• AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Hej igen tjejer!

    Tiden bara rinner iväg, våra småttingar har nu fyllt 2 och det är dax för ännu en tråd. Välkomna in och snacka, vare sig det gäller 2 års trots, småsyskon (eller storasyskon för den delen) eller bara för att gnälla av sig lite, ja allt mellan himmel och jord!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • NanaS

    maddie
    Va skönt att det inte va det då. Hoppas du slipper det sen då!

    Theo hade inte ens hunnit gå en vecka på dagis innan första sjukdommen kommit...vägrade äta där i tisdags o i onsdags va han jätte gnällig o ville bara äta om han blev matad...när jag hämtat han o han sovit lunch så hade han 38.7 så det va bara o hålla han hemma idag. Nu e han sådär gnällig, hängig febrig o snörvlig...typiskt! Vi som vatt kärnfriska hela julen!

    Theo pratar en hel del o kan göra sig väldigt förstådd. han tycker det e super kul o säga -Va! även att han hört va man sagt så säger han det igen...retsicka e han. Sen kommer som hos många ni andra. -Va göö du? -Va e de??

    Heli
    Hoppas du mår ännu bättre idag...flunsa huuuah!

  • NanaS

    Sandvargen
    Åh! jag gick tillbaka lite o kolla vad som hänt...beklagar verkligen!! Även om det är ett tag sedan nu o du kanske inte vill bli påmind så vill jag ändå säga beklagar verkligen det hända! Kramar!

    Novaros
    Hur går det för dig då? Några känningar?

    Thinner
    Grattis! Lite sent, men bättre det än aldrig

  • Sandvargen

    Tack Nana!

    Här hemma är det också sjukt men jag vet inte riktigt vad det är som är fel... Edvin hade feber igår, som mest 39,5 men idag ligger den på 37,4 ungefär men han är jättehängig och gick för en liten stund sen och hämtade nappen och snutten och la sig i soffan för att han ville sova. Jag la honom i hans säng och gick ut där ifrån och han somnade på en gång, vilket aldrig händer annars? Han sov från 18.00-08.30 vaknade till några gånger men sov helt okej i natt. Vad kan det vara tror ni?

  • LadyBirden

    William är riktigt duktig på att prata nu tycker jag. Så kul när han kan berätta vad han gjort på dagis och sånt.
    Ständiga frågan hemma är "gör du?" och när man svarar säger han "ahaa" precis som det var superintressant.
    "e de?" är lika vanligt och superintressant det.

    Någon talade på vårrdbidrag.
    Är inte riktigt min grej tror jag.
    Kände redan under föräldrarledigheten att jag kröp på väggarna, behöver ha ett "jobbliv". Sen har vi inte riktigt råd att vara utan min inkomst heller. Men det är tycker jag ett jättebra alternativ för de som vill och trivs med att vara hemma länge med sina barn.

  • NanaS

    Ang. det där vårdbidraget så sökte jag det förra året då kommunen hade lovat att det skulle komma först i oktober, sedan blev d flyttat tills i januari o när jag innan jul ringde så va det ännu mer förseningar...skit dåligt! Det är bra om man inte har något annat o det hade gjort mycket för oss, jag som bara får halv pension (3000:- ) / månaden o nu vet jag inte alls när det kommer...men vi satte han på dagis o jag ska ju starta upp lite eget så smått så nu är det ändå inte akuellt.

  • karin november

    Nu är det vår tur att vara sjuka. Emma hade 39,4 inatt och imorse hade hon kräkts i sängen. Hon hade inte ropat på oss utan krupit ihop i den rena delen av sängen, såg väldigt sorgset ut. Hon åt frukost och ligger nu under en filt och tittar på Laban.


    (¯`°?.¸ Emma ¸.?°´¯)
  • Thinner

    Hej tjejer.
    Va sjukt det verkar var i tråden Usch man längtar till våren nu!
    Vi har också haft lättare magsjuka, dåliga magen hela familjen. Det är så gräsligt när magen inte funkar.
    Speciellt nu när man är gravid och redan INNAN magsjuka har illamående och yrsel så det räcker

    Vet inte om jag skrev detta men för några veckor sedan började jag blöda. Blev naturligtvis orolig och kontakade Gyn i Borås men ngt värre mottagande har jag inte varit med om.
    Kärringen sa, och jag citerar; "Jag tycker du gör så här, ta ett grav-test om 3 veckor och är det positivt så är du väl fortf gravid är det negativt så är det MF du har haft helt enkelt. Blöder du då fortf så får du la komma hit så får vi titta på dig"
    Allt sagt med en snorkig attityd! Är det är bra sätt att bemöta människor som ber om hjälp och som är rädda samt oroliga? *suck*

