• AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Hej igen tjejer!

    Tiden bara rinner iväg, våra småttingar har nu fyllt 2 och det är dax för ännu en tråd. Välkomna in och snacka, vare sig det gäller 2 års trots, småsyskon (eller storasyskon för den delen) eller bara för att gnälla av sig lite, ja allt mellan himmel och jord!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • Hallon79

    Anna Gottegris: vad kul att höra att tågresan gick så bra! Alltid roligt när det fungerar! Men jag förstår att du var trött efteråt.

    Alicia är nu mkt bättre tack vare det penicillin hon fått. Febern försvann på 1 dag och orken kommer mer och mer för var dag som går. Underbart att se henne leka igen

    Idag har vi t o m haft barnvakt då vi har gått på husvisning. Ett bolag som visade upp ett av sina nya hus, spännande. Fick många tankar och idéer med oss hem. Här hemma står vi nämligen i byggstart. Har en tomt sedan december månad, och nu ska vi "bara" välja huset som vi vill bo under många år framöver - superlätt!!! Men än så länge är det roligt.

  • Hallon79

    Kom att tänka på en annan sak. Någon här som är expert på UJ? Ska köpa ny vagn och har tänkt att beställa en från USA då sambons pappa regelbundet är där och vi slipper då frakten. Men hur verkar det, funkar en liggkorg äldre modell på ny singelvagn? Eller funkar äldre singelvagn ihop med ny liggkorg osv? Någon som har koll mellan olika årsmodeller? Försökte få något ur personalen på Babyproffsen idag, men de ville riktigt svara mig, utan de hade nog varit mer tillmötesgående om jag i klartext sagt att jag skulle besälla ifrån dem

  • AnnamedAochJ

    Åhhh vad jag är sjuk! Missar säkert att kommentera massor men grattis till anna gottegris som fixat en hel dag med tåg resa och annat.

    Hallon - skönt att hon redan mår lite bättre. Det finns säkert någon UJ tråd där de kan svara på alla dina frågor. Vi skaffade en Phil & Teds så jag vet tyvärr inget om UJ.

  • madde84b
    Heli; Oj, inte kul när de är regelbundna, förstår att du måste ta det extra lugnt då.

    Hallon; Inte länge kvar då Vi har en UJ och nya liggkorgar ska passa på äldre modeller iaf, om det funkar tvärtom vet jag faktiskt inte. Dock passar inte singelvagnarnas liggkorgar på dubbelvagnar men det kanske du vet

    Sandvargen;
    Dom kommer att börja på smedby hage, hette förut segelbåten om det säger dig mer

     
    Elisa 061114 och Vilmer071229 Bebis bf 090604
  • madde84b

    Jag har förresten förmodligen fått något så trevligt som gallstensanfall Hade för andra lördagen i rad svåra kramper i övre delen av magen, så jag fick tillslut åka in, fick kramplösande medicin med mig hem som hjälpte rätt snabbt. Ska på ul i morgon för att se om där finns några stenar. Känns så typiskt att jag ska måsta få det här nu, bara för att jag inte har värsta foglossningen än så måste jag få något annat, dock är ju detta lite lättare att göra något åt, så man får väl vara glad för det


    Elisa 061114 och Vilmer071229 Bebis bf 090604
  • Sandvargen

    Maddie: jag har rätt bra koll på de olika förskolorna här eftersom jag åker runt till dem med bokbussen... Gallsten låter mindre kul, stackare.

  • anna gottegris

    AnnamedAochJ: Åh, är du sjuk? Stackare. Du har ju rest en del med barn och att flyga måste vara mer jobb än tåg. Hur är det att flyga med två barn? Skulle gärna åka iväg någon gång med maken och de små.

    Idag ska jag iväg med barnen till en fotograf. Kan vara roligt att låta någon mer proffsig fota dem.

  • AnnamedAochJ

    anna gottegris - jag har nog tagit över makens influensa. Jag har inte flygit esam med båda barnen, maken har varit med. Ensam har jag bara rest med Alex och jag det har gått jätte bra, man får liksom förbereda sig mentalt på att det blir jobbigt för man får ju verkligen anstränga sig extra för att hålla barnen nöjda. Är man två vuxa på två barn funkar det ju bra oxå. I sommar ska jag flyga ensam med båda men jag tror det kommer gå bra oxå, Alex blir ju bara större och mer förstående. Barnen tycker ju oftast oxå att det är extra roligt och spännande med det nya i flygplanet.

  • NanaS

    HÄJJ alla goa mamsingar!!!!

    Kämmas mig för inte vatt här på ett *svordom* tag:-P

    God jul i efterskott och god fortsättning!!!!

    Här rullar det på som sjutton!!
    Theodore började på dagis 20tim/vecka idag (inskolade han förra veckan) o han stormtrivs! inga problem alls. Värsta e bara att behöva släppa på kontrollen..att inte finnas där o hjälpa o skydda liksom MEN nu är det dax för mig att göra lite annat än att bara va mamma hela tiden. Synd e bara att det är ett såntdär tillfälligt dagis nere i stan så jag hoppas han har en riktig plats i närheten till sommaren istället.

    Är alla sjuka av o till eller?? Alla runt om oss e sjuka förkylda o influensa...vi har inte varit något sjuka alls denna vinter o det e nog banne me rekord! (theo drar vl hem en massa skit nu bara för det från dagis) Men vi hade en HEMSK influensa förra året m kräkningar o allt va det hör till hela familjen så vi kanske e immuna ett tag nu då. Hoppas hoppas!

    Krya på er sjuklingar!!

    Maddie
    Gallsten! Fy då! hur har det gått? va det det?? Vad gör man åt det? Asså hur får man ut dem? Finns det inte några icke-smärtsamma sätt nu för tiden?

    Kramar i massor!

  • madde84b
    Sandvargen; Ja då vet du ju vilket det är

    NanaS;
    Det gick bra, hade inga stenar som visades på ul. Positivt, men är gallan som spökar ändå Fick träffa en väldigt kunnig läkare som förklarade att ibland kan bli så att gallan arbetar hårdare vid en graviditet och producerar mer gallsyra. Äter man mycket skräpmat så kan det utlösa anfall. Jag har ju haft bägge mina anfall på lördagar och när jag berättade hur jag ätit skrattade hon åt mig och tyckte inte det var konstigt. Dock kan gallan reagera på mindre kraftiga saker som gurka, äpple och ägg. Så jag får lägga om min kost och om jag får anfall så har jag tabletter som verkar kramplösande. Min mamma opereras nu på torsdag, då hon haft gallstensanfall till och från i 8 år och man gör oftast en lapraskopi, (titthållsoperation) där man tar bort stenar + gallan. Ska inte vara så smärtsamt enligt vad hon hört
    Elisa 061114 och Vilmer071229 Bebis bf 090604
Svar på tråden Novembermammorna 2006!