• DrakenSpektakel

    30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)

    Framförhållning

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-18 11:14
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m32903054.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-232/m35489186.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-12-25 18:07
    Med reservation för ändringar

    Lambretta BF 9jan
    Joka KS 14jan (flicka)
    Fenderine BF 18jan (flicka)
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-01-19 21:06

    Lambretta, BF 9jan
    Joka KS 14jan
    Fenderine BF 18jan
    Timoa BF 15jan (?)
    Elvajran BF 16jan
    Groundhog KS 29jan
    DrakenSpektakel BF 30jan

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-04 09:22
    Lambretta (BF 9jan) 17jan MALVA
    Joka (KS 14jan)14jan STINA
    Fenderine (BF 18jan) 28jan FLICKA
    Timoa (BF 15jan (?)) 23jan POJKE
    Elvajran (BF 16jan) 15jan SIMON
    Groundhog (KS 29jan) 29jan FLICKA
    DrakenSpektakel (BF 30jan) 30jan POJKE

    Och med stora drama, stora känslor kom vi igenom till den andra sidan - den MED våra nya små barn, den stora förändringen.

    Grattis tjejer!

  • Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)
  • DrakenSpektakel

    hey, så blev jag först!

    idag åkte min mamma hem igen, efter att ha varit här i kbh och passat mig i en och en halv vecka.

    och dessutom åkte dotter och hennes far iväg för att hälsa på farfar en vecka.

    så jag ska vara själv därhemma. det ska bli så skönt!! (och lite tyst och tomt, kanske)

    jag har sprängt alla budgetar. vi var på ikea i lördags. behöver jag säga mer? ikväll kommer nya soffan, nya sängen, alla lamporna, lakan, korgar, krokar och jag gläder mig som ett litet barn! undrar om jag kan montera det själv egentligen... med blod, svett och lite envishet går allt, eller hur?

    och dessutom måste jag krypa till korset - det där med att shoppa bort sitt dåliga humör, det funkar alltså faktisk också på mig...! (får stora minuspoäng i min ikke-kommercialistiska anti-konsumtionistiska betygsbok... men är mycket gladare nu )

    tack för att ni orkat läsa! och vad mysigt det låter med inflyttningsfesten, joka! han har koll, din man, på hur man ska uppföra sig för att göra sin gravida kvinna glad och trygg och lycklig låter det verkligen som .

    jo, lambretta, det skulle vara jättekul att ses. kanske faktiskt ännu mer för att vi bor så långt från varann. men hur är det fender och joka ni är innanför 'kör avstånd' från varann, eller? hur var det att se de andra, några överraskningar, nån som inte alls var som du trott osv?

  • AMFA

    Draken: Jag har kusiner som bor i Köpenhamn. Tyvärr åker jag jag och hälsar på dem väääldigt sällan. Men förhoppningsvis kan vi ta en fika när jag tar mig i kragen och åker dit. Jag kommer ju att vara mammaledig nästa år, så då är det svårt att hitta på ursäkter!

    De flesta från tråden var nog som jag förväntade mig. Någon var lite tystare och blygare IRL än vad jag uppfattat på nätet, men det tror jag mest berodde på att man får ta för sig lite mer när man träffas flera stycken samtidigt. Här i tråden kan man ju bubbla på hur mycket man vill utan att bli avbruten *ler*. Därför märks det ju inte om någon är mer "pratig" än andra. Men fortsätter vi att träffas så tror jag att alla kommer att finna sin plats i gänget.

  • Fenderine

    Oj, glömde bort att det fanns en ny tråd!

    draken: Jag vill också vara själv nångång!!! Igår när jag kom hem från jobbet var det FÖR FÖRSTA gången helt tyst och tomt i huset, kors i taket, H och Nilas hade åkt på ett kalas UTAN MAMMA! Underbart tyckte jag och såg framför mig en halvtimmes slappa. Då ringer H och säger att de är på väg hem och att han glömt vantar så för att han inte skulle förfrysa sina känsliga gitarrfingrar fick jag snällt sätta mig i bilen och åka och hämta dem. Typiskt.

    Haha, jo visst är det härligt med lite shopping ibland, måste sitta i våra samlargener på nåt vis Tyvärr är det ju så att vårat nuvarande ekonomiska system bygger på en stadigt ökande konsumtion, så som nationalekonom FÅR man ju inte tycka att vi ska konsumera mindre. Minns min stora förfäran när just det sakta gick upp för mig under någon av makrokurserna. Draken, tror DU att det finns ngt alternativ?