    Som tur var fick vi komma till min BM(var på inskrivning några dagar senare) och då hade jag redan varit i kontakt med MVC och förklarat läget. Så när jag och maken kom dit hade visste vår BM redan om läget och fixat en till för VUL dagen där på. Tack gode gud för folk som lyssnar och bryr sig. Hade ju gått och varit orolig i flera dagar och skvätt blött hela tiden.
    Nåväl, dagen där på var jag på VUL och till vår glädje så var det en Böna i magen med tickande hjärta Skrattande Vilken lättnad!
    Ska tillbaka igen den 18/2 för ett nytt VUL för att se att allt växer som det ska och kolla mitt begynnande myom. Hade det med sonen också och tydligen har det inte sjunkit ihop sen sonen föddes utan legat där hela tiden och börjat växa igen

    OJ! Va långt det blev. Sorry Trevlig helg på er alla!


    Man Lär Sig Leva Med Sig Själv...
  • Pysselgalningen

    Thinner skrev 2009-01-23 10:03:05 följande:


    Hej tjejer.Va sjukt det verkar var i tråden Usch man längtar till våren nu!Vi har också haft lättare magsjuka, dåliga magen hela familjen. Det är så gräsligt när magen inte funkar.Speciellt nu när man är gravid och redan INNAN magsjuka har illamående och yrsel så det räcker Vet inte om jag skrev detta men för några veckor sedan började jag blöda. Blev naturligtvis orolig och kontakade Gyn i Borås men ngt värre mottagande har jag inte varit med om. Kärringen sa, och jag citerar; "Jag tycker du gör så här, ta ett grav-test om 3 veckor och är det positivt så är du väl fortf gravid är det negativt så är det MF du har haft helt enkelt. Blöder du då fortf så får du la komma hit så får vi titta på dig" Allt sagt med en snorkig attityd! Är det är bra sätt att bemöta människor som ber om hjälp och som är rädda samt oroliga? *suck*Som tur var fick vi komma till min BM(var på inskrivning några dagar senare) och då hade jag redan varit i kontakt med MVC och förklarat läget. Så när jag och maken kom dit hade visste vår BM redan om läget och fixat en till för VUL dagen där på. Tack gode gud för folk som lyssnar och bryr sig. Hade ju gått och varit orolig i flera dagar och skvätt blött hela tiden.Nåväl, dagen där på var jag på VUL och till vår glädje så var det en Böna i magen med tickande hjärta  Vilken lättnad!Ska tillbaka igen den 18/2 för ett nytt VUL för att se att allt växer som det ska och kolla mitt begynnande myom. Hade det med sonen också och tydligen har det inte sjunkit ihop sen sonen föddes utan legat där hela tiden och börjat växa igen OJ! Va långt det blev. Sorry Trevlig helg på er alla!
    Va bra att det gått bra iaf! Blev lite orolig när du blev så tyst i andra tråden
  • NanaS

    Thinner
    Vad skönt att allt va ok då! Vilket bemötande! Att det får gå till så...jäkla sköterska!!!
    Vad är det du hade? Begynnande myom?

  • Thinner
    NanaS skrev 2009-01-23 13:04:23 följande:
    ThinnerVad skönt att allt va ok då! Vilket bemötande! Att det får gå till så...jäkla sköterska!!!Vad är det du hade? Begynnande myom?
    Så här står det på www.vardguiden.se om myom.

    "Myom är en godartad tumör som kan uppstå i livmoderns muskelvävnad. Knutan består av muskelceller och bindväv.

    Knappt fem procent av gravida kvinnor har myom. Myomen kan växa under graviditeten. Men de behöver inte göra det.

    Beroende på hur stor den är och var den sitter, kan myom ibland påverka graviditeten. Det finns också en ökad risk för att fostret ligger i sätesändläge. Risken för kejsarsnitt och stora blödningar vid förlossningen är också lite större.

    De flesta kvinnor med stora myom föder ändå på vanligt sätt och i beräknad tid."

    Om dessa myom förtvinar och blodtillförseln stryps så kan det göra väldigt ont. Det var pga detta som gjorde att jag gick sjukskriven länge med sonen samt fick göra 4 extra UL. Så det är lite knepigt Fundersam


    Man Lär Sig Leva Med Sig Själv...
Svar på tråden Novembermammorna 2006!