring granen och slängde ut den.

    Efteråt gick vi på Hard Rock Café och käkade middag. Och det var ingen GI-vänlig middag . . . .

    Elvira har sovit tredje natten utan mat! Somnade 19:00, nappistoppning 02:00, vaknade för dagen 05:50! Hoppas det fortsätter så här.


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
  • Ninis

    Någon som har tips på vad man kan ge, förutom katrinplommon, om de är hårda i magen? Har för mig att jag hört att man kan blanda i lite rapsolja i maten, men vet inte om det stämmer?


    * Engla 7 mars 2006 och Elvira 4 juli 2008*
Svar på tråden BF februari 2006 Stockholm - del 7