Inlägg från: teambe |Visa alla inlägg
  • teambe

    Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?

    Nej, det skulle jag aldrig ens överväga. Dels så tycker jag antroposoferna är så mycket ute och cyklar att det skulle vara rena plågan för mig att dagligen behöva träffa på dem (även om jag vet att alla föräldrar och lärare inte alls är antroposofer). Sen har jag en helt annan inställning till pedagogik och ser Waldorf-pedagogiken som urflummig faktiskt.

  • teambe

    Lady Dahmer skrev 2008-11-26 22:52:33 följande:


    som förälder kan man ta sitt ansvar och tillfredsställa de behov skolan inte gör oavsett om det handlar om matte, läsning, dans, konst osv.
    Det håller jag med om, men jag tycker stenhårt att matte och läsning ingår i skolans arbete och resten kan jag ombesörja! Skulle vara helt avigt enligt mig om skolan prioriterade kreativa aktiviteter framför multiplikationstabeller och korrekt grammatik. Waldrof kan nog passa vissa så jag är inte emot att dessa skolor existerar, men för mig låter det som en typ av skola jag själv hade avskytt djupt. Vi har valt en skola till barnen med ganska höga akademiska krav, baserat på våra egna erfarenheter och på barnens läggning. På samma sätt kan jag förstå att andra föräldrar känner att Waldorf passar dem och deras barn. Jag kan tänka mig själv på ett Waldorf-föräldrarmöte; det skulle ryka ur öronen på mig efter tre minuter :)
  • teambe

    Lady Dahmer skrev 2008-11-26 23:15:47 följande:


    varför är matte värt mer än t.ex musik?
    Det är det jag menar; för mig är det en så absurd fråga att jag tycker det är kanonbra att det finns en skola som passar din grundsyn och en annan skola där jag känner igen mina egna värderingar! Sen ur ett rent samhällsperspektiv så kan man framhålla att vi har betydligt mycket mer nytta av välutbildade matematiker inom allt från medicinsk statistik till ekonomi till högteknologisk forskning än vi har av samhällsmedborgare som är skolade inom musik och konst etc
  • teambe

    Lady Dahmer skrev 2008-11-26 23:31:12 följande:


    jag förstår hur du menar men jag håller faktiskt inte med! Jag tror vi behöver konsten lika mycket som vetenskapen.
    Så länge jag slipper utöva den ;) Nä, skämt åsido, jag inser att vi har fundamentalt olika syn på detta så jag tror säkert att Waldorf är rätt val för er!
Svar på tråden Skulle du kunna tänka dig att sätta dina barn i Waldorfskola?