• tomcar­1
    Äldre 29 Nov 20:25
    59581 visningar
    267 svar
    267
    59581

    Vi transplanterade !

    storråda... det är 25 % chans att barnet för sjukdomsgenen vidare när det gäller till exempel cystisk fibros och det barnet i sin tur måste kollas upp om det har anlaget och i framtiden även partnern om barnet har anlaget. Båda föräldrarna måste ha anlaget. Om man nu ska börja kolla vilka barn som ska födas i framtiden och inte, då har du många sjukdomar att gå igenom. Barn föds sjuka och kommer att födas sjuka, men om man vet att det finns i släkten, då tror jag att man kollar upp detta direkt då man ska börja att tillverka barn. Det är skillnad om man inte vet något !

    Marija79...jag transplanterades i GÖteborg och där vill man knappt tycka till i denna fråga. De tycker nästan att det är dumt att utsätta sig för detta. Jag tror att det är min grundsjukdom som är orsaken till att vi inte får barn, men helt säker är jag ju inte och kommer aldrig att få veta heller. Orkar inte ta tag i frågan mer, vi har bråkat så mycket hittills i 9 år : (

    /tomcar/Carola

  • tomcar­1
    Äldre 29 Nov 20:32
    #37

    Storråda...tack för det !!
    jag hade begränsad livskvalitet...ja, men jag hade ändå en bra livskvalitet av det jag hade innan min transplantation och nu tycker jag att den är 100%. Låt mig gissa...du säger nej till donation va ??

  • tomcar­1
    Äldre 29 Nov 20:44
    #42

    storråda...vilken tur du har som inte har någon anhörig som är svårt sjuk då. Och vad skulle ditt landsting leva av, om det inte fanns svårt sjuka utomlänspatienter som de fick in pengar på. Och stackars Sverige som får bekosta dina åsikter i framtiden, för de kan inte vara sunda !

  • tomcar­1
    Äldre 29 Nov 20:58
    #44

    Ovebrink...1-0 till dig !
    Skämt åsido..storråda, du får givetvis välja vad du vill i frågan. Viktigast är att man tars tällning.
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 29 Nov 21:03
    #46

    MIss Kay...hålller med dig. Storråd får tycka vad hon/han vill, men i denna tråd är vi så otroligt tacksamma för det vi har fått och blir illa berörda av andra åsikter som inte riktigt har med detta att göra.

    emtono...vad tycker du ? Såg att du följer diskussionen ?

  • tomcar­1
    Äldre 30 Nov 19:28
    #47

    emtono....nej, precis. Vem är perfekt i vår värld och vem bär på noll gener för sjukdomar ?

    Njursjuk...ja och vad kostar inte det om man jämför med vad en transplantation kostar ? Genom att transplantera sparar man in dessa pengar mångfalt.

    Marija79...håller bara med dig ang. detta och när någon säger sådana saker som storråda...då får man bli arg.

    /tomcar/Carola

  • tomcar­1
    Äldre 1 Dec 08:11
    #50

    Alla har ju rätt att säga sin åsikt, men då måste man också vara beredd på att andra, kan ha andra åsikter, men man behöver inte utveckla dessa åsikter och säga precis vad man tycker och tänker. Nog om detta tycker jag, eller vad säger ni andra ??
    /tomcar1/Carola

  • tomcar­1
    Äldre 1 Dec 21:07
    #54

    Alicia cf mamma...ja det är tråkigt. Jag förstår om man har vissa åsikter, men det jag inte förstår är hur man kan nonchalera andra som tycker annorlunda och är annorlunda : (
    Dagen kan komma när man minst anar det, antingen att man ligger hjärndöd eller är den som behöver. Särskilt vår "grupp" är ju tyvärr en behövande grupp.
    /Carola

  • tomcar­1
    Äldre 2 Dec 20:30
    #58

    Hej !
    Troligvis kan vi inte ge våra organ vidare, mer än till forskning och vetenskap, efetrsom vi äter ganska många och starka läkemedel. Däremot kan alla ge vävnader, såsom hud, hornhinnor m.m
    Läs gärna mer på www.livsviktigt.se
    /tomcar1

  • tomcar­1
    Äldre 3 Dec 10:02
    #61

    MS74...ingen aning faktiskt avd gäller din fråga. Hur känner du att de sitter löst ? Eller du kanske inte känner det själv ? Någon annan som kan ge svar ?
    /tomcar1

Svar på tråden Vi transplanterade !