Inlägg från: Saskia |Visa alla inlägg
  • Saskia

    Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?

    Ja, det skulle jag gärna tänka mig.

  • Saskia
    SaramedM skrev 2008-11-23 16:12:39 följande:
    Ni som svarar ja, vet ni vilken huvudman waldorf har?Vet ni också att deras lärarutbidlning inte längre får verka på univeristet eftersom den inte anses vila på vetenskaplig grund?
    Nej, det vet jag inte.
  • Saskia
    SaramedM skrev 2008-11-23 17:49:32 följande:
    Då tycker jag faktiskt du ska ta reda på vilka de är och vad de står förSök på antropotoferna
    Av det jag hört om skolan och vad den står för så låter det bra. Om du har nåt att säja så gör gärna det.
  • Saskia
    Ekorrmamman skrev 2008-11-23 20:12:09 följande:
    nix! Jag har haft mina barn på Waldorfdagis samt 6-års (den äldsta dottern) innan jag insåg vad som gömde sig bakom oerhört vackra kulisser (läs dimridåer) Kika gärna in på www.thewitch.se där en annan avhoppare redogör vad man kan hitta bakom de vackra fasaderna...
    Det hänvisas till en massa länkar men det står ju inget särskilt i dem...mobbing? Det sker väl på alla skolor?
  • Saskia
    Ekorrmamman skrev 2008-11-23 20:52:44 följande:
    Du måste ha missuppfattat, det är en blogg om du kollar under Kategorier och väljer "skola" så hittar du lite om waldorf. Börja med att läsa de äldsta inläggen. Det står en hel del. Och visst mobbning sker nog tyvärr på i stort sett alla skolor.(Fast på många Waldorfskolor förnekar man i o f s det, det blir mest praktiskt så/det får deras skola att framstå som mycket mer perfekt..)
    Ja säkert har jag missuppfattat, jag har skummat igenom vissa av de länkar ni hänvisat till men ser inte problemet. Vad exakt är problemet? Kan ni inte tala om det bara istället för att hänvisa till länkar...
  • Saskia
    Veladis skrev 2008-11-23 21:00:33 följande:
    V ad jag främst har emot Waldorf-pedagogiken är att den antroposofiska filosofin bakom är lite för sektliknande, vilket också förstärks genom att waldorf-skolor ofta är så slutna.Deras undervisningsmetod som betsår i att man läser ämnena mer som block, går långsamt fram och har små grupper kan verka mjuk och bra, men jag tror att det kan hämam många barn som behöver större utmaningar och mer stimulans. En väns dotter började i waldorf-skola och kunde redan läsa när hon började. Inte förrän i tvfåan lärde sig de andraq barnen att läsa, och då hade den här tjejen fått sitta med och träna med dem utan att få egna uppgifter, i två år...
    Jag ser inte riktigt det stora problemet med det. Det har ju visat sig att de klarar nationella prov lika bra som barn från vanliga skolor och samtidigt utvecklar de sin kreativa sida.
  • Saskia
    SchumiFerrari skrev 2008-11-23 21:35:54 följande:
    OM Alliansens förslag om legetimation för lärare går igenom så kommer de efter 2010 inte kunna anställa lärare längre. De behöver inte lägga ner så länge deras nuvarande förtsätter jobba men sedan.
    De bedömer elever efter kroppshållning! Ger dem "stämplar" som si eller så!
    Ja alliansens förslag har jag aldrig gett mycket för.
  • Saskia
    SaramedM skrev 2008-11-23 21:37:43 följande:
    Ser du inget problem med att man inte låter barnen utvecklas i sin egen takt?Är det rimligt att man inte ska fånga upp ett barn som kan skriva tex?
    Låter man inte barnen utvecklas i sin egen takt? Jag tycker det låter som det är precis det man gör...
  • Saskia
    Veladis skrev 2008-11-23 22:10:37 följande:
    Nej, de har en idé om vart/hur barn ska vara i olika stadier, och då hålls man tillbaka om man nått längre...
    idé om vart/hur barn ska vara i olika stadier har vanliga skolan också. Att de hålls tillbaka vill jag gärna se källa på.
  • Saskia
    SaramedM skrev 2008-11-23 22:54:39 följande:
    Nej det gör man inte, barn som ligger före på vissa områden får noll stimulansTex så övas inte läsning förrän vid en viss ålder eftersom någon flumide om att barn under den åldern inte är mogna för den kunskapenEtt barn som kan läsa när han börjar skolan där får inte göra det i skolan eftersom han inte är mogen för den kunskapen förrän ett par år senare
    Låter rimligt att börja lära sig läsa när man är sju år, tycker jag. Jag tycker det är alldeles för tidigt med fyra åringar som håller på och tragglar med bokstäver. Det är bättre om de utvecklar sig kreativt istället.
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?