Inlägg från: tomcar1 |Visa alla inlägg
  • tomcar1

    Vi transplanterade !

    malounis...ja nogranna undersökningar görs ju i varje enskilt fall, så jag säger också ja. Gjorde det för länge sedan och det känns bara fint : )

    kristallen...hon måste nog vara tillräckligt stark innan nästa stora operation. De tyckte på transplanattionsenheetn i mitt första besök att orken var för dålig för att få en av min mans njurar, men jag fick en sedan ändå. Kunde inte arbeta upp orken mer som situationen var, men jag var stark psykiskt just då. De som vill donera till din mamma får tala om sitt intresse för det, sedan så undersöker man via blodprover först vem som kan vara bäst lämpad i så fall.

    Marija79..när jag läste de första raderan, så var det klockor i mitt huvud med som ringde : (
    Lika bra att kolla upp och passa på när man har kontakter "in" på sjukhuset liksom.

    /tomcar1

  • tomcar1

    Kristallen...jo, det är väldig brist på organdonatorer. Tyvärr...
    Det är därför man önskar att felr tar ställning och talar om sin ställning i frågan. Många organ går till spillo pga detta : (
    Det bästa är om man kan få en njure från en levande donator. Förutsättningarna är bättre för att få ha kvar njuren längre då. Det finns visserligen inga garantier, men man har sett att en patient som får en njure från en släkting, mår bra längre med sin nya njure än från en avliden. Och ja, det är tuffare för den som donerar. När jag fick min njure av min make, så var jag uppe och gick dagen efter korta sträckor, medan han låg i sängen och mådde pyton av smärta och noll aptit. Men det är också olika från patient till patient : )

    Marija79..när ska ni dit, till läkaren alltså ? Jag håller verkligen tummarna för att det inte är något. Jag förstår att du känner lite skuld, för visst skulle det vara konstigt om det är just hjärtat på dina barn också ?

    /tomcar1

  • tomcar1

    kristallen..det är bara att fråga på här om du behöver.
    /tomcar1

  • tomcar1

    MS74...vad läskigt det låter. Har aldrig förr hört talas om detta, vad konstigt det kan bli ! Kan de ta bort den helt ?
    'Marija79...det är ungefär det de har sagt till oss, så den infon stämmer ang. lungtransplanterade. Sedan känner ju jag att någon gång måste vara den första och man måste få erfarenhet..men , men vi får se hur utvecklingen går. Min prografkoncentration hoppar också upp och ner, men har legat stabilt ett bra tag nu. Blir ni konstiga ibland av era trpl-mediciner ? I magen alltså ?
    /tomcar1

  • tomcar1

    Kan man äta grapefrukt med Prograf ? Man får ju inte äta det när man har Sandimmun vet jag iallafall.
    /tomcar1

  • tomcar1

    JaDa...vad kul att se dig här. Hur har du det och hur har det gått med era små ?

    Malounis...ja, om man ska vara riktigt petig, är det ju lustigt att man får vara förälder...för f-kassan alltså.

    /tomcar1/Carola

  • tomcar1

    Malounis...ja hur skulle det se ut i så fall ? Hemska tanke !

    Har ont i magen idag, ingen höjdare. Ibland undrar jag hur mycket medicinerna spelar roll i mitt magont.
    /tomcar1

  • tomcar1

    smoothiz...låter kul om du kan läsa vidare inom transplantation. Det behövs alltid nya och intresserade männsikor. På detta område händer dessutom alltid något nytt.

    Marija...oj, oj 56 ! Stackars njurarna och stackars dig framför allt ! Har du långt att åka till Lund ? Jag skulle inte tveka att söka akut. Det kommer fler jular, men kanske inte om du inte söker fort för det. Jag tror nog att du försår vad jag menar. Visst det är trist, men ibland måste man ju för att få det desto roligare sedan. Jag hoppas verkligen det blir någon rätsida på detta. Det låter hemskt ju. Hur många mg äter du ? Det låters om om du skulle behöva byta sort. Så länge du kräks får du ju inte behålla det viktiga och risken för avstötning är ju mycket stor !
    Håller tummarna för bättring snart !
    Kram Carola

  • tomcar1

    Dessie...ja, då har du ju fått något donerat. Bra attd u tagit ställning. Det är viktigt att göra det, både för sig själv men också för sina barn. Att diskutera med nära och kära, var mans tår i frågan och också skriva det.
    /Carola

Svar på tråden Vi transplanterade !