    Vi får väl ta och ses i sthlm nångång kanske!? Alla verkar ju ha anknytning dit på nåt vis. Och jag och Joka kommer säkert att springa på varandra vad det lider, det är typ 3-4 mil mellan oss va, Joka?

    Hur är det med dig förresten, Joka? Har du fullt upp med att vila om dagarna? Inga fler ilbesök till sjukhus?
    Håller med Draken, din sambo vet verkligen hur en gravid kvinna vill bli behandlad!

  • Joka

    Fenderine: Tack för att du påminde mig om den nya tråden.

    Jorå, med mig är det rätt okej ändå... Var till MVC i tisdags.

    Lite fakta:

    V 32+3
    Bldtryck: 100/60
    Bldvärde: 111
    Vikt: -1,5 kg
    Hjärtljud: 144/minut
    SF-mått: 29

    Imorgon ska vi till Hudik och träffa vår förlossningsläkare. Vi skall få vårt snittdatum och göra en del undersökningar. Pirrigt!

    Dagarna går, ibland går det jättebra, ibland mindre. Man får på tok för mkt tid till att grubbla när man går hemma.
    Men idag så var jag och köpte små strumpor, en mössa och lite adventspynt. Det var j-vligt nära att julskivan fick gå ett varv, men jag hejdade mig. Ska försöka att hålla mig till helgen åtminstone.

    Jag=julfreak! Just love julen!

    Jag hör av mig imorgon och rapporterar hur besöket gick.

    Snart ska jag försöka knyta upp svansen och krypa in i sambons famn. Han ligger och drar sina stockar redan.

    Go´kväll på Er!

  • DrakenSpektakel

    oj, det blev inga storleende smileys, vad hände?

    Joka, är det dåliga värden? Här mäter de inte magen alls så jag har ingen koll. Varför har du gått ner i vikt, tror man?

    Gläder mig till att höra vad ni fick för datum .

  • Joka

    Draken: Grattis till INTERNET, välkommen till världen igen!

    Ingen aaaaning om varför jag tappat vikt. Och SF-måttet brukar följa ex antal veckor. Alltså om det är som jag är nu i v 32 (31+6) skulle SF-måttet normalt sätt ligga kring 31-32 cm. Men jag fick fina besked igår.

    Bebisen mår prima och väger 1928 gr enligt UL-beräkningen som de gjorde. HA! Så det är då ingen fara med tösabiten alls. Hon tar vad hon vill ha, det är jag som blir lite mindre bara.

    Snittdatumet blir den 14 januari!!!!!!

    Nu gäller det att knipa så in i hel...

    Hur ser det ut i Köpenhamn då, Draken? Har de julpyntat och donat? Jag längtar så till helgen att få insupa lite julstämning på julskyltningen.

    Fenderine: Varför inte ta Stenegård i helgen? JÄTTEmysig julstämning där! Lovar! I så fall förväntar jag mig att du hör av dig!

  • Fenderine

    Joka: Tösabiten???!! Det har du minsann inte sagt nåt om Va kul, vi väntar ju också en flicka. Namnförslag? Stora tjejen vill Nelli, jag tycker Stella och sambon har som vanligt ingen aning Det brukar ju lösa sig till slut i allafall!
    14 Januari, då blir det ett onsdagsbarn, vad nu det har att säga egentligen... Vid senaste ul fick vi den 15 Jan, stora tjejen kom en dag tidigare än bf och pojken en dag efter så då kanske jag sätter det den här gången!

    I morgon åker jag och tjejen till Orsa, hon tävlar i konståkning, jag är så sjukt nervös varje gång!!! All jäkla träning de lagt ner (de tränar 8 pass i veckan) ska visas upp på 3 minuter, snacka om press. Men det är kul!

    På söndag ska det julpyntas, jag älskar också julen Synd bara att det fina vintervädret försvann hastigt och lustigt igår

    Vad har ni andra för väder? Draken kan man väl ana att det inte är alltför mycket vinter hos förstås

  • AMFA

    Joka: Så det är en liten tjej! vad kul!!!! Både Nelli och Stella är jättefina namn, och du har så rätt, namnfrågan brukar lösa sig tillslut. Vad underbart att veta födelsedagen. Hoppas nu bara att det inte händer något innan, så att du slipper akutsnitt.

    Draken: Visst är det hääärligt med internet hemma. Grattis!

    Här i Västmanland hade vi jättefint snöväder förra helgen, men igår smälte allt bort hastigt och olustigt. Så nu är det +5 och mörkt och trist.

