• Hallonböna

    Djurplågeri att klippa klorna på kattunge?

    Jag kan inte sluta irritera mig på att våran kisse levererades med kortklippta klor när vi hämtade honom. Han var då 16 veckor. Han kunde inte klättra, vässa klorna eller hålla fast sig om han var på väg att kasa ner från soffan eller dyl.
    Vi tyckte jätte synd om honom.
    Får man verkligen göra så? Är det vanligt?
    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Djurplågeri att klippa klorna på kattunge?
  • Alexandra84

    Om det är en innekatt så ska klorna klippas just för att dom inte slipas ner på samma sätt som en ute katt, och för att dom inte ska skada möbler m,m. Så lite konstigt tycker jag det är om dom gjort det utan att tala med er hur ni tänkt göra med er katt.

    En utekatt ska man inte klippa på eftersom dom behöver klorna för att försvara sig med och klättra.


    ~*~ Lycklig mamma till två, men i april blir dom tre ~*~
  • Fam SuorantaDahl

    jag tycker de är självklart att man ska klippa klorna på katter. Vill vänja dom me de ju tidigt som möjligt.. Så djurplågeri, ne de tycker INTE jag

  • Krabbolina

    kan tillägga att mina är innekatter men klättrar ändå utmärkt i sin klätterställning trots att man klipper klorna.

  • Meah

    Det är INTE djurplågeri att klippa klorna på katter som är innekatter, våran katt vässar klorna iaf. Att klippa klorna på katter är väl lika som att klippa klorna på hundarna. Ingen skillnad alls.
    Skulle katten vara ute, är en annan sak, då används klorna på ett helt annat sätt och slits på ett helt annat sätt.

  • Hallonböna

    Okej, men en katt som inte kan klättra förlorar ju muskelmassa i kroppen och det känns liksom inte så "kattigt" att inte ha några klor.

  • Kantarellen

    Klart man skall klippa klorna på en kattunge, kur kul tror du det är för kattmamman annars? Och hur skall man lära en vuxen katt att få klorna klippta om man inte börjar när katten är liten?

  • Fam SuorantaDahl
    Hallonböna skrev 2008-11-22 20:35:42 följande:
    Okej, men en katt som inte kan klättra förlorar ju muskelmassa i kroppen och det känns liksom inte så "kattigt" att inte ha några klor.
    Men vaddå hur korta va dom??
  • Hallonböna
    Meah skrev 2008-11-22 20:35:23 följande:
    Det är INTE djurplågeri att klippa klorna på katter som är innekatter, våran katt vässar klorna iaf. Att klippa klorna på katter är väl lika som att klippa klorna på hundarna. Ingen skillnad alls.Skulle katten vara ute, är en annan sak, då används klorna på ett helt annat sätt och slits på ett helt annat sätt.
    hundar klättrar ju inte som en katt, så det tycker jag är väldigt stor skillnad.
    Våran kisse var iaf. lite "handikappad" till hans klor hade vuxit ut igen. Nu kan han göra riktiga rivstarter och vända snabbt på mattan, som han inte kunde förut.
Svar på tråden Djurplågeri att klippa klorna på kattunge?