• tomcar­1
  Äldre 25 Nov 22:44
  57702 visningar
  267 svar
  267
  57702

  Vi transplanterade !

  Hej !
  Kunde vara kul att ha en tråd för oss som har anknytning till transplantation. Vi kan diskutera frågor, dela med oss av våra erfarenheter m.m. Jag är själv dubbellungtransplaterad 1995 och fick en ny njure av maken 2006. Kom med i tråden du med : )
  /tomcar1

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-11-25 22:50
  Förresten...du som bara kikar in för nyfikenhets skull, du har väl fyllt i donationskort och framfört din vilja i frågan ?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-25 17:53
  Ny tråd:
  www.familjeliv.se/Forum-5-95/m41772129.html

 • Svar på tråden Vi transplanterade !
 • tomcar­1
  Äldre 26 Nov 15:19
  #3

  Marija79...kul att du hittade hit. Vet inte om jag lade tråden rätt, men tycker inte att den passar heller under åkomma/sjukdom ! Fantastiskt att du har kunnat få två barn. Hur gör man då, minskar man de immunsupprimeraNDE LÄKEmedlen ? Vilka transplantationsmediciner tar du ? Jag tar prograf, prednisolon och Cellcept.
  /tomcar1

 • tomcar­1
  Äldre 26 Nov 22:56
  #10

  mumlin...jag jobbar 50%. Maken och jag har inga barn och det är en stor sorg. När jag började må bra efter min lungtransplantation så kom av naturliga skäl längtan efter barn och jag träffade min make. Längtan växte fram. Ville adoptera, men fick nej enbart pga min diagnos cystis fibros. Vi har inte använt preventivmedel på 9 år och som patient med denna diagnos är det svårt att bli gravid. Jag ville veta varför det inte händer något, åtminstone få göra en barnlöshetsutredning, men det får vi icke ! Det känns jobbigt, för med facit i hand, är det ju lättare att acceptera sin barnlöshet. Får vara glad åt min systerson och mina bonusbarn, men det är ändå något som saknas : (
  Men jag mår toppenbra och jag får vara glad att jag mår så bra.
  Var är du transplanterad ? Välkommen till tråden förresten : )

  Ovebrink...tack, vet ju att vi är flera här som är transplanterade, så detta kan vara nyttigt ! Fler barn i planeringen Ovebrink ? ; )

  /Carola

 • tomcar­1
  Äldre 26 Nov 23:23
  #12

  mumlin...om du visste vad jag önskade att det blev lagligt med surrogatmammor, det skulle hjälpa många. Jag har också blivit transplanterad på Sahlgrenska.

  Ungefär hur lång var vårdtiden efter era transplantationer ?

  Med lungorna var jag kvar på sjukhuset+rehabiliteringshem utanför Göteborg ca 2 månader och med min nya njure ca 1 månad.
  /tomcar1

 • tomcar­1
  Äldre 27 Nov 08:29
  #16

  Eisa....ja till största delen var det de som gjorde att njurarna lade av.

 • tomcar­1
  Äldre 27 Nov 20:18
  #22

  Önskar er lycka till, ni som ska skaffa smått igen. Mirakel flera gånger om ju : )

  Malounis...kommer inte ihåg att du fick en ny njure av din morbror. Skönt att få av någon i släkten, så man slipper att vänta om man kan.

  /tomcar1

 • tomcar­1
  Äldre 28 Nov 21:19
  #25

  Malounis...visst är det jobbigt att veta att det antagligen blir dialys igen eller som för din del första gången ? Tycker att det är lite jobbigt, för jag mådde verkligen dåligt under min dialys och fasar för den dagen det blir dags igen : (

  Marija79...de avråder och vill inte hjäpa till att ge oss IVF eller annan hjälp, då det vore oetiskt enlig de doktorer vi har träffat. Sedan är det ingen som bytt lungor i Sverige som blivit gravid, så de har ingen erfarenhet. I USAhar flera fått barn, men utgången är väl inte så bra. 4 av 10 har avlidit, men barnen mår bra och har klarat sig fint. Min man har inte anlaget för skjukdomen, så barnet skull einte kunna bli sjukt. Har aldrig hört talas om Advagraf faktiskt, ett helty nytt namn för mig och jag är inte så bekant med Myfortic heller men har hört namnet tidigare. Var din rejektion efter graviditeten svårbemästrad ?

  Har någon av er fått hudförändringar efter er trpl utav läkemedlen ?
  /Carola

 • tomcar­1
  Äldre 29 Nov 13:06
  #28

  anmara..vad bra att du tagit ställning. Det underlättar otroligt mycket för anhöriga om du skulle bli hjärndöd. Tala allra helst också om för dina anhöriga var du står i frågan : )

  Marija79...till mig sa en av läkarna, att jag kan ju försöka bli gravid , men det kommer aldrig ta sig så länge jag tar cellcept, då det hindrar celler från att dela sig. Det vars om ett slag i magen : (

  Hur "firar" ni er årsdag av transplantationen/transplantationerna ?

 • tomcar­1
  Äldre 29 Nov 13:07
  #29

  Jag firar 13 år exakt idag. 13 år sedan jag fick mina nya lungor. Jag brukar tända ett ljus just den här dagen.
  /tomcar1

 • tomcar­1
  Äldre 29 Nov 17:20
  #31

  ovebrink...tack, ja det är skönt att kunna ventilera lite frågor här. Det är ju bara vi transplanterade förutom sjukhusfol som kan svara bäst på dessa.
  /Carola

Svar på tråden Vi transplanterade !
Logga in
Bli medlem