• puss

    "Augusti 2006-mammorna"

    haj nya tråden!

    tinsa urs så tråkigt att har dåligt samvete för nåt man inte rår över.
    du kan ju trösta dig med att ert hus och trädgård är så fina. jag har iofsig bara sett dem på bild, men det såg himla mysigt ut.
    jag tycker att det är SÅ SKÖNT att kunna välja bort dagis, även om det verkligen tar på mina krafter vissa dagar.
    axel är ju ganska krävande vad gäller stimulans, plus att han inte kan somna själv vid tuppluren, så jag måste ligga hos honom då.
    då gäller det att ha tajmat in allt rätt med amningar och tupplurar för arvid, så jag kan vara borta från honom en stund.
    jobbiga dagar när det inte funkar!
    men vi gör vårt bästa, och jag är så glad och tacksam att jag får vara med dem hela dagarna.
    axel är så rolig nu och tänker massor.
    jag skrev ju om att han måste springa först i vår springa-runt-lek, och nu har han överlistat mig: han står helt enkelt still tills jag har sprungit ett varv, då kommer ju han först igen

    nygge, jag minns att jag grät hela första månaden! inte nån tröst för dig så klart, men du ska veta att jag känner med dig. de ljusa stunderna blir fler och fler.
    axel matar arvid med vattenflaskan, sånt är fint att se.

    mammaplikten kallar! kram på er

  • puss

    jag har köpt vinglas, för att påminna om alla mysiga rödvinskvällar vi ska ha när vi äntligen flyttat! och såna där långa kaffeskedar, till våra mysiga frukostar, med "jag älskar dig" ingraverat på. är jag inte för söt ändå?

    själv ska jag få smycken med barnens namn, har jag lagt in beställning om! håller på att kolla på www.planetjill.com där det finns fina saker med bla fotosmycken. www.alskadebarn.se har också fina saker. vidare finns www.mysilver.se www.silverskrinet.se www.amandaegilsson.se www.namnsmycken.se, www.familjesmycken.se om nån mer är intresserad, för att nämna några av dem jag gillar. få se vad man fastnar för...

  • puss

    nygge, gott med ägg
    men vad sa pojkens föräldrar på förskolan? urs va läskigt

  • puss

    nygge igen - vi har tagit bort fibervälling, om A nu käkar det, och komjölkprotein. dessutom stoppar vi i honom stora mängder movicol. det blir bättre för oss. hoppas ni får bra läkare på samariten!

  • puss

    mirme, vi kommer gärna så klart, men om du ställt in dig på säljmöte kanske du vill vänta? vi får höras om det!

    annars får jag väl köpa hela rasket själv...

  • puss

    vi har bestämt att axel ska få börja på 4-årsverksamhet, inte innan dess. då blir det 15 timmar i veckan och det räcker. då ska vi välja en förskola med inriktning på skapande. det tror vi blir bäst.

    jag har skickat efter ansökningspapper om vårdnadsbidrag! nu kör vi igång. jättebra känns det! vi söker för axel först och sen för arvid efter det. dock är jag verkligen trött på att det är "bara för de rika", jag får tretusen och inte ett öre mer precis som alla andra.
    det är bara att rätta mun! jag anser bestämt att det är en fråga om prioriteringar och inget annat.
    självfallet är det upp till var och en att prioritera på det sätt som den tycker blir bäst.
    nu ska vi på kalas

  • puss

    vilket liv det blev!
    tinsa: ingen har sagt nåt om dagis för ditt nöjes skull.
    tretusen är lika lite för mig som det är för er. och du har skrivit om att det är skönt att arbeta och bara få vara sara, och där är ju dina prioriteringar klara, inget omt om det.
    jag unnar dig dina prioriteringar. unna mig då mina tack!
    man kan prioritera att leva fattigt, snåla, leva i liten lägenhet och köpa begagnat. det KAN man, om man vill. det ör inte fel att vilja leva annorlunda och det är inte fel att leva så. alla måste inte prioritera som vi, men vi tar oss rätten att göra detta då tillfälle erbjuds. vissa vill arbeta, andra vill vara med sina barn istället. inget konstigt med det och jag säger inte att det ena är bättre eller mer rätt än det andra.

Svar på tråden "Augusti 2006-mammorna"