    Ikväll är jag solokvist hemma. Sambon dricker glögg och bowlar med jobbet. Imorgon ska det minsann pyntas och göras fint inför första advent. Massor av ljus ska det bli, juliga dukar och byta gardiner i köket. Första advent ska jag fira hemma hos ett par kompisar som traditionellt bjuder på fika sen ett par år tillbaka. På kvällen ska jag och kören sjunga adventsmusik i kyrkan, även det en tradition jag ogärna missar.

    Så glad advent och trevlig helg på er allihop

  • DrakenSpektakel

    tjoho.

    min kompis ringde just och är gravid. singel. som flirtar runt en del. så där är TRE olika möjliga pappor för perioden. ingen av dem är exet, som just blivit enig med henne om att de ska försöka igen. och som vill ha barn.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! det är helt vilt

    en sån bäbis bara MÅSTE få finnas, jag håller tummar och tår och hår och händer och navel och tja allt vad man kan hålla, för att hon välger att behålla. så kan alla moraltanter och gubbar bara komma an: 'varför skyddar ni er inte?' 'för att man är en slarvmaja och inte hinner och kanske inte riktigt bryr sig heller'. och? det är ju fantastiskt i alla fall.

    nå. ville bara dela.

    jag har satt upp en julstjärna i storapanoramafönstret, men väntar med att pynta. jag brukar försöka göra det gradvist från 1.advent (har det varit, eller är det i morgon). och julgranen hämtar jag vid lucia. i år blir det en STOOR, älskar att ha plats. och älskar att vara så motsägelsesfull att jag avsäger mig all religion, och samtidigt verkligen njuter av julen, smaker, dofter, färger, ljus och musik. (men inte kommercen, den ÄR plågsam).

    I Danmark regnar det och det kommer det att fortsätta med i ett halvår ungefär. Det är som att bo i ett akvarium ungefär, bara mindre kompakt vatten... Vi fick snö förra helgen, och embla och jag käkade snö allt vi kunde (vem sa mask i magen?). Men nu är det inte säkert att där kommer nå mer snö alls. På hela vintern. Förra året tror jag vi fick 2 vita dagar, i februari.

    Så två tjejer alltså, Fender och Joka, som kanske föds samtidigt till och med. Coolt.

    Jag tror jag har bestämt mig för att fråga om de kan se könet om jag ska scannas igen, nåt konstruktivt ska ju bitterheten användas till .

    Jag vill helst ha en tjej, och det är helt enkelt för att det är så mycket annat som är rörigt, och det kunde vara skönt att få ha nåt jag prövat förut, feminist som jag är: omgivningarnas 'åh vad fiiiiiin hon är' 'liiiiilla sööötnos!', 'fiiina händer' 'fiiina ögon' 'söööta lilla flicka' och inte minst 'ojdå lilla vän är du ledsen' som balanceras med kulspruteregn av 'hej kloka lilla barn', 'vad du ser busig ut idag', 'oj vad du är arg! det är bra, man ska säga ifrån!' osv osv.... Jag har ju inte prövat motsatsen, dvs att folk pratar med basstämma och peppar och använder verber, som de - vetenskapligt bevist - gör med pojkar från spädbarnsåldern... Så då måste jag uppfinna hjulet igen och vänja mig vid andra ord som ska in, kan jag slippa gör jag gärna det faktiskt .

    ekonomiska alternativ, jag vänder tillbaka med det. det korta svaret - just nu finns där inga alternativ. men de är inom räckhåll. skapas just nu, tror jag. nätvärkssamhället (internet och de communties blir mer och mer väletablerade) ska bara bli så självklart och tryggt att vi börjar våga pröva det (dem) till reel socioekomisk organisering, där 'exponentiel växt' inte är ett självändamål, utan inte-för-profit är regeln snarare än undantaget. det säger sig själv att vi kommer att hitta på nåt annat, varken människor eller natur kan bära den utveckling vi har nu, och den kapitalistiska 'ligevægten' (equilibrium, kan inte svenska ordet) är en ustabil en, menar jag, eftersom drivkraften - jakten på profit pressar mot 'marknadsfel' som monopol, karteller, ikke-fri-information osv osv.

    och vi ska få en kattunge , en liten gråspräcklig norsk skogskatt flicka som blir 10veckor 19/12 och kommer och bor hos oss då!!!

    nu ska jag mäta min mage

Svar på tråden 30+ men knodd på gång i januari 09, sällskap? (del3)